Yardım Bilgisayarım Harici SSD Okumuyor

Sybicort

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Herkese selamlar. Hikvision T200N Harici SSD modeline sahibim ve yaklaşık 1 sene öncesinde aldım. Fakat SSD'yi taktığımda windows tarafından "hata giderme" bildirimi geliyor ve SSD kullanmaya çalıştığımda (bilgisayara dosya atmak gibi) SSD kendiliğinden çıkıyor ve bilgisayar SSD'yi görmüyor. SSD üzerinde küçük bir led ışık var ve bilgisayara bağladığımda o ışık yanmakta. Bilgisayar SSD'yi görmese bile ışık hâlâ bağlı olduğunu gösterir gibi yanmakta. Bir süre takılı beklettikten sonra windows "USB Aygıtı Tanınmadı" diye bir hata gelmekte. SSD bozulması pek önemli değil benim için fakat içerisinde birçok resim ve belge var (yaklaşık 200GB) ve bunların kaybolmasını istemiyorum. Sorunumu nasıl çözebilirim bilen varsa ve yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
57
Hocam ssd bozuk gibi gözüküyor. hdd lerde diski ters çevirme ile bilgiler geri alınıyor ama bu solid diskte nasıl oluyor bilmiyorum. Başka bilgisayarda denediniz mi ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Bios güncelle, anakartın için daha güncel bir sürüm varsa. Belki düzelir.

Sybicort

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hocam ssd bozuk gibi gözüküyor. hdd lerde diski ters çevirme ile bilgiler geri alınıyor ama bu solid diskte nasıl oluyor bilmiyorum. Başka bilgisayarda denediniz mi ?
Şu an şehir dışındayım deneme imkanı bulamadım fakat dediğim gibi SSD bozulsa çok önemli değil de içindekileri alabilsem yeter bana.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Bozuksa alamazsın içinden hiç bir şey.