Bilgisayardaki Sesi Kayıt etmek

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar pc de çalan bir ses yada bir videodan gelen sesi ses kaydedici ile kayıt nasıl yapabiliriz Mikrofonsuz xp de yapabiliyorduk Çıkışı line yaptığımızda direkt çıkan ses mikrofona gidiyordu bunu win 7 de nasıl yapacağız bilen var mı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ses kaydedici kullanmak zorunluluğu var mıdır ?
Mesela JetAudio kullanabilir miyiz ?

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
1. Denetim masasına gir ses simgesine tıkla

2. Kayıt sekmesine tıkla

3. Resimdeki gibi S/PDIF-in e sağ tık yap devre dışı bırakılmış aygıtları gösteri seç
wol_error.gif
Click this bar to view the full image.
RecordingImage1.png

5. Sterio mix çıkması lazım çıktı iste üzerine sağ tık yap etkinleştir i seç

6. What U Hear da belirdiyse onada sağ tuş yap etkinleştir ardından varsayılan olarak seç
wol_error.gif
Click this bar to view the full image.
RecordingImage2.png

7. Bu ayarları yaptıysan kolonlarından gelen ses ne ise kayıt edebileceksin..

8. Eğer bu ayarlar işe yaramazssa muhtemelen sende benim gibi creative gazisisin:)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
05021.png
0502.png

Bende sadece bunlar çıktı. :S Kesinlikle gaziyiz ama ben sorunumu şöyle çözdüm 2 ucu jaklı bir kablo buldum birini hoparlör çıkışına diğerini mikrofona taktım sesi kayıt ettim :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
tamam sendeki S/DIF dijital ses yazan yer) 3. yazıyı sen Dijital ses e uygulayacaksın

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Resimler uygulanmış hali :)
0502.png

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ses Edit ile uğraşıyorsan Adobe Audition'u bir dene derim. Audacity gibi free ama başarılı programlarda var.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Yıllar önce vista yeni çıktığında bu sorunla karşılaşmış, onlarca siteye konu açıp yardım aramıştım. Ancak yine çözümü kendim bulmuştum. vegaturk ve myefsane'nin anlatımları doğrudur arkadaşım. Ben de anlatımı için video hazırlamıştım zamanında ama malesef bulamadım, çok zaman olmuş.:)

Kayıt Aygıtları/Kayıt sekmesine girerek, boş bir yere sağ tıklayıp 'Devre Dışı Bırakılmış Aygıtları Göster' demeli, akabinde 'Stereo Karışımı' nı varsayılan hale getirmelisin.

dwfdkh.jpg

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Ne yazık ki stereo karışımını bir türlü ortaya çıkamaradık realtek destekklemiyor galiba.

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende de var stereo karşımını ortaya çıkaramıyoruz bunun çözümü varmıdır. yada basit bir ses kaydedici program

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15

klon

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Stereo Mix Xp sistemlerin hepsinde olmasına rağmen sonraki sistemleri içeren çoğu laptop markasında bulunmaz bunun sebebi ; Müzik kayıt endüstrisi ile imzalamış oldukları anlaşmadır , peki Hoparlörden çıkan sesi nasıl kayıt ederiz , ben aşağıdaki şekilde çözdüm
http://www.sordum.net/17988/hoparlorden-cikan-sesi-kaydedelim/