Bilkent Üniversitesi Hakkında Sorular

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Selam arkadaşlar üniversite tercihleri dönemi başlıyor ben mühendislik istiyorum.hedefim odtü,Boğaziçi,bilkent(burslu),koç(burslu) gibi bir yerde elektrik elektronik okumaktı ama evdeki hesap çarşıya uymadı :D
puanım bilkent elektrik elektronik bölümünü ücretli olarak tutuyor ve bu üniversite hakkında bazı sorularım var:en başta üniversitenin yıllığı 25bin civarı bir şey duydum ve tabikide bununla bitmiyor yani yurduyla temel ihtiyaçlarıyla fln her şeyiyle yıllık tahmini ne kadara geliyor? Üniversite içinde(özellikle mühendislik bölümlerinde) burslu burssuz ayrımı ne kadar var? Yani ne de olsa herhalde hepimizin bildiği "Köpekler ve burslular giremez" efsanesi dolanıyor ortada :D
Ayrıca hazırlık ne derece zor? Ben şimdiye kadar pek İngilizceyle uğraşmadım,hani derdimi anlatacak kadar bile ingilizcem olmayabilir güvenmiyorum kendime :D bir de bilkent İngilizcesi apayrı diyorlar ingilizcesi yani böyle zayıf olan biri hazırlıkta kalır mı? Okulu uzatmak istemiyorum maddi manevi sıkıntı çekmemek için :D
Son sorum:bana ayrıca %25 koç makine geliyor,Ücret olarak bilkent ücretliyle aynı oluyor,sizce koç makine mi bilkent elektrik elektronik mi?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
1- o burslu burssuz olayı efsane değil zamanında yaşanmış bi olay

2- bilkentin hazırlığı ağırdır. ama düzenli ve sıkı çalışırsan kalmazsın.

3- maddi gider tamamen sana kalmış bi olay. ev yurt vs fiyatlarını araştırman lazım. onun haricinde giderin ne kadar olur sen belirlersin

4- koç mu bilkent mi dersen ben bilkenti seçerdim :)

bur1515

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim maddiyat düşünüyorsan Koçu aklının ucundan bile geçirme. Orada okuyanlar çok zengin.

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1- o burslu burssuz olayı efsane değil zamanında yaşanmış bi olay

2- bilkentin hazırlığı ağırdır. ama düzenli ve sıkı çalışırsan kalmazsın.

3- maddi gider tamamen sana kalmış bi olay. ev yurt vs fiyatlarını araştırman lazım. onun haricinde giderin ne kadar olur sen belirlersin

4- koç mu bilkent mi dersen ben bilkenti seçerdim :)

Peki şu anda burslu burssuz ayrımı ne kadar var?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kardeşim maddiyat düşünüyorsan Koçu aklının ucundan bile geçirme. Orada okuyanlar çok zengin.

Bende koçun büyük bir kısmı burslu diye okumuştum :D

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peki sizce yıllık ücret 50 bini geçer mi

vedat_1966

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Geçmez. Okuyan bir kaç tanıdık var. Ancak 250000 Tl çok para. (Diploma için) Maddi olarak sizi zorlamayacaksa güzel okul. Çalışmam idare ederim derseniz + 100.000 daha ekleyin derim. Para için yaz okuluna çok kolay bırakıyorlar. Sınıf tekrarı çabası.

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Geçmez. Okuyan bir kaç tanıdık var. Ancak 250000 Tl çok para. (Diploma için) Maddi olarak sizi zorlamayacaksa güzel okul. Çalışmam idare ederim derseniz + 100.000 daha ekleyin derim. Para için yaz okuluna çok kolay bırakıyorlar. Sınıf tekrarı çabası.

Kardeş biraz daha açar mısın bunu? Yaz okulu fln hiç düşünmedim ben aileme çok yük olmak istemiyorum kalmamam lazım :D

APOTT

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Burslu burssuz ayrimi yok sehir efsanesi onlar.

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Burslu burssuz ayrimi yok sehir efsanesi onlar.
peki aynı soruyu sana da sormak istiyorum kardeş okulun ne kadar içindesin veya tanıdığın var mı bilmiyorum ama yıllığı ne kadar gidiyor ortalama?şu an tek araştırmam maddi kısım kaldı kimse de bir şey yazmamış bu konuda :D

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Bilkent üniversitesinde paralı da burslu da arkadaşlarım var sorularını cevaplayacagim :
-Bilkentin hazırlığı Türkiye'deki en iyi ve en zor hazırlıklardandir, geçene kadar göbeğin çatlar ama ingilizceyi de öğrenmiş olursun tabi bayağı çalışman lazım.
-Bilkent Üniversitesi'nde burslular ile burssuzlar ayni sinifta karışık okur birbirlerini ezme gibi bir durum olmaz burslulara da zaten bilkent genelde aylık para verdiği için rahattirlar. Ancak hep zengin değil hem de parali olarak gidiyorsan hem maddi anlamda külfeti yüksek hem de bazen moralin bozulabilir.

-Okul senin cep harcliginla masraflarinla ortalama 30.000 tl ya da daha yukarı bir maliyete neden olur.

-Koç makine mi bilkent elektrik elektronik mi dersen ben olaya bölüm açısından degil kampüs hayatı açısından bakıp bilkent derim, tabi bölüm kararı tamamen sana kalmış.

