Bilgisayarımın psu gücü mü yetersiz ?

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
galiba buldum anakartta 24pin hdd8pin ekran kartını pek anlayamadım 3 giriş var işlemciyide görmedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu alabilirsin.

Ayrıca Bu PSU ya Overclockta yapılıyor bide Gold verimlilik sertifikalı
peki dostum eminsin dimi işlemci ve ekran kartı içinde uyumlu olduğuna

Bunu alabilirsin.

Ayrıca Bu PSU ya Overclockta yapılıyor bide Gold verimlilik sertifikalı
peki dostum eminsin dimi işlemci ve ekran kartı içinde uyumlu olduğuna

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
bunda anakart güç çıkışı 20+4 yazıyor zaten

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
işlemcinin 4 pini var yanılmıyorsam o sorun galiba

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
bu psuyu söktüm az önce ekran kartına birsey takılı değildi

şimdi olayı anlamadım ben psu larda cpu içinde pin yazmışlar o nasıl olacak benim cpu girişi görünmüyor sadece anakarttan ve hdd den pin çektim

Son düzenleme:

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Gigabyte B650B 650W Power Supply al kardeş itopyada 350tl verdiğinin karşılığını alırsın. İlerde yükseltmek istediğinde de kullanırsın. Her türlü voltaj dengesizliğine karşı tam koruma var. Uzun ömürlü Japon kapasitorler kullanilmis. Muazzam bir Psu. Çok araştırdım. Ha ben sadece günü kurtarsın sistemime yetsin dersen senin sistem çok güç tüketmiyor şu haliyle, ekran kartın eksta guce bile ihtiyaç duymuyor. O yüzden psudan ekran kartına doğrudan bağlanan kablo yok. Anakart üzerinden alıyor elektrigi. İlerde yükseltcem demezsen 450watt 80+ bir Psu rahatlıkla işini görür. Selametle :)

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Gigabyte B650B 650W Power Supply al kardeş itopyada 350tl verdiğinin karşılığını alırsın. İlerde yükseltmek istediğinde de kullanırsın. Her türlü voltaj dengesizliğine karşı tam koruma var. Uzun ömürlü Japon kapasitorler kullanilmis. Muazzam bir Psu. Çok araştırdım. Ha ben sadece günü kurtarsın sistemime yetsin dersen senin sistem çok güç tüketmiyor şu haliyle, ekran kartın eksta guce bile ihtiyaç duymuyor. O yüzden psudan ekran kartına doğrudan bağlanan kablo yok. Anakart üzerinden alıyor elektrigi. İlerde yükseltcem demezsen 450watt 80+ bir Psu rahatlıkla işini görür. Selametle :)
sağol normalde pin var ekran kartına takacamda benim anlamadığım cpuya ekstra takmam gerekn bir pin varmı yoksa anakarta tek taksam yetermi

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
Kardeşim yok.
sağol normalde pin var ekran kartına takacamda benim anlamadığım cpuya ekstra takmam gerekn bir pin varmı yoksa anakarta tek taksam yetermi

O işlemci için en az 500Watt öneriliyor.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Ekran kartının üzerinde güç bağlantısı var mı? Psuda zaten sabit bir 24pin anakartta takarsın. Bir de anakartta işlemcinin sağ üstünde bir cpu icin giriş vardır oraya takarsın. Ekran kartında da yer varsa bir tanede ona takarsın. Dene zaten uyan hangisi ise onu tak. Bunun haricinde Hdd ve DVD-R ye ve fanlara takarsın. Baska da bir şey yok. Yani 2 tane anakartta 1 tane varsa giriş yeri ekran kartına, sonra diğer Hdd, fan ve dvdr ye bağlantı yaparsin

Kardeşim yok.

O işlemci için en az 500Watt öneriliyor.
Kardeşim trolluyon mu bizi napıyorsun anlamadım. Nerde görülmüş işlemci için Psu önerildigi? Toplam güç tüketimi 400 watt bile olmasi imkansız o sistemin 450watt diye garantili değer soyledim.

Son düzenleme:

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ekran kartının üzerinde güç bağlantısı var mı? Psuda zaten sabit bir 24pin anakartta takarsın. Bir de anakartta işlemcinin sağ üstünde bir cpu icin giriş vardır oraya takarsın. Ekran kartında da yer varsa bir tanede ona takarsın. Dene zaten uyan hangisi ise onu tak. Bunun haricinde Hdd ve DVD-R ye ve fanlara takarsın. Baska da bir şey yok. Yani 2 tane anakartta 1 tane varsa giriş yeri ekran kartına, sonra diğer Hdd, fan ve dvdr ye bağlantı yaparsin

Kardeşim trolluyon mu bizi napıyorsun anlamadım. Nerde görülmüş işlemci için Psu önerildigi? Toplam güç tüketimi 400 watt bile olmasi imkansız o sistemin 450watt diye garantili değer soyledim.
ekran kar

ekran kartında iki tane 9 pin lik giriş var hdd ve anakartta tamam
anakartta olan pin ler bunlar hocam bi 24 lük bide 4 lük
lv57bG.jpg

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
ekran kar
ekran kartında iki tane 9 pin lik giriş var hdd ve anakartta tamam
anakartta olan pin ler bunlar hocam bi 24 lük bide 4 lük
lv57bG.jpg
Allah aşkına şu ekran kartında ki iki adet 9 pinlik girişi bir göster ya

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Kardeş o ekran kartı değil :) senin ekran kartınin extra guc bağlantısı yok. O gösterdiğin usb portlari. Ekran kartı extra güç girişi kartın tam köşesinde olur. O fanın bağlı olduğu parça ile o parçanın takıldığı anakarti birbirine karıştırma.

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kardeş o ekran kartı değil :) senin ekran kartınin extra guc bağlantısı yok. O gösterdiğin usb portlari. Ekran kartı extra güç girişi kartın tam köşesinde olur. O fanın bağlı olduğu parça ile o parçanın takıldığı anakarti birbirine karıştırma.
hmm sağol peki işlemcininde o zaman yok değilmi ekstra güç pini anakarta ve hdd ye taksam sorun olmaz sistemde

buda ekran kartının yandan fotoğrafı
nWt2ju.jpg

Gametech GTP-700 700W 80 Plus Gold Power Supply PC Güç Fiyatı sipariş veriyorum teşekkürler yardımlarınız için elime ulaşıp taktıktan sonra yazarım

Son düzenleme:

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Onu alma benim dediğimi al. İşlemcinin ki anakartin üstünde 4 pin olan

selimy10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar yine aynı sorun bios ekranına atıyor sizce neden ama sistem tıkır tıkır çalışıyor

TRwSKW.jpg

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Bios ayarlarında boot menüsünde lunch csm yi enable yapıp dene bir