Bilgisayarımın bazı parçalarını değiştirmek istiyorum, sizce hangilerini değiştirmeliyim ? (Bütçe az)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emir11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
mümkün sanirim bilmiyorum ben alternatif olarak attim ama aralikta fln olur ins
Hiç olmadi alırsın keyfine bakarsın,hem sıfır almanın keyfi bı baska olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kötü.

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Abi teknobiyotik te taksit te faiz oluo buyuk ihtimal alamam onu bana pc de sey lazim boyle ets2 1.35 kasmamasi lazim akıcı olmasi cok onemli ve 3 4 mod indirebilmem lazim mod indireyim ama kasmasin roblox kasmasin ve game loop fln acsin max 1700tl fln lazim abicim bu arada cok sagol beninle efso ilgileniosun

Bende abi microsoftun direksiyonu var o yuzden su an mesela cok kasio direksiyonu donduruon gec tepki verio bunun icin ets nin akici olmasi cok onemli

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Abi teknobiyotik te taksit te faiz oluo buyuk ihtimal alamam onu bana pc de sey lazim boyle ets2 1.35 kasmamasi lazim akıcı olmasi cok onemli ve 3 4 mod indirebilmem lazim mod indireyim ama kasmasin roblox kasmasin ve game loop fln acsin max 1700tl fln lazim abicim bu arada cok sagol beninle efso ilgileniosun

Bende abi microsoftun direksiyonu var o yuzden su an mesela cok kasio direksiyonu donduruon gec tepki verio bunun icin ets nin akici olmasi cok onemli
Bunu alma ihtimalin var mıdır ?

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Taksit seceneklerini goremedim abi

Acaba bu bu hani cuma indirimden dolayi mi indirimde ben su an almicam bi kac ay sonra fln

Tamam abi bu cepte kalsin eger taksitte 9 a fln bolup ayni parayla alinirsa alabilirim cok sagol abi

Abi bise sorcam donanim arsivi izliodum pc alinirken dikkat edilmesi gerekenler die monitor eskiyse vga mi ne girisliyse kasada da bu girus olmayabilir goruntu alamayabilirsiniz dedi benim monitor sey bole mavi bise var yanda 2 vida var sıkıyom saglamlasio sanirim bu vga oluo ben benim monitorle goruntu alir miyim eger bu pc alirsam

Son düzenleme:

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Taksit seceneklerini goremedim abi

Acaba bu bu hani cuma indirimden dolayi mi indirimde ben su an almicam bi kac ay sonra fln

Tamam abi bu cepte kalsin eger taksitte 9 a fln bolup ayni parayla alinirsa alabilirim cok sagol abi

Abi bise sorcam donanim arsivi izliodum pc alinirken dikkat edilmesi gerekenler die monitor eskiyse vga mi ne girisliyse kasada da bu girus olmayabilir goruntu alamayabilirsiniz dedi benim monitor sey bole mavi bise var yanda 2 vida var sıkıyom saglamlasio sanirim bu vga oluo ben benim monitorle goruntu alir miyim eger bu pc alirsam
Ekstra bir aparatla alırsın sıkıntı yok.10tl filan kendisi ?
Sistem fiyatları 1-2 ay sonra ne olur bilemem sürekli değişiyor,bı o gün gelsinde bakalim,stres yapma yani.

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Ama abi donusturucuden de bahsedio bazilari ne bilim calismiomuymus calistirmiomuymus ne k.b abi sende cok heyecanliyim yaa 2008 de alindic gerci o zamanlar ben 2 yasindaydim ama 11 sene sonra yeni bi pc cok iyi yaa ets 2 kasmasin yeter tirlari ve genis almayi severim ama akici degil oyun sıkıntı o

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Ama abi donusturucuden de bahsedio bazilari ne bilim calismiomuymus calistirmiomuymus ne k.b abi sende cok heyecanliyim yaa 2008 de alindic gerci o zamanlar ben 2 yasindaydim ama 11 sene sonra yeni bi pc cok iyi yaa ets 2 kasmasin yeter tirlari ve genis almayi severim ama akici degil oyun sıkıntı o
Dönüştürücü konusunda aklımda küçük bir şüphe var aslında.Senin için bu kadar önemli olan bir şeyi riske atmak istemem.Etiketledigim kişiler kesin bilgi vereceklerdir ?
@Görkem Say
@met 35
@Utku Cabir

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Bide abi zahmet olmazsa bi bakarmisin incehesapta world de en fazla kaca boluo bide faizli mi boluo yoksa ayni fiyata mi hesabim yk da

Dönüştürücü konusunda aklımda küçük bir şüphe var aslında.Senin için bu kadar önemli olan bir şeyi riske atmak istemem.Etiketledigim kişiler kesin bilgi vereceklerdir ?
@Görkem Say
@met 35
@Utku Cabir
Tmm abi

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Bide abi zahmet olmazsa bi bakarmisin incehesapta world de en fazla kaca boluo bide faizli mi boluo yoksa ayni fiyata mi hesabim yk da

Tmm abi
Benim de hesabım yok ama şöyle bir şey buldum,en alttan bilgi edinebilirsin.

