Bilgisayarın anakart modelini internet üstünden öğrenmek

7ali7mert7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Henüz elime ulaşmadı laptop lakin gerekli sürücüleri ve güncellemeleri gelmeden önce indirmek istiyorum. Anakart modelini nasıl öğrenebilirim?
Hatta daha büyüterek bilgisayar alınca yapılması gereken güncellemeler nelerdir?

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,926
O kadar detaya inmenize gerek yok. Laptopun marka modelini bir boşluk bırakıp driver şeklinde google üzerinden aratırsanız sürücülere ulaşırsınız. En temizi cihazın resmi web adresinden model numarası ile aratıp sürücüleri indirmektir.

7ali7mert7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
O kadar detaya inmenize gerek yok. Laptopun marka modelini bir boşluk bırakıp driver şeklinde google üzerinden aratırsanız sürücülere ulaşırsınız. En temizi cihazın resmi web adresinden model numarası ile aratıp sürücüleri indirmektir.
Bu laptop un marka modeli nedir: HP Pavilion Dizüstü Bilgisayar, 15,6'' FHD IPS, AMD Ryzen 7-4800H, 16 GB RAM, 1 TB HDD + 256 GB SSD, GeForce GTX 1660Ti, FreeDOS, 24D44EA: Amazon.com.tr

Bu mu: 24D44EA​

Yoksa bu mu: 15-ec1014nt
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır buldum kendi sitesinde tüm sürücüleri vermiş teşekkür ederim. Siz gibi insanlar ve siz iyi ki varsınız.

Son düzenleme:

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,926
Bu laptop un marka modeli nedir: HP Pavilion Dizüstü Bilgisayar, 15,6'' FHD IPS, AMD Ryzen 7-4800H, 16 GB RAM, 1 TB HDD + 256 GB SSD, GeForce GTX 1660Ti, FreeDOS, 24D44EA: Amazon.com.tr

Bu mu: 24D44EA​

Yoksa bu mu: 15-ec1014nt
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır buldum kendi sitesinde tüm sürücüleri vermiş teşekkür ederim. Siz gibi insanlar ve siz iyi ki varsınız.

HP Support asistan diye bir uygulama var. Cihaz geldiğinde o uygulamayı cihaza yükleyip sürücüleri otomatik buldurabilirsiniz. Bilginiz olsun.

7ali7mert7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11

HP Support asistan diye bir uygulama var. Cihaz geldiğinde o uygulamayı cihaza yükleyip sürücüleri otomatik buldurabilirsiniz. Bilginiz olsun.
Birinde bios var birinde yok, bu sanırım bios güncellemesi almadı güncel hali var demek doğru mudur? Ben bulduğumda yanlış ürününkini bulmuşum. Siz nasıl buldunuz anlatır mısınız?

Ekli dosyalar

• resim_2020-12-22_235452.png
    resim_2020-12-22_235452.png
    81.2 KB · Görüntüleme: 370
  • Sistemi 1.PNG
    Sistemi 1.PNG
    78.9 KB · Görüntüleme: 105

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,926
Birinde bios var birinde yok, bu sanırım bios güncellemesi almadı güncel hali var demek doğru mudur? Ben bulduğumda yanlış ürününkini bulmuşum. Siz nasıl buldunuz anlatır mısınız?
Hayır ben yanlış bulmuşum. Sizin ki doğru olan. 1000 serisi.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Hp seri numarası giriniz öyle bulacaksınız

7ali7mert7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Hangi markayı kullanırsan kullan, ilk aşama marka adı support şeklinde arat google'dan. Hp yazıcı modelini girince gösteriyor ama laptop elime almayalı asır oldu.
Çalıştır üzerinde "dxdiag" yazıp sistem modeli yazan yerde ne yazdığına bakabilir misin ?
Sanırım everest adlı 3.parti yazılım da sistem modelini gösterebiliyordu, onu da denersiniz olmadı.

Fakat altında yer alan kodlardan bu için çözüleceğini düşünüyorum kesinlikle.

Yinede yanlış girme ihtimaline karşı emin olun. Yanlış sürücü yüklemeye çalışmayın.

7ali7mert7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Hangi markayı kullanırsan kullan, ilk aşama marka adı support şeklinde arat google'dan. Hp yazıcı modelini girince gösteriyor ama laptop elime almayalı asır oldu.
Çalıştır üzerinde "dxdiag" yazıp sistem modeli yazan yerde ne yazdığına bakabilir misin ?
Sanırım everest adlı 3.parti yazılım da sistem modelini gösterebiliyordu, onu da denersiniz olmadı.

Fakat altında yer alan kodlardan bu için çözüleceğini düşünüyorum kesinlikle.

Yinede yanlış girme ihtimaline karşı emin olun. Yanlış sürücü yüklemeye çalışmayın.
Tamamdır, bilgisayar ulaşınca dediklerinizi yaparım.