Bilgisayarın Ekran kartı dengesiz .

amigoexp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni fark ettim bilgisayarım neden böyle sizce değiştiriyimi ? Format atırmıştım ondan olabilirmi ?

Oyunlardan nasıl verim alabilirim ?

Ve Neleri yükseltmeliyim ?

Sistem Özellikleri :
5lra.png

Ekran Kartı :
5w77.png

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sendede benim gibi 2 ekran karti var. 2.resimde gosterilen ekran karti onboard(anakartla tumlesik) olan ekran kartin. Birde ayri ekran kartin var. Garip olan onboard ekran karti ramdan 2 gb alir. Suan kullanilan ramin 6 gb olarak gozukmesi lazimdi.

2.ekran kartin AMD ise; Masaustundeyken sag tikla > Degistirilebilir Grafikler > Burada en son acik olan uygulamalarin hangi ekran kartina atanacagini secebilirsin. Veya gozat tan kendin secip atayabilirsin.

Nvidia ise; Nvidia Kontrol Paneline gir. 3D ile ilgili bir bolumden degistirilmesi lazimdi tam hatirlamiyorum.

NOT: Bilgisayarina bagli butun ekran kartlarini gormek icin Metro arayuzune girip aramaya "Aygıt Yöneticisi" yazip gir. Grafik veya Ekran Bağdastiricilari yazan yere gelip tikla.

Umarim yardimci olabilmisimdir.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sunu soylemeyi unutmusum. Ne zaman oyun oynadigimda onboard ekran kartindan nvidia ekran kartina gecis yapar ne zaman yuksek guc gerektiginde.

nvidia kontrol panelde 3d ayarlarının yönetilmesi kısmında üstte hangi kartı seçeceğini görebilirsin

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Oyunlarda yuksek performansi secin. Diger uygulamalarda(ornek olarak tarayici, dosya gezgini , video izleme programlari vs) entegre(onboard) grafik ayarlarinizi kullanabilirsiniz. Ben yukarida ornek verdigim seylere + oyunlara yuksek performans atadim.

Ama siz benim dedigim gibi sadece oyunlarada atayabilirsiniz.

amigoexp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nvindia yı sadece oyunlara Entegre yi de sadece programlara nasıl ayarlaya bilirim ? ayarlarsam daha iyimi performans verir ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bunumu demiştiniz ? (NOT: Bilgisayarina bagli butun ekran kartlarini gormek icin Metro arayuzune girip aramaya "Aygıt Yöneticisi" yazip gir. Grafik veya Ekran Bağdastiricilari yazan yere gelip tikla.

Umarim yardimci olabilmisimdir.)
43dh.png

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Buradan ekran kartlarinizi gorebilirsiniz.

Onceki sorunuza gelirse degisir. Oyunlarla kesinlikle yuksek performansi kullanin.

Mesela ben 5-10 programada yuksek performans atadim kalanlar varsayilan olarak entegre zaten bende.

Ayrica sunu unutmadan soyliyeyim bios tan onboard ekran kartinizi disabled(devre disi) birakabilirsiniz.

amigoexp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Devre dışı bırakınca ne işime yararki ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Onboard ekran karti ramdan 2 gb alir. Mesela 8 gb raminiz varsa 6 gb kullanilabilir. 2 gb sini onboard ekran karti alir fakat nedense sizde oyle gorunmuyor.