Bilgisayarım CD-DVD okumuyor

ugurkartal09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 den win8.1e yükseltmiştim. Yükselttikten sonra bu saçma hatayı almaya başladım. Çok acil lazımdı ama çaresiz kaldım akşam akşam. Cd yi takıyorum fare 2 tur dönüyor kasadan sesler geliyor tam okuyacakken gidiyor

ardaakgl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,sizlere bunu pek önermem ama çok acil CD açmam için açmak zorunda kaldım. İlk başta bilgisayarın arkasını açıp,sabit diskin olduğu bölümü çıkardım .

1-Arka kapağı açın

2-Bataryayı çıkarın (Bu adımı asla atlamayın. Batarya güç sağlarken sabit disk çıkarılması bilgisayarı bozabilir)

3-Rastgele klavye ve güç düğmesine basın( Bu bilgisayarın içindeki son enerjiyide alır. )

4-Hard diski çok yavaş bir biçimde çıkarın. AKSİ HALDE HARD DİSKİN VERİ KISMI BOZULUR

5-Biraz bekleyin. Bu süre 1 dakika olabilir.

6-CD kapağını acil kısmından bir ataç yardımıyla açın. Bir kulak kürdanı alın,ucuna kolonya veya alkol sürün. Lazer kısmına yavaşça sürün ve diğer ucuyla kurulayın.

7-Hard diski takın.

8- Bataryayı takın.

9-Hard disk daha yeni takıldığı için bilgisayarınız açılırken "Please wait" yazacaktır. Bu işlem 10 dakika sürebilir.

10-Bilgisayarınız açılınca bilgisayarım kısmına girin. Burada DVD-RW veya sürücünün ismi yazacaktır.

11- CD takın,okutun.

12- Eğer yine olmuyorsa, lazerinde sorun var demektir.

-- İstiyorsanız lazere kolonya sürme kısmını istiyorsanız atlayabilirsiniz. --

--EĞER BU 12 İŞLEMDE BİR HATA ÇIKARSA,ASLA SORUMLULUK KABUL ETMEM--

--İşlem Samsung NP 355v5C - S0ATR bilgisayarda denenmiştir.--
--BİLGİSAYARIMIN GARANTİSİ 1 YIL ÖNCE BİTTİ. BU YÖNTEM GARANTİNİZİ BİTİREBİLİR--