Yardım Bilgisayarım Açılırken Bip Sesi Geliyor

ugurobuzyt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Laptopumu Açma Tuşuna Basıyorum Bi Bip Sesi Başlıyor Ekranda Gelmiyor Bilgisayarı Açma Tuşuna Basıp Bilgisayarı Kapatıyorum Tekrar Açıyorum O Ses Gelmiyor

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Laptopumu Açma Tuşuna Basıyorum Bi Bip Sesi Başlıyor Ekranda Gelmiyor Bilgisayarı Açma Tuşuna Basıp Bilgisayarı Kapatıyorum Tekrar Açıyorum O Ses Gelmiyor
bip sesi mors kodu gibi. İlk açtığınızda sesi dikkatle dinleyin kısa uzun şeklinde olucak not alın ve buraya yazın.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Kaç adet bip geliyor o önemli. Sesler uzun mu kısa mı o da bip sesi kadar önemli. Tekrar bip sesi gelirse dikkatlice sayıp kontrol eder misiniz?

ugurobuzyt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

CheriouR

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Gelen bip sesi bir uyarı anlamına gelmektedir. Bilgisayar size bir uyarı yada bir sorun olduğunu bu şekilde bildirmektedir. Bazen BIOS piliyle, bazen batarya ile ilgili olabiliyor. Bazen de çokta önemli olmayan yada es geçilebilecek şeyler olabiliyor. Bu durumda saptanması gereken durumun ne olduğudur. Bir arkadaş yukarıda sesler ve anlamlarını içeren bir kaynak paylaşmış oradan da inceleyebilirsiniz. Eğer ses verirken ekran da bir uyarı çıkıyorsa bunu da google da aratarak yada burada paylaşarak çözüme ulaşabilirsiniz.
Eğer varsa bios'unuzda bu tarz uyarıları kapatma seçeneği varsa kapatabilirsiniz. Birinci önceliğiniz bu sesin/olayın nedenini bulmak. Sonrasında çözersiniz yada es geçebilirsiniz.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
bildiğim kadarıyla ramlerde sorun olduğu zamanda bip sesi geliyormuş ama kaç kere geldiğini hatırlayamadım

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Eğer uzun sürüyorsa;
Klavye ve Ram sorunu :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

1-Klavyeyi söküp,ayrı bir klavye takın
Ses hala devam ediyorsa;
Ram'lerin yerlerini değiştirin.