Bilgisayarımda Bluetooth var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MFO10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MFO10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar merhaba. 4 yıldır kullandığım laptopta Bluetooth yok diye biliyordum. Hepsiburada sitesinden almıştım. Linki şu.

.

Özellikler kısmında Bluetooth ile alakalı herhangi bir bilgi verilmemiş. Ben de zaten yoktur diyerek araştırmamıştım. Arkadaşlarım var deyince ben de bakayım dedim. Birçok sitedeki özelliklerde var diyor.

.

Bilgisayarı ilk aldığımda Windows kurulu gelmişti ve o zaman da yoktu. Ben yakın zamanda yeni format attım ve hala yok.
Hizmetler kısmında Bluetooth ile alakalı hizmetler var. Elle bailatma olanları da otomatiğe getirdim ama bir şey de değişmedi.
Sizce Bluetooth var mı yoksa gerçekten de yok mu? Eğer yoksa adaptör almayı düşünüyorum.

Ekran Görüntüsü (211).png Ekran Görüntüsü (212).png Ekran Görüntüsü (213).png

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Hayır, bilgisayarının default sisteminde bluetooth bulunmuyor. Üzgünüm...

MFO10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Hizmetler kısmında bluetooth ile alakalı hizmetler bulunması bir anlam ifade etmiyor değil mi?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Hizmetler kısmında bluetooth ile alakalı hizmetler bulunması bir anlam ifade etmiyor değil mi?
Sorun olabilir. BIOS update yapmayı dene. Genelde Windows da bozulur Bluetooth lar. BIOS u güncellemek ya da üzerine kurmak düzeltiyor eğer tek Windows'da oluyorsa.

MFO10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Sorun olabilir. BIOS update yapmayı dene. Genelde Windows da bozulur Bluetooth lar. BIOS u güncellemek ya da üzerine kurmak düzeltiyor eğer tek Windows'da oluyorsa.

Hocam ilk geldiğinde windows kuruluydu ve o zaman da yoktu. Ben yakın zamanda format atınca biosu da güncelledim ama değişen bir şey olmadı.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Hocam ilk geldiğinde windows kuruluydu ve o zaman da yoktu. Ben yakın zamanda format atınca biosu da güncelledim ama değişen bir şey olmadı.
O zaman yoktur. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya da devre dışıdır.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Nasıl aktifleştirebilirim hocam var mı bilginiz?
Eğer varsa, büyük ihtimalle BIOS'ta devre dışıdır. BIOS'ta ayar ayarın öncelikle. Varsa aktif edin. Bluetooth varsa ve ayar yoksa gizli ayar olarak duruyor olabilir. Tabii önce kontrol edi n Bluetooth var mı diye.

MFO10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Eğer varsa, büyük ihtimalle BIOS'ta devre dışıdır. BIOS'ta ayar ayarın öncelikle. Varsa aktif edin. Bluetooth varsa ve ayar yoksa gizli ayar olarak duruyor olabilir. Tabii önce kontrol edi n Bluetooth var mı diye.
Bios ayarlarına baktım hocam. Bios eski zaten yeni güncelledim ama eski tip bios. Ve bluetooth ayarları ile alakalı bir şey yok maalesef.