Bilgisayarım Kapanıyor !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dnor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar
Benim sorunum şu ;
Ben Örn ; Tomb Raider vs. herhangi bir oyun oynarken Bilgisayar şak kapanıyor.
Yatakta vs.'de oynamıyorum hatta altına 3 Cm civarı boşluk bırakıyorum kutu koyuyorum nefes alsın diye :D
Kapanınca hemen fan'a bakıyorum %1 ısınma yok.
Daha 1,2 Hafta oldu bilgisayarı tamirciden almam(Garantisi bitti)
Termal macun vs. yeniledi fanı temizledi.
Bu konuda kafayı yiyeceğim bir zahmet yarım edin
Her türlü bilgiyi veririm gerekli olan :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
oyunu kapatıcında zaten işlemcinin ısısı düşer bilgisayarın masaüstümü laptop mu özeliklerini bir yaz bakalım laptopsa kapanması normal zorlama bilgisayarını kapanma ondan dır hangi oyununları oynuyorsun Tomb Raider her laptop kaldırmaz sen özelikleri bir yaz bakalım işlemci+ram+ vs modelini yaz bir bakalım

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
oyunu kapatıcında zaten işlemcinin ısısı düşer bilgisayarın masaüstümü laptop mu özeliklerini bir yaz bakalım laptopsa kapanması normal zorlama bilgisayarını kapanma ondan dır hangi oyununları oynuyorsun Tomb Raider her laptop kaldırmaz sen özelikleri bir yaz bakalım işlemci+ram+ vs modelini yaz bir bakalım

Yatakta oynamıyorum demiş, heralde komple kasayı yatağa sokacak hali yok notebooktur o :D

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen notebook :D

HP G62
Intel Core i3 2.40GHz CPU
DDR3 , 3 GB Fakat 2,43 GB Kullanılıyor.
32 Bit
Windows 7 Ultimate
Grafik kartları ;
2 Adet Var.
Intel HD Graphics 1 GB
ve
ATI Mobility Radeon HD 5470 1 GB

Ben ATI'yi kullanıyorum :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yatakta oynamıyorum demiş, heralde komple kasayı yatağa sokacak hali yok notebooktur o :D

Pardon bu işden yeniyim acemiliğimi mazur görün buyrun sorunu cözün pek anlamıyorum ben bu işlerde

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aynen notebook :D

HP G62
Intel Core i3 2.40GHz CPU
DDR3 , 3 GB Fakat 2,43 GB Kullanılıyor.
32 Bit
Windows 7 Ultimate
Grafik kartları ;
2 Adet Var.
Intel HD Graphics 1 GB
ve
ATI Mobility Radeon HD 5470 1 GB

Ben ATI'yi kullanıyorum :)

notbookların mobil ekran kartı bu tür oyunlarda yetersiz kalabiliyor ısınma yok diyorsun ama oyun acıkken bilgisayarın ısınır

Tom raider

Minimum Sistem Gereksinimleri
Intel Core2Duo 2 GHz veya AMD Athlon 64 X2 2GHz İşlemci
nVidia GeForce 8800 veya AMD Radeon HD 2900 Ekran Kartı
2 GB RAM (XP için 1 GB RAM)

senin sistemine bakılınca bol bol yeterli gibi geliyor ama notbooklarda farklı oluyor başka oyunlarda yapıyormu ve ya oynadığın diğer oyunlar hangileri

ben burda tek gördüğüm sorun ekran kartı birde oyunu biraz oynadıkdan sonra mı kapanıyor yoksa acılır acılmazmı oyunun grafik ayarlarını düşür biraz öyle dene

oyunu windows 7 x64 bit oyna

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyunu En düşük her şeyini düşürüyorum öyle oynuyorum :D mobil ekran kartı olsaydı oynayamazdım bunuda söyleyeyim :D
ve aynen sistem yeterli ama Maksimum 5 dakika oynayabiliyorum.
Sonra pat kapanıyor açıkkende bakıyorum sıcak değil :S

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncel :(

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
oyun da hatalı olabilir bilgisayarın da ani çökmelere sebep olabilir oyunu kaldır defrag yap bilg temizle yeniden kur yada başka bir yerden bulup o oyunu yeniden yüklemeyi dene

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Isınıyordur kardeş yüzde 1 ısınma yok kelimesi imkansız. İllaki ısınıyordur başka açıklaması yok. Altında soğutucu koy öyle dene bakalım ne kadar saüre sonra kapanıcak fanda sorun olabilir.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
benzer sorun bende de oluyor. dandikte olsa bazı oyunları oynarken anında kapanıyor. coolpad var sistemde rahat kaldırıyor oyunu ama bazen oluyor. nedenlerini bende merak ettim bakalım ne yorumlar gelecek :)

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tatar59 Fan bi etki etmiyor bu bilgisayara :D

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeş merhaba senin sıkıntı bios ta işlemci ısınma ayarlarında kapanma ayarlarını yükselt dene birde bu sorun işlemci ısınmasından olur eğer işlemci ısınmıyor diyorsan ozaman işlemcide bir problem vardır..işlemci arızalanmış olabilir.

