Soru Bilgisayarda bip sesi

Keenz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar, öncelikle bilgisayarım çoğu zaman 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Bazen bilgisayarı aç kapat yapa yapa açılıyor ama bu seferde ya daha açılmadan yada masaüstüne geldikten 30 sn sonra kapanıyor sorunun ekran kartı kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartını çıkartıp APU olarak denediğimde de aynı hata ile karşılaşıyorum sizce sorun ne olabilir

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
anakart modeli ile bu çıkan seslerin hangi hata kodlarına karşılık geldiğini bulabilirsin. Tavsiyem bütün parçaları bir tak çıkar yapman, bazen kaba tabirle sigortaları atıyor, ya da yuvalar, kablolar tam oturmamış oluyor. bunu yaptıktan sonra hala ses geliyorsa, o hataları buraya yazarsan daha iyi olacaktır.

örneğin ben genel bir anakarta baktığımda bir uzun iki kısa ekran kartı sorununa denk düşmekte. ama tak çıkar her zaman iş yapar denemek en iyisi

Keenz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartınızın marka ve modelinide yazar mısınız?
Gigabyte b450m h
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakart modeli ile bu çıkan seslerin hangi hata kodlarına karşılık geldiğini bulabilirsin. Tavsiyem bütün parçaları bir tak çıkar yapman, bazen kaba tabirle sigortaları atıyor, ya da yuvalar, kablolar tam oturmamış oluyor. bunu yaptıktan sonra hala ses geliyorsa, o hataları buraya yazarsan daha iyi olacaktır.

örneğin ben genel bir anakarta baktığımda bir uzun iki kısa ekran kartı sorununa denk düşmekte. ama tak çıkar her zaman iş yapar denemek en iyisi
Teşekkürederim öneriniz için ama parçaları tak çıkar yapıp duruyorum bir süre sonra bilgisayar açılıyor ama masaüstüne geldikten 30sn sonra yada masaüstüne hiç gelmeden kapanıyor

Sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum PSU da sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim

GeForce ☾★

Doçent
Reaksiyon puanı
862
Anakart sorunu bıos sıfırlayın kontrol edin elektiriği internette kısa uzun bip sesleri neye karşılık görünür