Bilgisayarımı formatlamam lazım

muratünssl81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar bilgisayarım windows 10 ve bilgisayarda sanırım sistemsel bir sorun var bilgisayar açıldıktan 2-3 sn sonra kapanıyor yani giriş ekranına girmiyor ama biosu açtığımda hiçbir şekilde aradan saatler geçsede kapanmıyor , bilgisayara giremediğim için windows 10 iso dosyasını usb ye atamıyorum , internet kafeler de kapalı . Sorum şu bilgisayarı usb olmadan format atabilir miyim atabilirsem nasıl atabilirim ? Ya da telefona iso dosyasını indirsem ve telefonu usb niyetine kullanabilir miyim ?

caylakkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
hocam bildiğim kadarıyla telefonu kullanamazsınız, format için kullanacağınız depolama aygıtındaki tüm veriler format oraya atılırken silinir (tamamen boş olması gerekir) denemeyin derim. Zaten büyük ihtimal dosya oraya yazılamaz bile. Usb dışında bildiğim kadarıyla ancak cd'den atabilirsiniz.

Bunun yanında sorununuz sadece format atılmasını gerektirecekten daha farklı olabilir. Bilgisayarın giriş ekranına kadar gelemeden gelme sorunları genellikle ram eksikliği ya da termal macunun ömrünü yitirmesinden dolayı işlemcinin fazla ısınmasından kaynaklanabilir. En son düzgün kullanabildiğiniz durumda ısınma vb. sorunlar yaşadınız mı, bilgisayarınız kaç yıllık?

kerojann

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Arkadaşlar bilgisayarım windows 10 ve bilgisayarda sanırım sistemsel bir sorun var bilgisayar açıldıktan 2-3 sn sonra kapanıyor yani giriş ekranına girmiyor ama biosu açtığımda hiçbir şekilde aradan saatler geçsede kapanmıyor , bilgisayara giremediğim için windows 10 iso dosyasını usb ye atamıyorum , internet kafeler de kapalı . Sorum şu bilgisayarı usb olmadan format atabilir miyim atabilirsem nasıl atabilirim ? Ya da telefona iso dosyasını indirsem ve telefonu usb niyetine kullanabilir miyim ?
Bilgisayar açılırken f10 mu ne Bi tuşa basıyorum ve orada kurtarma menüsü vardı oradan sıfırla ama hangi tuş onuda dene dene sen bul