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BIOS Ayarlarında bende diyorum yapıcam diye
HER SİTEDE ! HER SİTEDE
Arıyorum ama benim BIOS ayarlarındaki yok
Ben kendim bakıyorum yok ısıtma olayı. Ne yazacak onuda bilmiyorum
Insyde20 yazıyor yukarıda
F.48 BIOS HP sitesinden indirdim 90C mi ne öle bişi yazıyor ama alakası yok :S 90C Gelse bu bilgisayar yanar :D

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bendede hp 62 var fan havayı alttan alıyor masaya yatağa koyunca kesinlikle kapanıyor hp 62 lerin bios ayarları da kapalıdır biosa girip gelişmiş ayar yapılmıyor ısınmadandır fanın altını boş bırakacan başka çaresi yok ben masadan bilgisayarın yarısını çıkarıyorum boşluğa doğru rahatlıyorum.

http://www.techpowerup.com/gpuz/ şurdan programı indirip kur gerçek ısı değerini gösterir.Benimkisi sistem dururken bak oyun falan açık değil ısısına
lk0s8.jpg

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Buda benim :D
llkp2.png

tr0es

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kolay gelsin, merak etme kolay kolay yanmaz 90 derecede. Çünkü p4 ile beraber gelen bir sistem var, işlemci aşırı ısındığında bilgisayarı anında kapatır. Senin yapman gereken ya sürekli altına boşluk bırakacaksın yada notebook fanları alacaksın. Ayriyetten yatakda oynamanı tavsiye etmiyorum, çünkü bir süre sonra işlemci bozulacaktır. :)

Yeniden kolay gelsin.

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten 3 cm civarı boşluk var.
Fan bi etki etmiyor 5 tane falan aldık
Yeni temizlettim en fazla 3 hafta olmuştur.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
speedfan kur, oyunu aç. demişsin ya 5dk oynayabiliyorum diye, 4 dk oyna alt+tab yap bak bakalım işlemci kaç derece gösteriyor :) 90-95e kadar pek sorun olmaz, 95 üstü sakat biraz :) bende i7 var, tomb raider oynarken 92-93 oluyor gayet normal.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Dnor mobil ekran kartı değil diyorsun :):) her Notbook ekran kartı mobil

Dnor kardeş sen önce bir windows 7 x64 bit olan işletimsistemi kur cünkü seninki 32bit sanırım yukarda yazdığın göre ondan sonra bilgisayarın güncellemelerini tamamen yap bilgisayarın driver güncelle bunu en iyi yapan Driver Genius 12 versiyonu sonra ekran kartın en son driver sitesinden indir kur oyunu yeniden kur tom raider 32 bit işletim sisteminde sorun yapar

ati driver indir

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx

Birşey daha soracam bilgisayar kapanmadan önce herhangi bir ses yada cızırtı cıkarıyormu

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok hiçbir ses yok direk uçak düşer gibi fiuv diye ses çıkıyo o kadar hani pil yokken fişi çekersin aynı ses çıkar ya o şey yani :D
bide ben 32 bit atmadım atamıyorumda takıyorumcdyi boot'a geliyorum ama görmüyor cdyi
direk normal başlatıyor

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yok hiçbir ses yok direk uçak düşer gibi fiuv diye ses çıkıyo o kadar hani pil yokken fişi çekersin aynı ses çıkar ya o şey yani :D
bide ben 32 bit atmadım atamıyorumda takıyorumcdyi boot'a geliyorum ama görmüyor cdyi
direk normal başlatıyor

Peki takdığın cd orjinal windows 7 mi yoksa internetden indirdiğin cd mi orjinal değilse takdığın dvd icene yazdırğın windows 7 bootla ilgili bir sıkıntı var böylese temiz bir windows 7 indir iso halinde usb ve ya dvd yeniden yazdır microsoft sitesinden windows 7 usb/dvd tool indir yeniden yazdır bios gir boot ayarlarında dvd ise dvd usb ise usb sec F10 yap kayedet veya USB DVD tak F11 bas cıkan boot menüde secimini yap usb ve ya dvd bunları biliyorsundur eğer dvd boot olmuyorsa senin cd den problem windows 7 boot özeliğindedir seninkinin

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orjinal alcak paran varmı diye bi sorsana :D
BIOS Ayarlarından boot'a falan baktım ilk baş computer hard drive'ydi DVD Olayına yaptım
Hala görmüyor :s

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Peki takdığın cd orjinal windows 7 mi yoksa internetden indirdiğin cd mi orjinal değilse takdığın dvd icene yazdırğın windows 7 bootla ilgili bir sıkıntı var böylese temiz bir windows 7 indir iso halinde usb ve ya dvd yeniden yazdır microsoft sitesinden windows 7 usb/dvd tool indir yeniden yazdır bios gir boot ayarlarında dvd ise dvd usb ise usb sec F10 yap kayedet veya USB DVD tak F11 bas cıkan boot menüde secimini yap usb ve ya dvd bunları biliyorsundur eğer dvd boot olmuyorsa senin cd den problem windows 7 boot özeliğindedir seninkinin

orginal cd ile bi alaka olmaması lazım bu konuyu anlamadım

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
haa evet şimdi oldu [MENTION=136676]IThelp[/MENTION] haklı boot problemli olabilir onu bi kontrol et

