Bilgisayarın ekranının aniden bozulması

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, 2 gün önce başıma gelen bir olay, bilgisayarımı açtıktan sonra yaklaşık 5 dakika takılıyorum, sonra bilgisayarımın ekranı bozuluyor, hiçbir şey gözükmüyor. Bozuk televizyon ekranı gibi renkli renkli çizgilere dönüyor. Ekran kartımda bir sorun olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum, çünkü ekran kartımı alalı daha 1 ay bile olmadı, yeni aldım.

Ekran kartımın modeli AMD R7 240, ekran kartını alalı 1 ay bile olmadı.

Sorunun neyden kaynaklandığını hala çözemedim, umarım ama umarım ekran kartından değildir. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında aşağıda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
İşlemciniz nedir?

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcim çok iyi değil, hatta hiç iyi değil.

AMD Athlon II X3 425 Processor (2.70 GHz)

---- Mesajlar birleştirildi ----

Artı olarak ekran kartı taktığımda (her hangi bir ekran kartı) bilgisayara yüklendiğimde veya garip bir durum olduğunda direkt mavi ekran veriyordu, şuan ekran kartsız takılıyorum bilgisayarda ve hiç mavi ekran hatasıyla, veya bilgisayarın donması olayıyla karşılaşmadım. Acaba anakartımda ki ekran kartı soketimde mi bir problem var diye kendi kendime düşünmedim değil.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Eğer işlemcinde dahili grafik birimi olsaydı sorunun ekran kartında olup olmadığını anlayabilirdik. Aynı bilgisayarı başka monitörde deneyebilir misin?

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuanlık başka monitörde deneyemem.

Ama işlemcimde dahili grafik birimi var galiba, bir de siz bakın.

2.PNG

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Ekran kartını çıkarıp bilgisayarı çalıştırmayı deneyin o zaman. Sistem işlemcide ki grafik birimini kullanacak. Eğer görüntüde problem yoksa sorun ekran kartındadır.

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Söylediğinizi yapmıştım, hiçbir sorun olmuyor.

Ama ekran kartımı yeni aldım, ve çok zorlayacak oyunlar da oynamadım. Nasıl arızalanabiliyor ki? 1 ay bile olmadı sonuçta alalı, ve kartı çok da zorlamadım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Kartı ikinci el mi aldınız?

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır, sıfır aldım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
O zaman servis ile iletişime geçin biran önce. R7 240 eski bir kart olduğu için sıfır bile olsa sonuçta beklemiş bir kart o yüzden bu tarz problemler olabiliyor maalesef.

user348354784

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Kardeşim Açınca Siyah Mı Oluyor.Ona Göre Bir Çözüm Sunacağım

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır, normal bir şekilde açılıyor. Bilgisayarla 5 dakika kadar ilgilendikten sonra birden görüntü bozuluyor, hiçbir şey gözükmüyor. Açılış vesaire gayet normal.

user348354784

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Hayır, normal bir şekilde açılıyor. Bilgisayarla 5 dakika kadar ilgilendikten sonra birden görüntü bozuluyor, hiçbir şey gözükmüyor. Açılış vesaire gayet normal.
Ana kart veya ekran kartını zorluyacak bir uygulama indirmiş olabilirsin. Bir profesyonele götürmeni tavsiye ederim.
Beğenirseniz Sevinirim

Son düzenleme:

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyen için sağ ol.

Bilgisayarımı zorlayacak bir uygulama yüklediğimi düşünmüyorum, sürekli olarak Agiledotnet hatası alıyorum, bunu ekran kartını almadan önce de alıyordum, son attığım format yüzünden başlamıştı, araştırmalarım sonucu çok önemli bir hata olmadığını öğrendim. Bununla alakası olma ihtimali yok yani. Arka planda çalışan tek şey de Logitech gaming software, kullandığım fare için bir program, bunu da çoğu zamandır kullanıyorum, bunla da alakası olduğunu düşünmüyorum.

Bilgisayarcıya gösterecek olursam, kasayla birlikte mi gitmem gerekir, yoksa sadece ekran kartını götürmem yeterli olur mu?

user348354784

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Tavsiyen için sağ ol.

Bilgisayarımı zorlayacak bir uygulama yüklediğimi düşünmüyorum, sürekli olarak Agiledotnet hatası alıyorum, bunu ekran kartını almadan önce de alıyordum, son attığım format yüzünden başlamıştı, araştırmalarım sonucu çok önemli bir hata olmadığını öğrendim. Bununla alakası olma ihtimali yok yani. Arka planda çalışan tek şey de Logitech gaming software, kullandığım fare için bir program, bunu da çoğu zamandır kullanıyorum, bunla da alakası olduğunu düşünmüyorum.

Bilgisayarcıya gösterecek olursam, kasayla birlikte mi gitmem gerekir, yoksa sadece ekran kartını götürmem yeterli olur mu?

Bence Kasa İle Git Hata Monitörde Olabilir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ekran kartına strest testi uyguladınız mı? Tüm sistemi de bi teste tabi tutarsanız iyi olabilir.

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Strest testi falan uygulamadım ne yazık ki.

En kolay çare garantiye vermeyi deneyeceğim, kullanıcı hatası olduğunu düşünmüyorum çünkü oynadığım oyunla 1 ayda ekran kartını çöp etmiş olmam neredeyse imkansız. :DDDDDDDD

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Strest testi falan uygulamadım ne yazık ki.

En kolay çare garantiye vermeyi deneyeceğim, kullanıcı hatası olduğunu düşünmüyorum çünkü oynadığım oyunla 1 ayda ekran kartını çöp etmiş olmam neredeyse imkansız. :DDDDDDDD
strest testi garantiyi bozmaz :) bence uygulayın ve sonuçlara bakalım. aynı zamanda ram ve sistem performansına da ben olsam bakardım.

dennisss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Stres testini sorunun ekran kartında olup olmadığını anlamak için mi yapmam gerekiyor?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Stres testini sorunun ekran kartında olup olmadığını anlamak için mi yapmam gerekiyor?
Aynen. Stres testleri cihazların az biraz zorlanması sonucu kararlı çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amacıyla uygulanır. Eğer ekran kartı bu testleri geçebiliyorsa sağlamdır yok eğer geçemiyorsa ve hata veriyorsa hatanın fotosunu çekmeye çalışın. ram ve sistem testi de yaptığınızda benzer hatalar alırsanız genelde bi sorun var demektir...