@Görkem Say
@met 35
@Utku Cabir
@Gorkem Say
@Utku Cabir
@met 35

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Eee 4. Madde normalde yok 1 dk

Sayfanin ennn altina koymuslar abi k.b

Yaaa off buda faizli boluo

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Eee 4. Madde normalde yok 1 dk

Sayfanin ennn altina koymuslar abi k.b

Yaaa off buda faizli boluo
67 TL lik bir artış oluyor,bu o kadar sıkıntı mı ?

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Yok abi ondan deil bu hayatta babam hic bir zaman faize girmemis hele bi gunu gelsin bakim ne olucak hayirlisi

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Yok abi ondan deil bu hayatta babam hic bir zaman faize girmemis hele bi gunu gelsin bakim ne olucak hayirlisi
Kendin faiz yapmadigin sürece dini açıdan bir sıkıntı yok zaten.Para da çok artmiyo,sizi maddi açıdan da zorlamaz.Zaten her şey olacağına varir,hayırlısı bakalım,sabret biraz.

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Abi sen durumumu biliosun monitörüm var şimdi
1- DA-MD1/AMD Ryzen 5 1600/ASUS DUAL RX580 OC 4GB/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

2- DA-V3.5/AMD Ryzen 5 1600/MSI RX570 Armor 4GB OC/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

3- PCH E Class 1.0 [PC Hocası] | R5 1600 ASUS Dual RX 580 O4G 8GB DDR4 240GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com

1 in kasa bayaği bayağı iyi hava sirkülasyonu var ama onda monitörsüz olmuyor benim pc babmin arkadasi 300 tl eder dedi monitorde Lg ama 2. Ele ne kadara gider bilmem ama bence monitöre ihtiyacım yok sence en iyisi en böle benim duruma göre olan hangisi?

Monitörü atmamışım
Marka:LG
Model no:L194WT
Power:AC 100 - 240V ~50/60Hz 0.8A

Ekli dosyalar

• 20191228_231242.jpg
    20191228_231242.jpg
    53.2 KB · Görüntüleme: 205
Son düzenleme:

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Abi sen durumumu biliosun monitörüm var şimdi
1- DA-MD1/AMD Ryzen 5 1600/ASUS DUAL RX580 OC 4GB/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

2- DA-V3.5/AMD Ryzen 5 1600/MSI RX570 Armor 4GB OC/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

3- PCH E Class 1.0 [PC Hocası] | R5 1600 ASUS Dual RX 580 O4G 8GB DDR4 240GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com

1 in kasa bayaği bayağı iyi hava sirkülasyonu var ama onda monitörsüz olmuyor benim pc babmin arkadasi 300 tl eder dedi monitorde Lg ama 2. Ele ne kadara gider bilmem ama bence monitöre ihtiyacım yok sence en iyisi en böle benim duruma göre olan hangisi?
Mümkünse 1. sistemi alman en mantıklısı.Canavar gibi bir sistem alıyorsun,yanına da iyi bir monitör yakışır.Babanın arkadaşı bu konularda ne kadar bilgili,bilgisayarcı mı ?Eğer bilgisayarcıysa ucuza almak için öyle demiş olabilir,sen istersen özellikleri yaz,500TL ye satsan seni baya rahatlatır.

3. sistemi de düşünebilirsin ancak SSD,anakart ve psu konusunda geri kalıyor.
İşlemci konusunda da bir tık geri,1. sistemde aynı işlemcinin 12nm si kullanılırken 3. sistemde 14nm olanı kullanılıyor,nm ne kadar düşük olursa o kadar iyi.2nm küçük bir değer gibi geliyor ancak bu 2nm 1. sistemdeki işlemcinin performansını R5 2600 e yani R5 1600 ün bir üst modelini performansına yaklaştırıyor.Bu yüzden mümkün olduğunca 1. sistemi kaçırma derim.Ha önemli bir şey söyleyeyim,1. sistem sadece 700 tane yapıldı,yani maksimum 1 hafta içerisinde bitecektir,elini çabuk tutman gerekecek.

Monitörü atmamışım
Marka:LG
Model no:L194WT
Power:AC 100 - 240V ~50/60Hz 0.8A
Monitörün sıkıntısı yoksa 100-150TL civarına satabilirsin.

