Bilgisayarım Çok Sık Kasıyor

Keep It Real

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar,
Sizlere sorunumu anlatıyım.Bu sorunu ben yaklaşık 2-3 aydır yaşıyorum ve başımın belası haline geldi diyebilirim.2-3 ay öncesinde ben pes falan oynardım internette rahatça dolaşırdım fakat şuan hiçbir şey yapamıyorum.Sorunum ise başlıkda olduğu gibi bilgisayarım çok sık(15dk-30dk'da bir)kasıyor.Bilgisayarın kasmasına neden olan şeylerin çoğunu okuyarak öğrenmeye çalıştım.Herneyse ben size bilgisayarın donanımsal özelliklerini veriyim.

Sistem:
Microsoft Windows XP
Professional
Versiyon 2002
Service Pack 3

Bilgisayar:
Genuine Intel(R) CPU
2160 @ 1.80 GHZ
1.80 GHZ, 2,00 GB RAM

Ekran Kartı:
GeForce GT 630
2048 MB 128 Bit

Bilgisayar sıcaklığını ölçmek için bir program kullanmadım ama driver programı 47-49 derece falan diyodu.Yani bilgisayarım bu daha fazla özelliğini sorarsanız söylerim benim bulduklarım bu kadar.Özellikle oyunlarda çok fazla kasıyor 10-15dk da bir kasıyor fakat böyle chromede falan dolaşırken 15-30 dk falan dayanıyo en fazla 1 saat öyle diyim yani :) Şunu da söyliyim ben kendim bu bilgisayara sayamıyıcağınız kadar çok format attım ama format bi fayda etmedi win7 nin tüm sürümlerini attım sp3 attım yok yine fayda etmiyor yine etmiyor şuan sp3 kullanıyorum.Lütfen yardımcı olun :( :( :(

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
bana biraz işemcin düşük gibi geldi ekran kartı fena değil iyi sayılır işemci ve frekansı iyi değil tavsiyem yeni işlemci alman i5 yada i7 civarı bir işlemci alırsan seni daha ileri götürür yada bilgisayarın eskiyse komple kasayı yenile bu sistemi sat üstüne para koy baştan bir sistem yap sen bilirsin....

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayarin kasasini ac bakalim icinde toz var mi yok mu bak. Eger elinden gelecekse islemcinin termal pastasini (islemci ile sogutucu arasinda kullanilan beyaz madde) yenile.

Keep It Real

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya tozdan kaynaklanan bisi degil icini hergun temizliyorum keske toz olsa [MENTION=31281]Qbilay[/MENTION]
İslemci degistirsem bütün donanım gider mi yani ram falanda mı değisir [MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION]

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Ya tozdan kaynaklanan bisi degil icini hergun temizliyorum keske toz olsa @Qbilay
İslemci degistirsem bütün donanım gider mi yani ram falanda mı değisir @kadirirdem
hayır tüm donanım gitmez işlemci anakarta takılıyor işlemciyi çıakrıp başka yuvaya uygun işlemci takarsın...
yani ram filan değişmesine gerek yok etkilemiyor...

Keep It Real

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION] kardesim peki bu islemcinin uygun olup olmama durumu varmı yani ram gibi ddr2 ddr3 gibi bisi var mı

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
islemci ve ekran ve anakart sicakliklarinda sorun yok ise kablolari kontrol edin, özellikle HDD kablosuna..

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
@kadirirdem kardesim peki bu islemcinin uygun olup olmama durumu varmı yani ram gibi ddr2 ddr3 gibi bisi var mı
ya genelde oluyor şimdi şöyle bak anakart çok eski olursa ilk çıkan anakart olursa yeni çıkan bir işlemci muhtemelen olmaz takılmaz ama anakart son çıkanlardansa yada bi kaç senelikse muhtemelen işlemcilerin bir çoğu olur ama işlemciyi takarken bir işlem uygulaman lazım işlemci ile anakartın birleştigi yere bir sıvı sürülüyor belli bir miktar çok değil onu youtube dan bak nasıl olduguna buna dikkat et takarkan fazla sürersen işlemci çok ısınır ve anakartla beraber zarar görer. az sürersende anakartla işlemciarasında aktarım az olur işemci iyi dengeli çalışmaz tavsiyem ya çok dikkatli ol videolara bak onlara göre tak yada uzman birine taktır...

Keep It Real

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION] birkaç senelikse bulabilirsin diyosun ama bilgisayar 5-6 senelik :(

oguzekiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim laptopda aynı sorun vardı. Fanı açıp baktığımda aşırı toz olduğunu gördüm temizledim %30 performans artışı oldu.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
@kadirirdem birkaç senelikse bulabilirsin diyosun ama bilgisayar 5-6 senelik :(
hmmm benim pc gibi buda :) benimkide 5-6 yıl oldu sen en iyisi kasayı bir bilgisayarcıya götür ona anlattıklarımı ve dediklerimi sor sana anlatsın hem anakartına bakar yeni işlemciler uygunmu değilmi söyler. sende ona göre bir iyi işlemci alırsın ve takarsın yada uzman birine taktırırsın... :)

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
aynı işlemciden aynı işletim sisteminden aynı ramden denk ekran kartlarından (hd6670) bendede var benimkide kasılıp duruyo işlemcimiz zayıf kardeş başka çaresi yok

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aynı sorun bende de var sadece anakart işlemci ve ekran kartı mı değişmeliyiz ram ve hdd değişmi gerekmez dimi?

Keep It Real

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese çok teşekkür ederim en kısa zamanda bilgisayarcıya götürüp baktırmayı düşünüyorum aynı sorunu yaşayanlara da inşallah yardımım dokunmuştur benim de tavsiyem bir bilgisayarcıya götürüp baktırmak :)

Keep It Real

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son bişi daha sormak istiyorum benim bi arkadaşım var onun bilgisayarının islemcisi benimkiyle falan aynı fakat onu ram 1.5 gb ekran kartı 1gb olmasına rağmen o çok rahat oyun oynuyor film izliyor hemde hic kasmadan peki bunun nedeni ne olabilir