Bilgisayarımdan koku geliyor.

egegokdenizz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar selam.Oyun oynadığım zaman PC ısındığında kasadan işlemcinin bulunduğu taraflardan yanık kokusu geliyordu.Bugün bilgisayar ısındığı zaman birden kendi kendine kapandı ve kapandıktan sonra ağır bir yanık kokusu gelmeye başladı.30 40 dakika bekledim ve tekrar açtım 1 saniye sürmeden geri kapandı.Psu dan kesinlikle hiçbir koku gelmiyor.İşlemcim bilgisayar parçalarıma göre çok düşük ve koku tam fanın olduğu taraflardan geliyor.

8 GB RAM RX 470 4 GB EKRAN KARTI İNTEL PENTİUM G4400 3.30 GHZ İŞLEMCİ (PSU kaç Watt bilmiyorum ama dediğim gibi kokunun geldiği yerin çok uzağında.Koku bilgisayarın üst taraflarından geliyor psu alt kısımda.)

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Sağol ya çok yardımcı oldu.
Bilgisayarı aç ne gördüğünü bize söyle yardımcı olalım hiç bir şey belli değil şuan özellikle işlemciyi kontrol et bence işlemci düşük kaldığı için zorlandı ve yandı.

egegokdenizz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayarı aç ne gördüğünü bize söyle yardımcı olalım hiç bir şey belli değil şuan özellikle işlemciyi kontrol et bence işlemci düşük kaldığı için zorlandı ve yandı.
Hocam bilgisayar açılmıyor.Tuşa basıyorum saniyelik olarak ışığı yanıyor ve geri kapanıyor ayrıca koku geliyor.

newcastleunited

Doçent
Reaksiyon puanı
359
Aşırı Voltaj olabilirmi? Bir tamirciye göstermek çok zor olmasa gerek.

hakancalis

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Kasanın içinden yakın çekim fotoğraf at

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
ilk yanacak şey psudur, kasanın içini açmak ve öncelikle psuyu kontrol etmek gerekir.
Bilgisayarını güvenli modda açabiliyor musun? Bios ekranına geliyor mu görüntü?

bedirhandjdk

Asistan
Reaksiyon puanı
49
lütfen güvenliğin için bilgisiyarı açma ve bilgili bir teknikçiye ver

ravendd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selam.Oyun oynadığım zaman PC ısındığında kasadan işlemcinin bulunduğu taraflardan yanık kokusu geliyordu.Bugün bilgisayar ısındığı zaman birden kendi kendine kapandı ve kapandıktan sonra ağır bir yanık kokusu gelmeye başladı.30 40 dakika bekledim ve tekrar açtım 1 saniye sürmeden geri kapandı.Psu dan kesinlikle hiçbir koku gelmiyor.İşlemcim bilgisayar parçalarıma göre çok düşük ve koku tam fanın olduğu taraflardan geliyor. 8 GB RAM RX 470 4 GB EKRAN KARTI İNTEL PENTİUM G4400 3.30 GHZ İŞLEMCİ (PSU kaç Watt bilmiyorum ama dediğim gibi kokunun geldiği yerin çok uzağında.Koku bilgisayarın üst taraflarından geliyor psu alt kısımda.)
kanka bakım falan yapmıyorsa termal macun kuruyup her ısındıgında yanıyor olabilir bi aç bak içine ama işlemcim bigisayar parcalarıma göre düşük demissin belki onlarda işlemciyi zorlayıp yanamasına sebep olmuş olabilir yeni bir işlemci alman gerekebilir inş termal macun yanığıdır

Son düzenleme:

madSlowly

Profesör
Reaksiyon puanı
1,759
İşlemci fanın yanmış olabilir fakat o kadar ağır kokuyu PSU verir.