Bilim adamlarının yıllardır uğraştığı teoriyi tek soruyla çürüttü

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
[video=youtube;WWc9iT1R72U]http://www.youtube.com/watch?v=WWc9iT1R72U&feature=share[/video]

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Oluyor, olmaz mı? Fiziksel değişim geçirmiyorlar sadece :D Hatta sığır ve koyun bile oluyorlar ;)

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Yıllardır teoriden gerçekliğe geçiremediler :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Helâl olsun be. Gerçekten tek soruyla çözmüş olayı. :D

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Görsün görsün :) [MENTION=16469]Majeste[/MENTION]...

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Majeste görmesin bu konuyu :D :D
Hahaha :D videoyu ilk gördüğümde de bayağı güşmüştüm, iyi düşünülmüş bi video. Ayrıca bunu, evrim tartışmalarında arada bi yerde paylaşmıştım tabii ilgi görmedi, buradan verilmesi iyi olmuş. :D

Videonun dediği gibi evrimi bu soruyla çürüten(!) insanlar var maalesef. Ancak cevabını bilseler, asıl komediyi görecekler. :D

Saygılar.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bak şimdi merak ettim :)

Forumda bu konuda çokça yazılar yazdım, lütfen arama bölümünü kullanarak sorularınıza yanıt arayın.

İnsan maymundan mı türleşmiştir?

Hayır.

Şu konudaki (Bilim dünyasını şaşırtan buluş) mesajımdan bi parçadır.

"Maymun, kuyruklu primatlar, ancak "ape" (Maalesef Türkçe'de bu da maymun diye geçiyor. Ancak "insaymun" diye bi öneri var ama kabul edersiniz ki çok saçma!) kuyruksuz primatlar. Türkçe'de "ape" insansı maymun olarak daha çok kabul edilmekte ve kullanılmaktadır.

Primatlar Biyoloji'de bi takım ismidir ve insan tüm maymun ve insansı maymunlarla bu takım içinde yer almaktadır. Ardından, kabaca, ailesi ise Büyük insansı maymunlar'dır ve bu aile ise goril, orangutan, insan ve şempanzeden oluşur. Yani aynen dediğiniz gibi "maymundan gelme" yoktur ancak insansı maymunlarla "ortak ataya sahip olma" esastır.

İnsan'ın sınıflandırması ile ilgili bilgi almak için şu sayfayı inceleyebilirsin. Özellikle insanın soy ağacını incelemende fayda vardır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan"

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
zuhahha kamil yaa :D plaket mi alıyo bi de :lol:

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Zannedersem bilim adamları, maymundan insana geçişini tamamladığı için herife plaket veriyorlar :D

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
valla insanalar maymundanmı gelmiş bilmem ama zamanımızda hala yaşayan ve insana benzeyen hayvanlar mevcut. yani evrim geçirmiş olsak bile tam geçirememişiz o çok belli :D

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
maymun muş puahahahahah eğer evrim varsa ben kesin aslanların soyundan geliorumdur :D:D maymun ne arkadaş yk dinazorr :P:D:D
arkadaşlar insanız yaw illa evrim geçirmiş olmak isteyen varsa kendi soyunu kurbağalarda arasın:D

CbIHTON

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Forumda bu konuda çokça yazılar yazdım, lütfen arama bölümünü kullanarak sorularınıza yanıt arayın.

Cevap için teşekkür ederim üşenmedim hepsini okudum buda nacizane benim cevabım
"And olsun biz insanı, çamurdan, bir sülâleden (süzülüp çıkarılmış çamurdan) yarattık. Sure Müminun"

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Cevap için teşekkür ederim üşenmedim hepsini okudum buda nacizane benim cevabım
"And olsun biz insanı, çamurdan, bir sülâleden (süzülüp çıkarılmış çamurdan) yarattık. Sure Müminun"
Sen de tek ayetle çürüttün! Sana da bi plaket vermek lazım. :D

Neden böyle bir cevap verdiğimi, daha önce verdiğim sayfadaki cevaplardan okuyabilirsin. Umarım art niyet aramazsın.

Kraddy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Plaket vermek için kapının önünde bekliyomuş adam :glare:

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
maymun muş puahahahahah eğer evrim varsa ben kesin aslanların soyundan geliorumdur :D:D maymun ne arkadaş yk dinazorr :P:D:D
arkadaşlar insanız yaw illa evrim geçirmiş olmak isteyen varsa kendi soyunu kurbağalarda arasın:D

Zaten sorun orda hacı. Eğer denseydi ki Türkler Aslan soyundan geliyorlar; Yeminle dünyaya kabul ettirirlerdi.

