• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bilgisayarın kapanması

DDundar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Bilgisayarımı 1 yıldır kullanıyorum ilk defa başıma böyle bir sorun geldi akşam bilgisayarı açık bırakıp yattım sabaha kendini kapatmış güç düğmesine bastım ama çalışmadı güç kaynağının kablosunu tak çıkar yapıp tekrar düğmeye basınca çalışmaya başladı bu sorun ne ile alakalı yardımcı olabilir misiniz ?
Sistem:
Asus gtx 1070ti ekran kartı
Asus rog strix x370-f anakart
Amd ryzen 1700 işlemci
Gskill TridentZ Series 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz RAM
Thermaltake Toughpower Grand 750W Full Modular 80 Plus Gold 14 cm RGB led Fanlı PSU

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Fanlara ve ekran kartına hiçbir türlü güç gitmiyor mu? Anakart ışıkları yanıyor mu?

DDundar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Fanlara ve ekran kartına hiçbir türlü güç gitmiyor mu? Anakart ışıkları yanıyor mu?
Bilgisayar kapalı gibi güç düğmesi hiç bir şeyi harekete geçirmiyor güç kaynağının kablosunu tak çıkar yapınca normal çalışmaya başladı Anakart ışıkları açıktı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi tekrar oldu bilgisayar kapattı kendini anakart ışığı açık şekilde açma düğmesine bastım hiç bir tepki yok güç kablosunu tak çıkar yapınca açılıyor

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
PSU da temassızlık var o zaman zannımca. Farklı bir kablo ile denemek lazım bir süre.