Bilgisayarın açılışında kasadan ses geliyor

eeeguray

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar pc yi ilk açtığımda güç kaynağından zır zır zır diye bi ses geliyor, sanki fanın arasına br şey sıkışmış gibi,1-2 dakika sonra kesiliyor taaki pc yi tekrar açana kadar,fanı açıp baktım herşey normal, ama hala aynı ses var. Ötme anında güç kaynağına elimle hafif vurduğumda ses kesiliyor ama 2 saniye yine başlıyor. windows tam açılınca da kesiliyor.. Bu konuda bir tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi acaba.sesin nerden geldiğini tam olarak bilemiyorum ama aynı fandan geliyormuş gibi.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Fanın kanatları belki bir yere çarpıyordur. Benim bilgisayarda da aynı sorun vardı hatta güç kaynağının fanıydı sende olduğu gibi. Fanı çıkarttım, eskisinden farklı bir şekilde yeniden taktım sorun çözüldü. Yani fanı saat yönünde(veya tersi) çevirip yeniden takmayı deneyebilirsin.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bendede var aynı problem kasaya vurunca bir iki defa susuyo çözemedim :D

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Aynı problem bende de mevcut. Fanı söküp yağlayarak çözüyorum bu gibi sorunları. Ama üşeniyorum :D İş görsün de bağırabildiği kadar bağırsın :D

eeeguray

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bide yağlamayı deneyelim bakalım

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Sakın yağlama, ses powerdan mı geliyor diğer fanlardan mı iyice kontrol et. Bilgisayar çok toz toplayan bi alet, yağlarsan üç vakte kadar tozdan fanlar dönmez olur. O zaman sese değişik kokularda eşlik eder.
-Bilgisayar soğuk bir yerde mi duruyor?
Ne zamandan beri bu sorunu yaşıyorsun?

sakın yağlama

eeeguray

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bilgisayar soğuk yerde duruyor
2 haftadır durum böyle ve ses power dan geliyor

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
bekle bence kasanın temizliğini yapıp havanın ısınmasını bekle hava ısınınca ses gelmez ise bir problem yoktur. Soğkta genleşme ve büzülmeden kaynaklı bir durum olabilir. Ama yağdan uzak dur. İlla ki ben rahat edemem bu ses beni rahatsız eder diyorsan, yağsız temizleyici spreyler var onlardan kullanabilirsin:)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Sakın yağlama, ses powerdan mı geliyor diğer fanlardan mı iyice kontrol et. Bilgisayar çok toz toplayan bi alet, yağlarsan üç vakte kadar tozdan fanlar dönmez olur. O zaman sese değişik kokularda eşlik eder.
-Bilgisayar soğuk bir yerde mi duruyor?
Ne zamandan beri bu sorunu yaşıyorsun?

sakın yağlama

7 yıldır aynı bilgisayarı kullanıyorum, 7 yılda nerden baksan 20-25 kere yağlamışımdır. Hala 7 yıl önceki fanları kullanıyorum (supply fanı hariç, onu bi ara toptan değiştirmiştim) ve hiç bir zaman bir problem yaşatmadılar, hala canavar gibi çalışıyorlar. Fanlar yapısı itibari ile zaten toza karşı korumalı durumdalar. Doğru yağlandığı zaman bir problem olmaz diye düşünüyorum.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
p4 işlemcilerin soğukta açılınca çıkan sesi var.fan stop ettiriliyor(veya yavaşlatılıyor)bir müddet sonrada o ses kesiliyor.
durum bu deyilse fanınız tozlanmış veya yatağındaki yağı kurumuş olabilir.önce tozları temizleyin.sonra fanınızın etiket yapıştırılmış yerini kaldırarak bir damla YAĞ damlatın.ve fanı aşağı yukarı hafifçe oynatınki yataklara yağ ulaşsın.bu işlemi yaptıktan sonra parmağınızla fanı hafifçe döndürün fanınız "dans" ederek duracaktır.yani yağlama işe yaramıştır.benim yağ tavsiyem 80-90 no yağ amma bir damla sonrada bantı tekrar kapatın.
yağlama herzaman en iyi çözümdür.ben bütün fanları temizledikten sonra yağlarım ve sonuç çok iyi .kolay gelsin

eeeguray

Asistan
Reaksiyon puanı
2
teşekkürler @Rüstembey tavsiyeni dikkate alıcam

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok normal korkmana gerek bir şey yok.O öten fan artık zamanını doldurmuş demek.

Fan ilk çalışmada bu tür bir ses çıkarır ama bir süre sonra düzelir.(Isındıktan sonra diyim)
Mesela pc yi 1 saat kullandın reset attın.Bu ses çıkmaz.Ama akşam kapatıp sabah açarsan gene ses çıkarır.
Pc yi açarken bios tam güç verir fanlara buda eski fanların dengesini kaybetmesini sağlar ve ses çıkarır...

2 seçeneğin var.

1.Fanı söküp tamamen temizleyip yağlaman.(Kesin çözüm değildir.Ses kesilse bile belli bir zaman sonra gene aynı sorun çıkar.)

2. Fanı değiştirmen.(Kesin sorun)

Not : Verdiğin bilgiler doğrultusunda anladığım sorun fanın çok eski olması...
Powerın fanının mı yoksa kasa fanının mı ses çıkardığını sen bulacaksın...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
güç kaynagı anakarttan güç alamıyınca pc kapanır güçlenmesi için anakartı degişmesi gerekir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende ki pc daha 1 aylık soğuğa koyunca zır diye 40 sn otuyor ama sıcak bir ortamda açınca tık yok tamamen soğukla alakalı sakın yeni bir fan alma sokme zaten demişsiniz soğuk ortamda sıcak ortama al soru n düzelecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynen bendede oluyo bende vurunca susuyo ve ses çıkarmıyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim bus sıkıntı bendede var yazın ses cıkarmıyor kışın ses cıkartıyor bunun sebebide soğukta olmasıı

koruvay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de var arkadaşlar. soğuk havalarda oluyor özellikle. sıcak havalarda ses kesiliyor. kasayı açıp üç fana da baktım güç kaynağındaki fandan kaynaklanıyor. pcyi ilk açtığımda 20 dk kadar sürüyor sonra kesiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adam haklı beyler bendede öyle oluyo yazları ses çıkmıyo kışın çoşuyo