Bilgisayarım donuyor!

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar.
Aslında bu sorunu bayadır oldu yaşıyorum. 1 ay kadar önce ilk defa bu sorunla karşılaştım. Bilgisayar birden (sanki bişe oluyor) ve donmaya başlıyor. Mouse'u hareket ettirebiliyorum. Ama ctrlAltDel aşırı geç geliyor. Görev yöneticisi yüklenmiyor. vs vs... Güvenli modda hiç bi sorun yok. Hatta şuan güvenli moddayım. 1 ay önceki bu sorundan sonra notebook'u temizlettim baştan aşağı. Kompressör, işlemciye macun vs. Sonra bi güzel formatladım. Ama yine aynı problem oldu. Sonra yine formatladım son 1 haftaya kadar hiç bi problemi yoktu. 1 haftadır yine aynı problemle başbaşayım. Önceki seferde erken bi sürede donuyodu. Şimdi 10-15 dk sonra bilgisayar kullanılmaz hale geliyor. İnternetteyken, müzik dinlerken ya da oyun oynarken olabiliyor bu olay. Açıkcası problemin tam olarak neyden olduğunu kavrayabilmiş değilim. Bu bir donanım sorunu ise (ki herkes harddiskimde birşeyler olabilceğini söyledi) neden güvenli modda hiç bi sorun yok? Virüsse sistemi yeni formatladığımda bile bunun olmasının sebebi nedir?

Az önce canıma tak etti. Donduktan sonra sürekli restart atmak zorunda kalıyorum çünkü. Driver'ları güncellemeye çalıştım ama Bios update yapamadım.

Sistem : Win7 ultimate x64
Laptop : Acer Aspire 6930G

polat777

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDD Kabluosunu değiştir istersen ondan kaynaklanabilir. Kolay gelsin.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
driverleri recoveryden otomatik mi yüklüyorsun yoksa farklı bi yerden mi buluyorsun. burda bi sorun olabilir. ve şunu tam olarak anlayamadım format bittikten hemen sonramı donmaya başlıyor.? yoksa bi kaç yükleme fln yaptıktan snramı ?
birde şunu fark ettim o laptop 32 bit. 64 bit işletim sistemi yüklediğin için problem olabilir?

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
driverleri recoveryden otomatik mi yüklüyorsun yoksa farklı bi yerden mi buluyorsun. burda bi sorun olabilir. ve şunu tam olarak anlayamadım format bittikten hemen sonramı donmaya başlıyor.? yoksa bi kaç yükleme fln yaptıktan snramı ?

Tam hatırlamıyorum. 1 ay oldu. Şimdi ekran kartı driver'ını güncellicem. Yazarım

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
birde şunu fark ettim o laptop 32 bit. 64 bit işletim sistemi yüklediğin için problem olabilir?

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Sorun ekran kartı da değil. Şimdi harddisk'i denicem :unsure:

OnurAntalya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bişey diycem ekran driverını kaldırdığın vakit makinanda sıkıntı çıkmıyor değil mi ? ekran kartı sanırım o makinanın nvidia bendede 8600gt vardı aynı şekilde sıkıntı yaratıyordu ekran sapıtıyor yada kilitleniyordu. Benim tavsiyem ekran kartının soğutma kısmınada bi bak bu nvidia ısındıkça sapıtan bi kart driver yüklenince de kilitleyip atıyor. Ben o şekilde çözüme ulaştım iyi bir macunla macunladım gpu yu sorunum kalktı. Isınma 7-8 derece azaldı ama arıza vermedi bidaha

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bişey diycem ekran driverını kaldırdığın vakit makinanda sıkıntı çıkmıyor değil mi ? ekran kartı sanırım o makinanın nvidia bendede 8600gt vardı aynı şekilde sıkıntı yaratıyordu ekran sapıtıyor yada kilitleniyordu. Benim tavsiyem ekran kartının soğutma kısmınada bi bak bu nvidia ısındıkça sapıtan bi kart driver yüklenince de kilitleyip atıyor. Ben o şekilde çözüme ulaştım iyi bir macunla macunladım gpu yu sorunum kalktı. Isınma 7-8 derece azaldı ama arıza vermedi bidaha

Ekran kartını kaldırıp bi süre öyle kullandım. Ama bi müddet sonra yine aynısı oldu. Ekran kartım ATI Radeon HD 4650. Dikkat ettim o donma aşamasına gelince harddiskten farklı sesler geliyo. Çok aşırı bi ses değil ama HDD'ye yazamama sesi gibi bişe. 100'lük bi diskim var ona sistem kurcam şimdi, yedek alıyorum. Denemediğim şey kalmıcak bu gidişle :mrgreen:

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Sistemimdeki 2. disk (100GB) bitlocker ile şifreliydi. Onu ana diskime taşıdım. Taşırken baya bi mavi ekranlar yedim. Sonra bitlocker'ı kaldırdım. Bi de formatladım o diski. Şimdi bişe yok gibi bakalım (1 saat Portal 2 oynadım bitirdim tık demedi) ...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
O zaman neymişş HDD da sorun varmış...