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilkent üniversitesinde paralı da burslu da arkadaşlarım var sorularını cevaplayacagim :
-Bilkentin hazırlığı Türkiye'deki en iyi ve en zor hazırlıklardandir, geçene kadar göbeğin çatlar ama ingilizceyi de öğrenmiş olursun tabi bayağı çalışman lazım.
-Bilkent Üniversitesi'nde burslular ile burssuzlar ayni sinifta karışık okur birbirlerini ezme gibi bir durum olmaz burslulara da zaten bilkent genelde aylık para verdiği için rahattirlar. Ancak hep zengin değil hem de parali olarak gidiyorsan hem maddi anlamda külfeti yüksek hem de bazen moralin bozulabilir.

-Okul senin cep harcliginla masraflarinla ortalama 30.000 tl ya da daha yukarı bir maliyete neden olur.

-Koç makine mi bilkent elektrik elektronik mi dersen ben olaya bölüm açısından degil kampüs hayatı açısından bakıp bilkent derim, tabi bölüm kararı tamamen sana kalmış.

cevapların için çok teşekkür ederim kardeşim :)
ama şu ücret hala kafamda dediğim gibi 50 bine kadar olursa sıkıntı yok ama fazlasında ailemi bilmiyorum ama ben istemem açıkçası,30 değildir kardeş ya sen sorar mısın rica etsem arkadaşlarına zaten 25-26 okul,min yurt 3binden başlıyor kitap parası cep harçlığı fln hariç birde bunlar :D

APOTT

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ortalama 35-40 bin arasi gider ucretli okursan. 26 okul 3 yurt. En az 6-7 bjn de kisisel harcaman olur

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ortalama 35-40 bin arasi gider ucretli okursan. 26 okul 3 yurt. En az 6-7 bjn de kisisel harcaman olur

Çok teşekkür ederim dostum tercihlere yazdım bilkent elektrik elektronik ve makineyi beklemedeyiz :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar bilkent cope toefl'dan zormuş bir de bir sürü şey var(eca,cat...)anlayamadım bir türlü :D
Bunları kısaca açıklayabilir misiniz? Ayrıca şu an kursa başlasam sizce sınava kadar ne kadar yararı olur? Bilkent hakkında İngilizce fena korkutuyor açıkçası :D

Esen123456789

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meraba,ben bu sene Bilkent Felsefe tam burslu kazandım.Birkaç sorum olacaktı.Kayıt işlemleri sırasında diploma yerine noter onaylı diplomanın aslı yerine geçer belgesi getirebiliyor muyuz?Bir de ben ilk sene kaydımı dondurmak istiyorum ama okul ile olan mailleşmelerimde bunun olamayacağını derslere katılmazsam da bursumun kesileceğini söylediler.Burs derlere katılmazsan tamamen mi kesiliyor yoksa sadece gitmediğin döneme mi özgü?Acaba yüz yüze görüşmede bu kuralların esnemesi mümkün mü?Dondurma olanağım olur mu?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Meraba,ben bu sene Bilkent Felsefe tam burslu kazandım.Birkaç sorum olacaktı.Kayıt işlemleri sırasında diploma yerine noter onaylı diplomanın aslı yerine geçer belgesi getirebiliyor muyuz?Bir de ben ilk sene kaydımı dondurmak istiyorum ama okul ile olan mailleşmelerimde bunun olamayacağını derslere katılmazsam da bursumun kesileceğini söylediler.Burs derlere katılmazsan tamamen mi kesiliyor yoksa sadece gitmediğin döneme mi özgü?Acaba yüz yüze görüşmede bu kuralların esnemesi mümkün mü?Dondurma olanağım olur mu?

Kayıtta diplomanin asli verilir, asli gibidir mühürlüler gecmez.
Bursun kesilecegi söyleniyorsa kesim kesilir, ancak doneme özgü degildir bu tahminim. Zaten dondurdugunda o donem gitmiyorsun sonucta para vermezsin ama başladığında paralı devam edersin die düşünüyorum. Bilkentte kurallar esnemez benim bildiğim katı bir kurum.

turkiyeli275

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dostum o kadar sorudan sonra Bilkent'i seçtim ve 1 yıldır oradayım söyleyeceğim kurallar açısından çok net ve biraz da sert sayılabilecek bir üniversite. Aradığında aldığın cevaplar ve yüz yüze görüşmelerin herhangi bir sonucu kesinlikle değiştirmeyecektir. Diplomanın aslı gerekir diye biliyorum ben de arkadaşın dediği gibi. Burs kesilmesi konusu da senin devamsızlığına bağlı aslında ve belli bir dönem kesiyorlar tüm öğretim hayatın boyunca değil fakat -elbet vardır ama- kazanır kazanmaz kayıt donduranların buralarına ne oluyor öyle biriylene karşılaştım ne de duydum. En iyisi yarın sen öğrenci işlerini ara mutlaka onlar sana kesin bilgi verirler ama dediğim gibi yüz yüze gitmek alacağın cevabı etkilemeyecek onu da belirteyim. Son olarak tebrikler dostum,gerçekten mükemmel bir üniversite kazandın

Ahmet San

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mühendislik hakkında bir sorum olacak. Ders saatleri nasıldır? Ders programı olan varsa paylaşabilir mi acaba?