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İnsan oğlunun maymundan geldiğine inananlar maymunlardır zaten bırakın öyle kalsınlar insan demiyelim biz onlara. :)

ben kimim?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
E o zaman evrim sürekli devam ediyorsa bitmiyorsa insan gelecekte nasıl olacak onuda açıklasınlar bi zahmet. Bu arada bu soru için plaketimi isterim :D [İnsanın maymunlarla aynı ataya sahibiz demelerine çok gülüyorum. Kendini nasıl maymunlarla ortak bi ataya bağlıyor anlamış değilim.]

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya bu kısa videonun tamamını izleyin çok güzel amatör bir gurup yapmış "bence hiç amatör değil güzeldi) destek olursanız daha iyi olur grubun ismi "kamusal mizah" video "adını koyamadım" birde "özgürün suçu ne" var buda güzel youtube da yazıp bulabilirsiniz

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
E o zaman evrim sürekli devam ediyorsa bitmiyorsa insan gelecekte nasıl olacak onuda açıklasınlar bi zahmet. Bu arada bu soru için plaketimi isterim :D [İnsanın maymunlarla aynı ataya sahibiz demelerine çok gülüyorum. Kendini nasıl maymunlarla ortak bi ataya bağlıyor anlamış değilim.]

aynalar yalan söylemez;)

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
tartışmaya katılmak istemiyorum ama fikrimide söylemeden geçemeyeceğim
bence evrim, insanın nerden geldiğini gösteren değil, nereye gideceğini belirleyen bir teori

ben kimim?

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynalar yalan söylemez;)
Ya artık şu espriyi duymaktan ne kadar iğrendim anlatamam. Bir de laf sokmuş gibi ";)" işaretini yapıyor sanki batmakta olan bir gemiyi kurtaran kaptanın sevinci gibi gögüslerini kabartıp "nasılda laf soktum ama" der gibi yapmalarına ne demeli. Tamam kardeşim sen kendini maymunla aynı atadan sayıyorsan başka ne diyebilirim. Ya da başka bir şeye inanıyorsan senin fikrine de saygılıyım.

Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette, ister dünyada pişer, ister ahirette..

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
MaymunLar,nereden geLdiğimizi görmemiz için var :P

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ben Allah'a inanmıyorum, evrim teorisi çok daha mantıklı geliyor.Ama bazı kişilerin yaptığı gibi Muhammed'i veya Kur'an'ı aşağılamıyorum.İnsanların inanışlarına saygı gösterin lütfen.

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim felsefeme göre her insan istediğine inanmak ya da inanmamak konusunda son derece özgürdür. Bir'i çıkıp diyorsaki ben bir olan Allaha inanırım saygı duymak lazım. Bir'i de derse ki ben maymunların lisan ve diksiyon dersi alanlarındanım onlara da saygı duymak lazım...
Oysaki düşünen bir insan önce kendine şunu sormalıdır. Sıradışı ve mükemmel olan bir varlığın yani insanın veya herhangi bir canlının; varsayalımki evrim yoluyla hayvandan insana döndüğü ya da başka nesnelere dönüştüğü düşüncesine inanalım. Sonrasında bütün bu canlıların nihayetinde herhangi bir şeyden evrimleşerek bu güne akdar geldiğini düşünelim. Şimdi bana evrimci arkadaşlar söylesinler bir hücrenin iç yapısının tesadüfen oluşabileceğine ya da yeryüzündeki bir takım etkenler tarafından bu günkü şekline bürünebileceğine kendileri inanacaklar mı? Ben saydığım etkenler sebebi ile oluşabileceğine inanmıyorum. Bir yaratıcı olmalı ki bu günkü mükemmel ötesi halini alabilmiş olsun. Benim yaratıcım da zaten sizi çamurdan yarattım diyorsa ki ben ona inanıyorum. Evrimcilerden tek istediğim bir hücre yaratsınlar ya da bıraksınlar kendiliğinden oluşmasını sağlasınlar ya da ne bilim cern gibi bir istasyon kursunlar ve bir takım çarpıştırmalarla ya da başka şekillerde bir hücre açığa çıkarsınlar.

---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 15:04 ----------

evrim mutlaka vardır ama dün uluyan bir hayvan iken bu gün düşünen, konuşan, aşık olan, üzülen, sevinen, yas tutan, canı sıkılan, kahkaha atan, uzaya çıkan, canı sıkılınca küfreden veya aşkından ağlayacak kadar duygusal olan insana dönüşsün...
Bilim kitaplarını inceleyecek olursak bilim adamlarının çoğunluğu bulduklarıyla Allaha varmışlar. Bir kaçı da ortaya henüz asla kanıtlanamamış, kanıtladıklarını zannettikleri bir takım senaryoları çürütülmesine rağmen hala kendilerine yer edinebilmek açısından ne akla, ne mantığa ne de gerçek bilimde asla yeri olmayan safsatalarında ısrar etmektedirler. Kimbilir, belkide gerçekten maymun olduklarına inanıyorlardır(!)