Bilgisayarın parça markalarını nasıl öğrenebilirim?

AkifBan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler arkadaşlar. Ben laptop almayı düşünüyorum fakat parçalarının markalarını öğrenmek istiyorum.

Örneğin; Casper'ın cn-vti2410q modelinin ram markası nedir? Kingston mu Hi-Level mi? Ana kart markası nedir? Msi mi Gigabyte mi?

Bunları nasıl öğrenebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Kadd-i Müstesna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanıyorum ürünü internetten alacaksınız.
Bu konuda aklıma gelen ilk şey şayet varsa ürünün müşteri hizmetleri ile iletişime geçip detaylı bilgileri alabileceğinizi düşünüyorum.

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
aida64 , cpu-z,gpu-z gibi programlarla öğrenebilirsiniz.

AkifBan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet ürünü almadan parçalarının markalarını, özelliklerini öğrenmek istiyorum. Bayisine gittim (bkz: casper) ama bayram nedeniyle kapalıydılar, daha sonra yeniden deneyeceğim. Ürünü almak için ince eleyip sık dokuyacağım ve bu yüzden pek çok ürünün özelliklerini araştıracağım. Bunun için daha kısa bir yol varmıdır acaba?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben sana sölim genede sen git bak gpu-z cpu-z hw monitor gibi programlarla ama

anakart:ya pegatron(asus) yada quanta
ram:nanya

casper çok araştırdım o yüzden biliyorum bu forumdakiler bilir beni

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
satan bir mağazaya gidip sisteme arkadaşların önerdiği programlardan birini kurman lazım. izin verirler mi bilmiyorum. bu tür bilgiler internet sitelerinde de yazmıyor. müşteri temsilcisine de sorsan bilmez. hatta sallayabilir de. :)

AkifBan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Kendi bilgisayarıma AIDA64 Extreme Edition ve CPU-Z programlarını kurdum ve bu vesileyle kendi bilgisayarlarımın (bkz: casper ve masaüstü) (bkz: asus laptop) donanım özelliklerini görmüş oldum. Mağazaya gidip CPU-Z programını kurmayı deneyeceğim.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
paylaşsan bizimle öğrendikten sonra

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bilgisayarımın ekran kartı bozuldu. tamire gönderdik buğün geldi bilgisayarı açtım. ekranı çok büyük ve internete girdiğimde o da çok büyüktü. birde ekran bulanık gözüküyor bu neden oluyor acaba öğrenebilirmiyim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ekran kartını tanıtmalısın çözünürlüğü 1024 e getir düzelir