Yardım Bilgisayarım sürekli donuyor

BlackList16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Power Supply: Game Tech 500w 80+Bronze
Anakart : ECS H61H2-MV
İşlemci: Intel i7 3770
Ram: Crucial 2x8 Dual 16 GB Ram 1333Mhz
Ekran Kartı: GTX 1660 Super
Depolama: Crucial 480 GB SSD

Merhaba arkadaşlar bir sorunum var aylardır çözemiyorum işlemci ve anakart hariç tüm sistemi değiştirdim geri kalan tüm parçalar yeni. Yeni olan parçalar bile arızalı olabilir diye başka pcde denedim arızalı değiller. Defalarca format attım occt, prime95, hdtune, memtest vs tüm programları denedim. İşlemci yaklasık 95 dereceye kadar cıkıyor ağır yükte ama kapanmıyor. Masaüstünde veya bilgisayar başlarken vs kendi kendine donuyor mouse ve klavye gidiyor kasa önünde ki kırmızı ışık takılı kalıyor. Lütfen bilen ve bilgili arkadaşlar yardım eder misiniz?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,681

Merhaba arkadaşlar bir sorunum var aylardır çözemiyorum işlemci ve anakart hariç tüm sistemi değiştirdim geri kalan tüm parçalar yeni. Yeni olan parçalar bile arızalı olabilir diye başka pcde denedim arızalı değiller. Defalarca format attım occt, prime95, hdtune, memtest vs tüm programları denedim. İşlemci yaklasık 95 dereceye kadar cıkıyor ağır yükte ama kapanmıyor. Masaüstünde veya bilgisayar başlarken vs kendi kendine donuyor mouse ve klavye gidiyor kasa önünde ki kırmızı ışık takılı kalıyor. Lütfen bilen ve bilgili arkadaşlar yardım eder misiniz?
O işlemcinin o ekran kartını taşıyabileceğini düşünmüyorum. Darboğaz oluyordur kesinlikle. 95 derece işlemci için aşırı fazla bilgisayarınızı bozabilir. İşlemciyi değiştirmelisiniz.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Arka plan hizmetlerini kontrol etmende fayda var. Bir de Virsü Taraması yap istrsen.

BlackList16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
O işlemcinin o ekran kartını taşıyabileceğini düşünmüyorum. Darboğaz oluyordur kesinlikle. 95 derece işlemci için aşırı fazla bilgisayarınızı bozabilir. İşlemciyi değiştirmelisiniz.
Çok düşük ekran kartları ile de deniyorum sorun aynı ayritten bilen cok kişiye sordum işlemci ve ekran kartı uyumlu dediler teknik servislere falanda sordum. 95 derece işlemci dediğim kısım prime 95 ile 1 saat ağır yük ile full %100 çalıştı ondan oldu boşta iken 35_40 dereceyi geçtiği hiç olmadı

ahmet utku

Asistan
Reaksiyon puanı
108

işlemcin biraz eski 1660 ekran kartından tam performans alamazsın. darboğaz yapar performans sorunların ondan olabilir kasanın içinde güzel hava sirkülasyonu olmazsa işlemci fanın iyi bile olsa işlemcin çok ısınır

BlackList16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
işlemcin biraz eski 1660 ekran kartından tam performans alamazsın. darboğaz yapar performans sorunların ondan olabilir kasanın içinde güzel hava sirkülasyonu olmazsa işlemci fanın iyi bile olsa işlemcin çok ısınır
Isınma sorunu yok cpu 35-40 derece geçmiyor ekran kartı 60-70 dereceleri geçmiyor rdr2, fifa23, forza horizon 5 ultrada oynuyordum. Bir kere ne kasma ne donma, kilitlenme oldu ısınma değerleri de dediğimden öteye çıkmadı.

BlackList16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
@WindStone adlı arkadaşın yöntemini deneyin.
Dediğim gibi prime95 ile 1 saat boyunca ağır yüke soktuğum için 95 derecelere çıktı. Normalde işlemci 35-40 derecenin ötesine çıkmıyor. Aylardır çözemedim bu sorunu masaüstü geliyor biraz takılıyorum tak klavye mouse donuyor kasa önündeki kırmızı ışık yanık kalıyor o şekilde kalıyor pc 3-4 dk sonrada kendiliğinden kapanıyor. Olay görüntüleyicisinde vs bişey gözükmüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

herhangi olağandışı bi şey yaşadın mı sorunu almadan önce?
Maalesef birden olmaya basladı kendi kendine zamanı belli değil donuyor durduk yere klavye ve mouse birlikte donuyor sorun ssd olabilir diye onuda değiştirdim sata kablolarını bile değiştirdim format atarken bile bazen donuyor.

BlackList16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
ssd yi ne kadar zamandır kullanıyorsun? arızalanmış olabilir.
O arızalansa bile yeni daha hiç kullanılmamış 2 tane ssd ile de denedim sorun aynı arkadaşın ssd alıp onlada denedim donuyor farketmiyor dediğim gibi kasa içinde değiştirmediğim bi işlemci bi anakart kaldı. Ama işlemci 35-40 dereceleri geçmiyor mavi ekran vs de vermiyor.

SSD sıkıntılı olabilir.
Farklı 2 tane ssd ile de deniyorum sorun aynı

BlackList16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
arıza kaynaklı olabilir. anakart arızası
Bende ondan şüpheleniyorum çünkü işlemciye her türlü testi yaptım strese soktum vs pinlerini kontrol ettim tek tek hepsi düzgün. Anakart yaklasık 13-14 yıllık.

Peki bios pili ile bir alakası olabilir mi bu durumun oda anakart gibi 13-14 senelik

Peki bios pili ile bir alakası olabilir mi bu durumun oda anakart gibi 13-14 senelik
Bende ondan şüpheleniyorum çünkü işlemciye her türlü testi yaptım strese soktum vs pinlerini kontrol ettim tek tek hepsi düzgün. Anakart yaklasık 13-14 yıllık.

Bios pili ile de alakası yokmuş baska takıp denedim yine donuyor pc

Bir fikriniz varmı?

Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
95 dereceye kadar cıkıyor ağır yükte ama kapanmıyor.
Eski islemciler 70 derecede bile throttle yiyor, bosta kac derecede calisiyor? Bu arada anakart 13-14 senelik sizinde dediğiniz gibi, diger bilesenlerde bir sorun yok ama CPU + anakarti degistirmeniz lazim 3K-4K gibi fiyatlari gozden cikartmak gerek.