Bilgisayarı Kapatma Programı

attractive27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Timer ile çalışan bir bilgisayar kapatma programında kullanıcı manuel olarak da dakika ayarlayıp bilgisayarı kapatabiliyor.Ancak bir de geriye sayım kronometresi ekledim programa 00:00:00 formatında.

Kullanıcı uygulamayı başlattığında 00:00:00 kronometremiz de girilen dk değeri ne ise geriye saymaya başlayacak Label1 in text kısmında.
Bunun için hangi kodu yazmalıyım BAŞLAT Buttonuna ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Konu taşınmıştır.

Mod. Not: Programlama dilini yazarsanız daha fazla yardım alabilirsiniz.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hangi sistemi kapatacağız ? Windows mu, linux mu, haiku mu, symbian mı, QNX mi, xBSD mi ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bir fonksiyon veya kolay yol var mıdır C# da bilmiyorum ama ben mantık olarak girilen dakikayı 60 ile çarpar Label'a yazdırırdım. Tabi dakika ve saniye için biraz işlem yapmak gerekir. Sonra Timer atar ve bu timer'a bu sayıyı saniyede 1 birim düşüren bir kod yazardım. Süre dolduğunda da Windows'a shotdown komutunu gönderirdim.

attractive27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mantık olarak biliyorum ama bana kodlama kısmı gerekli

attractive27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geriye sayım kısmı net olarak görünmüyor sanırım

attractive27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler moderatör.Yazılıma yeni başladım.Öğrenmeye çalışıyorum.Yanlış anlama.Shutteri inceledim.Gerçi hazır program ama code kısmı yok.Ama yine de fikir edindim sağol

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
66
Shutter

Installer
0.65MB
2010-11-26

Amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok adamlar yapmış, İndir kullan.

teşekkürler moderatör.Yazılıma yeni başladım.Öğrenmeye çalışıyorum.Yanlış anlama.Shutteri inceledim.Gerçi hazır program ama code kısmı yok.Ama yine de fikir edindim sağol

Fazla uzağı gitmeye gerek yok :) [MENTION=30851]N3CAT1[/MENTION] yazmıştı bir tane zamanında. VS projesinide paylaşmış yardımcı olur herhalde :)