Bilgisayarımda Sanal Makine Çalışmıyor

Phatix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce Windows XP kullanıyordum. Çünkü bilgisayarımın özellikleri onun için tasarlanmıştı. O zaman rahatça VirtualBox kullanabiliyordum. Şu anda bilgisayarım Windows 10 Home (x86). Ben daha önceki setup dosyasını D'ye atmıştım ordan kurdum Windows hata verdi sonra eni sürüm indirdim öylede hata verdi. Hiç VMWare kullanmamıştım onuda kullandım ondada hata verdi. Benim bilgisayarımda niye sanal makine çalışmıyor? Eskiden çalışıyordu. Ekran görüntüleri:

Eski sürüm:

Ekran Alıntısı.PNG

Yeni sürüm:
Ekran Alıntısı2.PNG

VMWare:
Ekran Alıntısı3.PNG

Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladığım kadarıyla bilgisayarım 32 bit olduğu için ama peki eskiden nasıl kullanıyordum? Cevap yok mu?

Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce Windows XP kullanıyordum. Çünkü bilgisayarımın özellikleri onun için tasarlanmıştı. O zaman rahatça VirtualBox kullanabiliyordum. Şu anda bilgisayarım Windows 10 Home (x86). Ben daha önceki setup dosyasını D'ye atmıştım ordan kurdum Windows hata verdi sonra eni sürüm indirdim öylede hata verdi. Hiç VMWare kullanmamıştım onuda kullandım ondada hata verdi. Benim bilgisayarımda niye sanal makine çalışmıyor? Eskiden çalışıyordu. Ekran görüntüleri:

Eski sürüm:

Ekran Alıntısı.PNG

Yeni sürüm:
Ekran Alıntısı2.PNG

VMWare:
Ekran Alıntısı3.PNG

Anladığım kadarıyla bilgisayarım 32 bit olduğu için ama peki eskiden nasıl kullanıyordum? Cevap yok mu?
Heeey

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15.9 KB · Görüntüleme: 120
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    4.4 KB · Görüntüleme: 130
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    5.5 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371

Eski sürüm:

Ekran Alıntısı.PNG

Yeni sürüm:
Ekran Alıntısı2.PNG

VMWare:
Ekran Alıntısı3.PNG

Heeey
VirtualBox'ın 4, 5 gibi eski sürümlerinde mi yoksa en güncel 6.1 ya da 5.2 sürümünde mi oluyor bu?

Phatix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
VirtualBox'ın 4, 5 gibi eski sürümlerinde mi yoksa en güncel 6.1 ya da 5.2 sürümünde mi oluyor bu?
İlk ekran görüntüsündeki hatayı aldığım setup dosyasının ismi VirtualBox-5.2.14-123301-Win.exe
İkinci ekran görüntüsündeki setup dosyasının ismi VirtualBox-6.1.8-137981-Win.exe

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
İlk ekran görüntüsündeki hatayı aldığım setup dosyasının ismi VirtualBox-5.2.14-123301-Win.exe
İkinci ekran görüntüsündeki setup dosyasının ismi VirtualBox-6.1.8-137981-Win.exe
5.2.14 sürümü Windows 10'un 1903, 1909, 2004 gibi yeni sürümleriyle uyumlu değil, 6.1 yerine 5.2 kuracaksanız en güncel sürüm olan 5.2.42'yi kurun.

Phatix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
5.2.14 sürümü Windows 10'un 1903, 1909, 2004 gibi yeni sürümleriyle uyumlu değil, 6.1 yerine 5.2 kuracaksanız en güncel sürüm olan 5.2.42'yi kurun.
Teşekkürler. Şu anda kuruluyor. İnşallah çalışır.

RAM'ınız kaç GB ve işlemci nedir?
4,5 GB RAM. (1GBx1GBx2GBx512MB) İşlemci: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.40GHz (2 CPUs), ~3.4GHz

Phatix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30