Bilgisayarı sadece bir programı açacak şekilde ayarlayabilir miyiz?

Bu konuyu okuyanlar

Keşşaf

Öğrenci
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
91
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Bir öğrenci yurdunda salona konulacak olan ortak kullanım bilgisayarının, sadece bir .exe programını çalıştırmasını ve onun haricinde hiçbir program veya siteye girmemesini istiyoruz. Sadece bu exe uzantılı programı çalıştıracak ve her öğrenci oradan günlük bilgilerine bakacak.

Böyle birşey mümkün müdür? Bilgisayarın diğer tüm fonksiyonlarını iptal edip sadece o exe programını çalıştırabilmesini nasıl sağlayabiliriz?

Bunun için gerekirse farklı işletim sistemleri de deneyebiliriz.
 

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
windows ta mümkün evet,ben bunu avea bayii de gördüm,onların belirledikleri şeyler vardı sadece,ama yazılımsal olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum,ya yazılım bilmek gerek yada programı da olabilir

bilenler yazsın yardımcı olalım arkadaşa
 

pilger

Doçent
Katılım
22 Nisan 2013
Mesajlar
988
Reaksiyon puanı
11
Puanları
18
sanırsam sadece bir programı çalıştırmak windows7'de kullanıcı denetimlerinden yapılabiliyordu uygulama kısıtlama bölümünden sadece o programa izin verince diğer programlar açılamıyordu diye hatırlıyorum site konusunda bir bilgim yok daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yardım edecektir
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Evet.

Masa üstünde bahsettiğim exe programının kısayolu olur sadece. Ona tıklandığında öğrenci e-okul notlarını görür. Haricen bilgisayarı meşgul edecek herhangi bir yere giremesin.
 

eF.E

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Temmuz 2008
Mesajlar
2,062
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
denetim masası > ebeveyn denetimleri ile çok basit bir şekilde yapılabilir.

yönetici hesabınızla yıkarıdaki yolu izleyip yeni bir kullanıcı oluşturun. oluşturduktan sonra tıklayıp içine girin. ebeveyn denetimini açın. altta 3 seçenek var, belli programlara izin var-engelle şeklinde ona tıklayın ve yanlızca izin verdiğim programlara seçeneğini seçin.

burda biraz bekleyin tüm programlar yüklensin, izin vermek istediklerinizi seçin. bu kadar.
 
Üst