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Aynen abi arkadasi fabriksdan arkadasinin kardesi onunda benim gibi pc si varmis icini yukseltmis demis keske yapmasaydim demis simdi kendine bi toplama almis ryzen fln APU bilir mi die sordum biliomus o na da 1.atamadim yeni cikmis gormedim 3 .yu attim 3 dedi

Abi bise sorabilirmiyim senin işin ne yani senin gibi bi insan gormedim ne zamandir yazisiyoruz hic yeter kardesim fln demedin hemen yardim ettin bide kisa surede donuosun bide kac yasindasin?

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Aynen abi arkadasi fabriksdan arkadasinin kardesi onunda benim gibi pc si varmis icini yukseltmis demis keske yapmasaydim demis simdi kendine bi toplama almis ryzen fln APU bilir mi die sordum biliomus o na da 1.atamadim yeni cikmis gormedim 3 .yu attim 3 dedi

Abi bise sorabilirmiyim senin işin ne yani senin gibi bi insan gormedim ne zamandir yazisiyoruz hic yeter kardesim fln demedin hemen yardim ettin bide kisa surede donuosun bide kac yasindasin?
Yeter diyecek olsam niye buralarda dolaşayım,amacım insanlara yardım etmek :)
Hayalinde kaç yaşındaydım bilmiyorum ancak 16 yaşındayım ben :)Çok zor bir mesleğe sahibim Öğrencilik.

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Aaaa 3 yas var aramizda nasil bu kadar bilgilisin?

Abimde 17 yasinda ama hic bise bilmio bu pcye win 10 dio yaw diom win 7 de ets de 3fps 9fps alioz diom win10 da ölür diyorum anlamiyor

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Aaaa 3 yas var aramizda nasil bu kadar bilgilisin?
Bilginin yaşla alakası yoktur.Sende internette merak ettiklerini araştırırsan kısa sürede bir çok bilgiye sahip olabilirsin.Tabi ki doğru bilgiye ulaşmak en önemlisi,internete önüne gelen yazabiliyor,iyice araştırmak gerek :)

Monitör ve elindeki sistemi 500-600 e okutup bütçeyi 3000TL ye tamamlayabilirsin.
Eğer bunlar sizi maddi olarak çok zora düşürüyorsa 3. sistemde üzmez yani ancak yukarıda saydığım maddelerce geride kalan bir sistem olmuş olur,oyunlarda fps in değişmez ama iyi parçalar almaya çalışmak en iyisi :)

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Vay be sana abi deyeyim mi nasil hitap edeyim ben bole 26 30 arasi bekliodum

Sen ne dersen ole diyeyim ben.

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Valla ben roblox ets 2 1.36 yi cok istiyorum ama kasar 1.27 de bile kasiyor bluestacks ya da gameloop ileride n olur bilemem

Bende Bilecikliyim

Yakınız

Ha gi pc kanalini önerirsin bana ama donanim arsivinin son sistemi efso yaa kasasi çok güzel cafcafli da deyil her seyi çıkıyor videoyu izlediysen görmüşsündür bide sen nereden yaziyorsun cok hizlsin çünkü

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Valla ben roblox ets 2 1.36 yi cok istiyorum ama kasar 1.27 de bile kasiyor bluestacks ya da gameloop ileride n olur bilemem

Bende Bilecikliyim

Yakınız
O kadar para bayılıp canavar gibi bir sistem alacaksın,o oyunlarda kesinlikle kasmayacaktır için rahat olsun.
Bak kendin gör,En yüksek ayarlarda bile 90-100 fps veriyor.
Robloxtan bahsetmiyorum bile,onu 300TL ye bulabileceğin GT 1030 bile çok çok rahat oynatıyor.
Hatta bu oyunları bırak,sen şu an piyasadaki bütün oyunları oynayabilirsin,hemde Yüksek ayarlarda :)

Emir11

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Bizde şoyle hi dhru var açık olayım ailede silahli kanli oyunlar yasak

Son düzenleme:

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635

Bende Bilecikliyim

Yakınız

Ha gi pc kanalini önerirsin bana ama donanim arsivinin son sistemi efso yaa kasasi çok güzel cafcafli da deyil her seyi çıkıyor videoyu izlediysen görmüşsündür bide sen nereden yaziyorsun cok hizlsin çünkü
Shift.Delete.net dememe gerek yok sanırım :DAynı şekilde Donanım Arşivi,PC Hocası,Frekans TV kanallarına güvenim sonsuzdur.

Bizde şoyle hi dhru var açık olayım ailede silahli kanli oyunlar yasak ama abim 16 yasinda pubg oynuyordu ilk defa kizmadi bende ileride izin verirse belki zula yüklerim hani ileriye dönük de olmasini istiyorum
Silahlı kanlı olmayan tonlarca güzel oyun var.Forza Horizon 4,The Crew 2,Pes-Fifa gibi oyunlara bakabilirsin :)