Bilgisayarı hızlandırmak için donanım tavsiyesi

dr.frankenn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Bilgisayarı hızlandırmak için ilk parçanın SSD olduğunu söylüyorlar, siz ne dersiniz? benim bilgisayarımda SSD ve ekran kartı yok. Hartdiskimin boyutu 300GB, işlemcim platinum dual core e6500, Anakartım ise Gigabyte ga-g31m-es2l serisi ve 2,5 GB ram var. Ben oyun oynamıyorum sadece Web de geziniyorum ve film izliyorum o kadar. Ona rağmen pc çok yavaş. Tavsiyeleriniz neler?

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Hocam sisteminiz komple değişmeli bence işlemciniz kötü, ram 2,5gb ?? ekran kartı zaten yok. Size verebileceğim tek tavsiye sisteminizi komple değiştirmek. :/

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Hocam sisteminiz komple değişmeli bence işlemciniz kötü, ram 2,5gb ?? ekran kartı zaten yok. Size verebileceğim tek tavsiye sisteminizi komple değiştirmek. :/
Ona bakılırsa benim ki ölmüş.Neyse en azından şuan ki elinde ki parçaları satar.Belli bir miktarda üzerine koyar.Mis gibi bir Apu toplayabilir.Ardından ekran kartı fiyatları düşünce mis gibi bir ekran kartı alırsa keyfinden geçilmez.

Spesiyalite

Asistan
Reaksiyon puanı
187
Evet direk SSD almalısın. Farkı direk göreceksin. Hangi işletim sistemini kullandığını bilmiyorum ama ben o sistemde en fazla Win 7 kullanırdım. Hatta XP :) Oyun oynamıyorsan ve film izlerken donma takılma vs olmuyorsa ekran kartsız kullanırsın bu şekilde. Oluyorsa veya oyun oynamak istiyorsan r7 240, GT 710-730 seviyelerinde bir ekran kartı alabilirsin.

dr.frankenn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Evet direk SSD almalısın. Farkı direk göreceksin. Hangi işletim sistemini kullandığını bilmiyorum ama ben o sistemde en fazla Win 7 kullanırdım. Hatta XP :) Oyun oynamıyorsan ve film izlerken donma takılma vs olmuyorsa ekran kartsız kullanırsın bu şekilde. Oluyorsa veya oyun oynamak istiyorsan r7 240, GT 710-730 seviyelerinde bir ekran kartı alabilirsin.
Şuanlık bütcem 300TL. Sandisk 240Gb SSD almayı düşünüyorum en azından farkı görmek adına. Sen tavsiye eder misin? işletim sistemi windows 8.1 Sadece video izlerken sorun yaşıyorum

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Şuanlık bütcem 300TL. Sandisk 240Gb SSD almayı düşünüyorum en azından farkı görmek adına. Sen tavsiye eder misin? işletim sistemi windows 8.1 Sadece video izlerken sorun yaşıyorum
Hocam bu bilgisayar Windows 8.1 kaldırmaz bence Windows 7 yapın

dr.frankenn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
SSD bilgisayarı büyük oranda hızlandırır.Lakin kasma sorunu ayrı bir şey.Bence de Win 7 ye geçin.Şuan o bilgisayar ile Win 8,1 i zorlamak biraz mantıksız.
Teşekkürler cevabınız için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD bilgisayarı büyük oranda hızlandırır.Lakin kasma sorunu ayrı bir şey.Bence de Win 7 ye geçin.Şuan o bilgisayar ile Win 8,1 i zorlamak biraz mantıksız.
Şöyle yapsam Sandisk 120gb SSD alayım zaten oyun oynamıyorum, windows'u birkaç programı ona atıyım sonra 2gb ram alırım. Hızlanır diyor musun? Yoksa 240gb ssd mi alsam?

Son düzenleme:

kayacaN0

Asistan
Reaksiyon puanı
223
Şöyle yapsam Sandisk 120gb SSD alayım zaten oyun oynamıyorum, windows'u birkaç programı ona atıyım sonra 2gb ram alırım. Hızlanır diyor musun? Yoksa 240gb ssd mi alsam?
Yani hocam işlemciniz kötü birde ekran kartı yok ssd alsanızda ram alsanızda pek birşey değişeceğini zannetmiyorum :(

Spesiyalite

Asistan
Reaksiyon puanı
187
240 GB'dan aşağı alma bence, zaman içerisinde ekstra depolama alanına ihtiyaç duyacaksın. Sandisk'in değil SSD, USB'sini bile almam ben. Dolayısıyla tavsiye etmiyorum, ama ben sorunsuz kullanıyorum tavsiye ederim diyen varsa bilemem. Bellek veya depolama söz konusu olduğunda Kingston, Crucial, Samsung gibi markalardan şaşmam.