Bilgisayarım ekran kartımı görmüyor

HasanE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar Lenovo G570 laptopum var ATI 6370 ekran kartı var fakat bilgisayar görmüyor. Aygıt yöneticisinde gizli olanları göster dememe rağmen görüntü bağdaştırıcısında görünmüyor, eskisinden yenisine kadar bildiğim bütün driverleri denedim kurulmuyor . Slim driver ile bütün driverleri indirttim yine yok. AIDA 64 extreme var onu indirdim onda da gözükmedi( yada ben göremedim). BIOS'tan olması gerektiği gibi switchable seçeneği vardı onu seçtim yine yok, sadece bilinmeyen bir aygıt var aygıt yöneticisinde. BIOS'tan kaynaklanıyor diye düşünüyorum güncellemeyi denedim ama zaten yeni sürümü kullanıyorsun diyor. Başka bir harddisk takıp windows 10 kurdum ondada görmedi yani formatlık değil diye düşünüyorum Ne yapacağım arkadaşlar bir bilen var mı? Birde ben geçen termal macunu değiştirmek için açtım bilgisayarı biraz fazla macun sürdüm ekran kartının kenarlarında bant gibi birşey var biraz altına macun geçmiş o bozmuş olabilir mi bozsa bilgisayar çalışır mı çözümü, bulamazsam laptop un biosunu sıfırlamayı düşünüyorum onu nasıl yapabilirim bilgisi olan varsa çok mutlu olurum. Ayrıca ben daha önce laptopun içini açtım bios pilini göremedim yani yoktu yanlış hatırlamıyorsam o yüzden farklı bir çözüm bulmam gerekiyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    312.4 KB · Görüntüleme: 713

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Windows 10 yükle w7 yeni laptoplarda sıkıntı çıkarıyor

sdbz

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Nevermore w10 demiş ama, bilgisayarınızda w10 mu yüklü?
Tmm ss eklemişsin şimdi gördüm, G570 tek ekran kartlı değil miydi ya, sanki hem cpu gömülü hem harici ekran kartı varmış gibi davranıyor bilgisayarınız..

HasanE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 10 u sıfırdan kurdum çözülmedi ondada görünmüyor. G570 te ati6370 diye beni aldığım ilk günden beri üzen bir ekran kartı var hocam intelin hd3000 i ile idare ediyorum. Almaya gittiğimizde 4-5 sene önce ben internetten baktım z570 alıcaktım vatan bilgisayara girdik sordum varmı diye var dediler baktım baktım abi dedim görevliye bunda ati yazıyor ben nvidia gt520m diye birşey var ondan alıcaktım dedim yok bişey olmaz bu süper bende ati kullanıyorum hiç sıkıntı yok falan falan aldık aldığımızın günün güncel şartlarında olan crysis te bile kasıyordu değiştirmeyi düşünüyorumda beni bir kaç ay daha idare etmesi lazım bunun böyle bir sorunu ilk defa görüyorum.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Ekran kartı perte çıkmıştır

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Laptopta iki ekran kartı varsa eğer sürekli çalışmaya ayarlı olan diğeridir amd yazılımında akıllı geçişi açman lazım. Amd yazılımının içinde en altta ürün bilgisi bölümünde donanım kısmında gözüküyorsa diğeri yazılımın içinde ikili ekran kartı yönetimi var. Ordan ayrlaman lazım.

HasanE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı perte çıkmıştır
öyle oldu sanırsam :/
Laptopta iki ekran kartı varsa eğer sürekli çalışmaya ayarlı olan diğeridir amd yazılımında akıllı geçişi açman lazım. Amd yazılımının içinde en altta ürün bilgisi bölümünde donanım kısmında gözüküyorsa diğeri yazılımın içinde ikili ekran kartı yönetimi var. Ordan ayrlaman lazım.
driver hiç kurulmuyor kurulum sırasında uyarılar alındı diye hata veriyor.

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
ne tür uyarılar veriyor. Değiştirmen gerekecek o zaman sökebilirsen inceleseydin var mı gariplik

HasanE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne tür uyarılar veriyor. Değiştirmen gerekecek o zaman sökebilirsen inceleseydin var mı gariplik
Bu resimdeki hatayı veriyor grafik donanımı algılanıyor diyor hızlıca geçip buraya geliyor. Ekran kartının üstünden ısıtma borularını ve etrafındaki plastik parçayı çıkardım temizledim macun artıklarını sağlam görünüyordu bir daha format atayı deniyecem bu gidişle böyle idare edeceğiz her halde.

Ekli dosyalar

• bunu.png
    bunu.png
    86.3 KB · Görüntüleme: 788