crazystyle17
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 3
arkadaslar bilgisayarım ıyı fakat oyunlarda drop olsun fps dususu olsun hersey var acaba ekran kartım guncellenmediginden mi oluyor yardımlarınızı beklıyorum
8 gb ram geforce gt 730 i5 3470 windpws 10 64 bit pes 2018 pes 2019 pes 2020 fakat fıfa 19 u orta seviyede rahatca oynayabiliyorumBilgisayarının özellikleri nedir ?
Bahsi geçen oyun hangi oyun ?
Sistem özellikleri ve oyunu söylerseniz yardımcı olabiliriz.
8 gb ram geforce gt 730 i5 3470 windpws 10 64 bit pes 2018 pes 2019 pes 2020 fakat fıfa 19 u orta seviyede rahatca oynayabiliyorum
önerebilceginiz oyunlar için işimi görecek ucuz bi ekran kartı varmıGT 730 sadece görüntü verme amaçlı bir ekran kartı ama 8GB ve I5 3470 donanımları fena değil. Büyük ihtimalle sorun bu sebeple oluyor.
@met 35, @Drift King, @yusufozkan58, @Şimdi yedim seni
Parça falan değişmedi fakat bilgisayarı ilk aldığımda Windows 10'du ben 4-5 defa Windows 8 ve 7 yaptım, ardından tekrar 10'a geçtim.Bilgisayara virüs bulaşmış olabilir.Daha önceden oynadığın oyunların şu an kasmasının sebebi bu olabilir.
GTA 5 i eskiden oynayabiliyorum demişsin,kasmaya başlamadan önce bilgisayarda herhangi bir değişiklik yapıldı mı ?Ne bileyim mesela yeni monitör ya da Windows 8 den windows 10 a geçiş gibi herhangi bir şey ?
Hangi programı önerirsiniz ?Bu driverı yükleyip tekrar dene.
Bir de virüs taraması yap.
Sorun orda zaten dri̇ver yuklenmiyor hata veri̇yor yuklerken ya wi̇ndows surumu ile ilgili uyumlu degil diyor ya da uyumlu donanimi bulamadi diyorBu driverı yükleyip tekrar dene.
Bir de virüs taraması yap.
" Sadece görüntü verme amaçlı" nasıl oluyor açıklar mısın?GT 730 sadece görüntü verme amaçlı bir ekran kartı ama 8GB ve I5 3470 donanımları fena değil. Büyük ihtimalle sorun bu sebeple oluyor.
@met 35, @Drift King, @yusufozkan58, @Şimdi yedim seni
Nasıl yapacağım?Önbellekleri temizlemeyi dene. Bende o işe yarıyordu mesela.
Yani çoğu oyunlarda tatmin etmeyecek düzeyde performans vermesinden kast ettim günümüzdeki oyunlarla." Sadece görüntü verme amaçlı" nasıl oluyor açıklar mısın?
???Nasıl yapacağım?
"Bilgisayarım >> Yerel Disk C'ye sağ tıkla >> Özellikler >> Diski Temizle" Oradan DirectX Gölgelendirici önbelleği vs. oradan hepsini seçebilirsin. Sonrasında başlat menüsünde ya da "Win + R" yaparak oraya %appdata% yazıp enterla. Appdata klasörüne git (yani bir öncekine) ve Local'e gir. Temp klasörünü sil.Nasıl yapacağım?
abi ben bunu yapıyorum işimi görmuyo elbette katkısı vardır fakat gozle gorulur kadar degıldır"Bilgisayarım >> Yerel Disk C'ye sağ tıkla >> Özellikler >> Diski Temizle" Oradan DirectX Gölgelendirici önbelleği vs. oradan hepsini seçebilirsin. Sonrasında başlat menüsünde ya da "Win + R" yaparak oraya %appdata% yazıp enterla. Appdata klasörüne git (yani bir öncekine) ve Local'e gir. Temp klasörünü sil.
Ram yetersiz olabilir, bilgisayar ısındığından olabilir.ben ekran kartı eski oldugundan ve güncellenmediginden dusunuyorum eskıden gta5 i cok rahat oynuyodum suan kasmalar var
abi ben anakartın uzerinde 2 kablo vardı onların yerını degiştirdim ondan kaynaklı olabılırmıBilgisayarının özellikleri nedir ?
Bahsi geçen oyun hangi oyun ?
Anakartın üzerinde bir sürü kablo var,hangi ikisi ?bide abiler ben kasada anakartın üzerinde bazı kablolar vardı onların yerını degıstırdım ondan kaynaklı olabilirmi
Mesaj otomatik birleştirildi:
abi ben anakartın uzerinde 2 kablo vardı onların yerını degiştirdim ondan kaynaklı olabılırmı
Bi bakiyim abiAnakartın üzerinde bir sürü kablo var,hangi ikisi ?
sata3g_2 falan yaziyo diğerinde sata 3g_3 yaziyo onlara takılı ikisiAnakartın üzerinde bir sürü kablo var,hangi ikisi ?
Bide anti surge diye bisey var onun altindalarAnakartın üzerinde bir sürü kablo var,hangi ikisi ?
Bide anti surge diye bisey var onun altindalarAnakartın üzerinde bir sürü kablo var,hangi ikisi ?
O kablolar bir şeyi değiştirmez.Bi bakiyim abi
sata3g_2 falan yaziyo diğerinde sata 3g_3 yaziyo onlara takılı ikisi
Bide anti surge diye bisey var onun altindalar
Bilgisayarım soğutucuları falan full kirli ondan kaynaklı olabilirmiO kablolar bir şeyi değiştirmez.
Tamam abiOlabilir.Bileşenler çok ısınıp kendilerine zarar vermemek için yüksek sıcaklıklara çıktığında güçlerini düşürürler ki ısınmasınlar.
Şöyle yapalım,MSI Afterburner programını indir.Ardından işlemci kullanım yüzdesi,işlemci sıcaklığı,ekran kartı kullanım yüzdesi,ekran kartı sıcaklığına bak.Oyun kastığı anlarda ekran görüntüsü al ve buraya at.
abi benım pc masaustu nasıl atıcam ssOlabilir.Bileşenler çok ısınıp kendilerine zarar vermemek için yüksek sıcaklıklara çıktığında güçlerini düşürürler ki ısınmasınlar.
Şöyle yapalım,MSI Afterburner programını indir.Ardından işlemci kullanım yüzdesi,işlemci sıcaklığı,ekran kartı kullanım yüzdesi,ekran kartı sıcaklığına bak.Oyun kastığı anlarda ekran görüntüsü al ve buraya at.
ama abi üzerinde deneyebilceğim bi oyun yok pes 2020 var o da zaten hep 10 15 20 fps alıyoPrint Screen SysRq tuşunu kullanabilirsin.Painte gidip yapıştır yaptığında fotoğraf çıkıyor painte.
aniden donma olmuyo pes 2020 de hep aynı duzeyama abi üzerinde deneyebilceğim bi oyun yok pes 2020 var o da zaten hep 10 15 20 fps alıyo