Bilgisayarın kapanıp durması

sierra121212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi simdi ben dün yoktum kardesim oynuyordu kasa arkadasin, kardesim oynarken elektrikler gitmis geldiginde pc'ye bastiginda acilmamis pc. Düğmeye basinca hiç bi hareket olmamiş. Bi müddet sonra basmis acilmis ondan sonra ben geldim zaten ve ben gectim bende APB Reloaded oynuyorum oyuna girdimde bi müddet sonra kendini yeniden baslatiyo isinma sorunu oluyor diye düsündüm kasanin arka tarafa takili olan fan sıcagi dısarıya atiyordu söküp ters taktim soguk havayi iceri üflüyor simdi böyle yapinca rahatladi sorun olmadi az öncede aynı sekilde girdim oyuna birden pc kapandı ve hic acilmadi hareketlilik yoktu bozuldu sandim kendi kasami taktim kendi kasami takinca basiyorm dügmeye aciliyor pc 'ddddiiiit diiiiit' diye ötüyor ekran gelmiyor böyle olunca herelde power kablosu yada arakabloda yanıklık var falan diye düsündüm bi yandanda arkdasin kasasinin power yeri sorunlu gibime geliyo ama soruynlu olsa hic acilmazdi arada aciliyo giriyom ama bu sefer oyundayken dedigim gibi yeniden baslatiyor yada kapatıyor bu sorunu bi türlü anlayamadim bence sık sorunlar oluyor zaten :/

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tam olarak anlayamasam da yazdıklarınızdan sanırım ısı sorununuz var, işlemcinin fanı dönmesinde sorun yok değilmi? bütün fanlarınız (güç kaydanığının ki dahil) döndüğünden emin olun, daha sonra kapağı açık olarak mümkünse havadar bir yerde çalıştırın (sağında solunda önünde arkasında bir şey olmasın) mümkünse bir vantilatör ile 1-2 metre uzaktan soğuk ve temiz hava vererek çalıştırın, eğer bu şekilde kapanmıyorsa ısı sorununuz var demektir. Bir kompresör yardımı ile makinaınızı güzelce temizledikten sonra termal macununuz yenileyin derim, birde arkadaşın yukarıda dediği gibi ramlarinizi birdaha takın çıkartın, gelişmeleri yazarsanız ona göre cevap gelir

sierra121212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğinizi yapıcam fakat bu arkdaşın kasası dediğim gibi uzun zamandir hic temizlemedi arkadas böyle sorun olmadi ben aldim dün bi gitmiş kapanmis pc sonra böyle oldu.
*birincil işlemci fani çalışıyor ısındımı hızlanıp sogudumu yavaşlıyor[çalışıyor]
*ikincil ekran karti fani dönüyor[çalışıyor]
*üçüncül güç kaynağı fanı dönüyor[çalışıyor]
*dördüncül arka taraf akım pervanesi dönüyor ısındımı hızlanıp sogudumu yavaşlıyor[çalışıyor]
ama arada kendilinden kapanıyor güç kaynağı sorunu gibi geldi suan normal mesela bi sorun yok arada yapıyor bunu

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Açılışta dıtdıt sesleri veriyorsa ısı ile alakası yok kapanırken mavi ekran vererekmi kapanıyor? ve cift ram varsa tek tek deneyin

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ısıdan kapanan makina için diyorum büyük ihtimail güç kaynağından kaynaklı bir sorun, küçük bir ihtimal de işlemci yeteri kadar soğumadığı için kendi kendini kapatıyor olabilir, deneyerek öğrenebilirsin ancak
diğer hata sesi veripte kapanan makina için ise ilk işin ramleri söküp tekrar düzgünce takman olsun, aynı şekilde ekran kartını da bir dene, yine devam ediyorsa o biip bip sesleri var ya hata verdiği sesler onların kaç kere ve uzunluk kısalıkları önemli onlara dikkat et

sierra121212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram 4 gb harici 1 tane ve bu kasada biip sesi cıkarmiyor tam tesine benimkinde o sesi yapiyor ben kendi ksamda dediklerinizi yaparm ama bunda az öncede oldu dün gece baya takıldım olmadı bugün simdi pc oyun oynarken birden kapanıp kendilinden acildi mavi ekran söz konusu olmadı hic bisi olmuyo sadece kapanıp bazen acılıyo baze 5 10 dk sonra acılıyo galba güc kaynağından ama nolmus olabilir ki güç kaynağına yansa hiç açılmazdı bi temasızlıkmı var acaba?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Korkunun ecele faydası yok. Arkadaşına yeni bir kasa borçlusun.

yeni_raki

Asistan
Reaksiyon puanı
2
elektronik bir arıza mesela bir kondansötör şişmiş olabilir, bazı durumlarda açılmasını engellemez sistemi çalıştırır ama sistem yüksek voltaj, akım vs çekmeye başladığı zaman güç kaynağı görevini göremez, sistemi yeteri kadar ve doğru elektrik ile besleyemez ve kapatır
Güç kaynağınızın garantisi bittiyse :) bidalarını sökün ve içine bakın (elektrik ile bağlantısı olmadan) gözle görülür bir şekilde şişmiş yada yanmış parça var mı diye bakabilirsiniz. Başka ir güç kaynağı takıp deneyebilirsiniz