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Orjinal alcak paran varmı diye bi sorsana :D
BIOS Ayarlarından boot'a falan baktım ilk baş computer hard drive'ydi DVD Olayına yaptım
Hala görmüyor :s

Birde sen bana sorsana? ben senin cebini nerde bilebilirim paran varmı yokmu

Şu hazır cevapların olmasa dediklerimizi bir uygulasan sonra işin cözümünü bulsak beraber kesin şu konuya giren hazır cevaplarını gören varsa yardım eteceksede kacıyordur amacımız forum üzerinde sana önerileri sunmak yardımcı olmak ve sorunu cözmek forum üzerinde ancak bu kadar olur eğer şişli civarında oturuyorsan getir yapıp vereyim sana ama cevap yazarken alaycı yazma kimse sana yardımcı olmaz hem bilmiyorsun hemde anlıyormuş gibi davranıyorsun senin konun gibi kaçtane konu var herkes yardımcı olmaya calışmış ancak işte

sdelat: gibi arkadaşlar sözde konuya girer yardım etmeye calışırlar ama gırgır niyetine sdelta yukardaki mesajı gibi [MENTION=333675]Dnor[/MENTION] önce ne istediğini bilmelisin sana yardımcı olmaya calışanlarını da güzel bir uslüble cevap vermelisin alayacı değil kim sana doğru dürüst konun cözümü icin bir tavsiye vermiş burda bir bak mesajlara cpu ısınması yok diyorsun %1 diyorsun bu imkansız :) 19 yılık donanım uzmanlığı kariyerimde böyle birşeye rastlanmadım %1 diye birşey yok sistem boşdayken bile %1 düşmüyor yine söylüyorum sornun
ekran kartında

bir ihtimal da olsa cpu filan temizledim diyorusun macun sürdüm diyorsun her macun işe yaramaz daha cok zarar verir 2 işlemcin iyice yerine oturmamışdır ama iddaa ile söylüyorum cözebileceğim bir sorun ama forum üzerinde ne kadar yardımcı olabilirim onu sen düşün öncelikle karşımdaki bu işde az cok anlaması lazım :( hazır cevapları olmaması lazım) yardım istiyorsa

haa evet şimdi oldu @IThelp haklı boot problemli olabilir onu bi kontrol et

Birde orjinalden ziyate sistemin orjinaliğin recovery si oluşturulmuş cd mi

Dnor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ITHelp
Ben şimdi dediklerinizi yaptım hepsini teker teker birtek speedfan açıp oyuna falan girmedim.
Bide ben temizlemedim cpu vs.
Bilgisayarcıya verdim bilgisayarın fan'ını temizledi.
CPU ve Ekran kartının macunlarını temizleyip üstlerine macun sıkıp mavi kare birşey koydu ne bilmiyorum :D
Fan'ı iyiki temizlemişti öyle bi kir çıktıki bildiğin toz toprak olmuş içi :)

Cpu'da ilk başlar yoktu (ilk gün) ısınma %7 falan oluyodu oyunu bi açıyodum %20 , %30 :D

Recovery'si derken ? Geri dönüş anlamında anladımda Yok Direk ben internetten indirdim içindeki tüm dosyaları DvD 'ye attım

ilk başta recovery ile atıcaktım formatıda

Çalışmadı recovery manager bozmuş 1,2 kişiye vermiştik.
Bende format atayım dedim.
Şimdi bi öneriniz var mı ?

Ben şöyle bi taktik gördüm aynı bilgisayardan adam gayet güzel yapmış ondan yapıcam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar benim bir sorunum var Outlast oyunu oynarken eskiden kapanmıyordu artık kapanıyor. Kapanma şeklide şu : Oyuna gir, 5 dakika ilerle sonra tak diye bilgisayar kapanıyor. Bilgisayarım Windows 8 Toshiba. Lütfen çözümü olan yazsın!
En istediğim oyun!

Chimaryk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bende de var fakat ben bıse anladım mesela aion tr oynuyorum mmorpg tarzı orda kucuk bır sehırden ana sehıre ısınlanınca kalabalık veya grafıkten dolayı kasarmıs gıbı yapıp kapanıyor ısınma vs yok servıse gıttı geldı aynı...Cozum bulamadım ama tahmınım ekran kartı kendını korumaya alıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaslarr acillll yardıma ıhtıyaccım varr ımkanım kısıtlıı yurt dışında bulunuyorum bı tane olmaz olasıca hp g62 i3 bılgısayar var bende açılıyor 2 dakıka gcemeden gerıı kapanıyorrr ne oyun oynuyorum nede flımm ızlıyorumm tek yaptıgımm face ye gırmekk acıll yardımmm