Bilgisayarım kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kuz1987
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kuz1987

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar oyunlarda mesela fifa09 da üç kez maç yaptıktan sonra dördüncüsünde gol attığımda yada faul olup oyun videosu geldiğinde ekran kapanıyo ve mönitör ışığı yanıp yanıp sönmeye başlıyo ardından bilgisayara 3 kez reset atmayınca açılmıyo son bir aydır yaşamaya başladım bu sorunu lütfen yardım edin sorun nerden kaynaklanıyor.
ekran kartım
nvidia geforce 9400 gt 1gb

ram
2,5 gb

işlemcim
pentium 4

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ekran Kartın Son Zamanlarını Yaşıyor !

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Kardeş ekran kartını yuvadan çıkar ve içerisini bir temizle. Tozdan dolayı yapıyoe olabilir. bir dene istersen

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kardeş ekran kartını yuvadan çıkar ve içerisini bir temizle. Tozdan dolayı yapıyoe olabilir. bir dene istersen

Evet aşırı tozdan yapıyor olabilir.

Temizlerken bol basınçlı hava tabancası yada ıslak mendil kullanabilirsin.

Ama ıslak mendil olayından sonra fön makinasıyla iyi kurulaman gerekir.

Siyahi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Monitör ışığı yeşil olarak yanıp sönüyor ise ekran kartındandır büyük bir ihtimalle. Arkadaşlarında söyledikleri gibi güzelce bir temizle tozlarını al. Ayrıca farklı oyunlarda da kontrol et aynı şekilde kapanma sorunu yapıyor mu? RAM slotlarınıda söküp güzelce bir tozlarını temizleyip takmanı tavsiye ederim. Alternatif bir yöntem olarakda, farklı oyunlarda da kapatıyor ise ekranı kartını tamamı ile çıkar ve anakarta bağlı olan yonga ekran kartı üzerinden pc yi çalıştırıp bir oyun oynamayı dene. Kapanmazsa bil ki ekran kartının değişmesi gerekmektedir.

GedKalessin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunun tamamen işlemci ısınmasından kaynaklanıyor bana kalırsa. Özellikle ekran kapandığı anda kısa bir süre sonra klavyeden herhangi bir tuşa bas. Kasa tam açılırken kapanıyorsa söylediğim gibi işlemcin ısınıyor soğutucunu değiştirmen lazım.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bence o işlemci o oyunu kaldıramiyor....

Sadr-ı Cihan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Fifa 09 çok bir ağır oyun değil.Bilgisayar aldırması gbi bir problem olur mu bilmiyorum ama baz rip li oyunlarda benim başıma geliyordu.Oyunndan da olabilir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşlar oyunlarda mesela fifa09 da üç kez maç yaptıktan sonra dördüncüsünde gol attığımda yada faul olup oyun videosu geldiğinde ekran kapanıyo ve mönitör ışığı yanıp yanıp sönmeye başlıyo ardından bilgisayara 3 kez reset atmayınca açılmıyo son bir aydır yaşamaya başladım bu sorunu lütfen yardım edin sorun nerden kaynaklanıyor.
ekran kartım
nvidia geforce 9400 gt 1gb

ram
2,5 gb

işlemcim
pentium 4
Directx güncel değil ise güncelleriz, ondan sonra diğer sebeplere bakabiliriz.

http://www.filehippo.com/download_directx/

Saw_

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Isınma Sorunu Olabilir Yada Ekran Kartın Gitmek Uzere.