Bilgisayarımda BIOS yok

wwheisenberg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma 2-3 ay önce linux ve windows 8.1 birlikte kurmuştum. Sonra kullanmadığım için windows 8.1'i linux'un gparted aracıyla silmeye çalıştım. Başarılı oldum ama artık bilgisayar açılırken çıkan toshiba yazısı gelmiyordu. Daha sonra windows'a ihtiyacım oldu ve internet cafeye götürüp harddiski formatlatıp windows 8 kurdurdum ama hala açılışta çıkan bios ekranı (boot ekranı da olabilir, f2'ye basıp bios'a girilen ekran işte.) gelmiyor. Ne yapmam lazım :blushing::blush::( Yurtdışından aldığım için garantisi de yok.

Bilgisayar : Toshiba Satellite P870

Yücel Ali SANAR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genelde bilgisayarlarda bios a gitme tusu f1 veya delete tusudur onlari deneyin olmadi hepsine basin :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Denetim masası-güç seçeneklerinden hızlı başlatı iptal etmek lazım.

H_C4_B1zl_C4_B1_ba_C5_9_Flatma_282_29.jpg

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Önce F2 ye basılı tut sonra göç düğmesi ile bilgisayarı aç bios ekranı gelinceye kadar elini çekme.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sistemin biosu olmazsa bilgisayar açılmaz. Bilgisayar UEFI modunda olduğu için öyle. Bilgisayarı açar açmaz F2 ve DEL tuşuna seri seri basarsan BIOS ekranına ulaşırsın. Eğer gerçekten biosa erişemiyorsan (biosa erişim nadirende olsa kitlenebiliyor) bunu işletim sistemine geçerek bios update ile çözebilirsin. Harddskinin içinde şuan işletim sistemi yoksa ve bios updateyi nasıl yapacağın konusu hakkında detaylı yardımcı olabilirim.

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Bios Logonuzu bios ayarlarından kapatmışlar, bu bir sorun teşkil etmez.İlla o logoyu görmek istiyorum diyorsanız.
Cihazınız açılırken F2 veyahut del tuşlarını deneyin.Ekran gelmez ise Fn + F2 tuşuna basarak deneyin.
Bios dan default ayarları seçip kaydet seçeneği ile kapatın istediğiniz bios logonuz cihazınız açılırken karşınıza çıkacaktır.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Klasik windows 8 [emoji23][emoji23] Bios kaybolmadı, windows 8 elektrik bağlantısını kapatmadığın sürece windowsu tam kapatmıyor. Yani sen güç düğmesine bassan da, menüden kapatsan da tam kapatmıyor hazırda beklet moduna alıyor. 8.1 güncellemesi ile noldu bilmiyorum. Ancak dediğim gibi gücü kesersen (kasada elektrik bağlantısını kesersen, laptopta güç tuşuna uzun basarsan) senin dediğin logo gelir. 8.1 güncellemesini bi yükleyin. (Aynısı bana da oldu 7 ye geri döndüm)