Bilgisayarınıza virüs bulaşırsa ne yapmanız gerekiyor?

Bu konuyu okuyanlar

ddarkbrother

Öğrenci
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
15
Puanları
3
Yaş
19
Umarım işinize yarar burada derlediklerim.

1- İlk olarak virüsü saptamak için Windows PowerShell'i açın arkadaşlar. Sonra ise ''start-mpwDoscan'' kodunu yazıp enter'a basın. Bu Windows Defender'ı offline olarak çalıştıracaktır. Kodu girdikten sonra hiç bir tepki alamadıysanız cihazınızda ki virüs Defender'ın çalışmasına engel oluyor olabilir. Bu nedenle cihazınızı virüsten arındırmak için diğer yönteme geçin.

2-
İlk olarak Windows Defender ile tam bir tarama gerçekleştirin. Bazı trojen virüsler sizin tamamiyle taramayı bitirmenize bile izin vermez. Tarama bitti diyelim eğer Defender cihazınız için zararlı bir öğe bulursa derhal onu silin. Bazı virüsler siz oyunlarınıza girdiğinizde sizi oyundan atar, tarayıcıda iken pop up sayfalar açar vs. Eğer Defender taramasından önce böyle bir sıkıntı yaşadıysanız kontrol edin taramadan sonra oluyor mu diye. Eğer yine de bir sonuç vermiyorsa diğer yöntemi deneyin.

3- Burada ise bilgisayarınıza Malwarebytes uygulamasını kurarak tam bir tarama yapın. Tarama sonucunda çıkan kötü amaçlı yazılımlar temizlendikten sonra sorunlarınızın bitmesini umun aksi takdirde formattan başka bir çözümünüz kalmayabilir.



Arkadaşlar benim derlediğim yöntemler bu şekilde. Bir sıkıntım olduğu zaman bu yönergeleri takip ederek sıkıntımı çözüyorum. Her zaman işe yaramadığından dolayı bu yöntemler virüs sorununuz formatla da bitebilir. Bu nedenle fazla dert etmeyin. Aşağıya da işinize yarayabileceğini düşündüğüm bir kaç şeyi de eklemek istedim.

- PowerShell'i nasıl açacağım?
Masaüstünde sol Shift tuşuna basılı tutup sağ tık yaptıktan sonra ''PowerShell penceresini buradan açın'' seçeneğine tıklayarak PowerShell'e giriş yapabilirsiniz.

- Malwarebytes uygulamasını nereden indireceğim?
Yazıya tıklayarak verdiğim linkten indirebilirsiniz.


Not: Eğer Windows 7 kullanıyorsanız direkt olarak Malwarebytes uygulamasını kurarak tam tarama yapınız. Sorununuz çözülmezse format yoluna başvurabilirsiniz.

?Önemli: Şunu da ekleyeyim eğer Windows sürümünüzü Kmspico ile lisanlıyorsanız işlem bittikten sonra indirdiğiniz dosyayı denetim masasından silin. Aksi takdirde ara sıra Defender'ı devre dışı bırakarak sistemi virüslere karşı hazırlıksız bırakabiliyor.



EK OLARAK

Arkadaşlar bu listeye bir şey daha eklemek isterim. Kısa bir süre önce bilgisayarıma Türkçe yama dosyası indirirken mining virüsü bulaştı. Malwarebytes ile bazı dosyaları tespit edip silsem de asıl ana dosyalar silinmemişti. Böyle bir durum yaşadıktan sonra bu sefer Kaspersky kurdum bilgisayarıma. Tüm virüs dosyalarını sildi indirdiğim bu program. Eğer Malwarebytes sizin sıkıntınızı çözmüyorsa Kaspersky'i de deneyebilirsiniz.

- Kaspersky uygulamasını nereden indireceğim?
Yazıya tıklayarak verdiğim linkten indirebilirsiniz.
 

404 Error

Dekan
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
6,368
Reaksiyon puanı
12,510
Puanları
113
Yaş
23
Virüs bulaşmamasını istiyorsanız, korsan ve crack işlerle uğraşmayın ve virüsle de uğraşmazsınız.
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
Windows orijinal ise Windows Defender yeter. Bu arada bilgilendirme için teşekkür ederiz.
 
Üst