Bilgisayarda aşırı ısınma sorunu(MASAÜSTÜ)

KCaglayann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba forumda daha yeniyim yanlış yere konu açtıysam özür dilerim.Direkmen konuya gircem çünkü artık canıma tak etti.Bilgisayarım 2 veya 3 senelik.Şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım fakat,yazın aşırı tozlanmadan dolayı bi kaç sorun yaşadım geri düzelttim.Bu olaydan sonra da bilgisayarımda aşırı ısınma sorunu ortaya çıkmaya başladı.Örneğin yüksek grafikli bir oyunda hiç bir sorun yokken,aynı grafiklerde ki başka bi oyunda aşırı ısınma oluyo ve bilgisayar kapanıyor.Bilgisayarımın özellikleri güzel,GTA 5 gibi oyunları sıkıntısız oynayabiliyorum.Son olarakta biraz araştırdım ben işlemciyi bi kaç kez sökmüştüm termal macundan dolayı olabilir yazıyo forumda.Yardımcı olursanız sevinirim.

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Arkadaşlar öncelikle merhaba forumda daha yeniyim yanlış yere konu açtıysam özür dilerim.Direkmen konuya gircem çünkü artık canıma tak etti.Bilgisayarım 2 veya 3 senelik.Şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım fakat,yazın aşırı tozlanmadan dolayı bi kaç sorun yaşadım geri düzelttim.Bu olaydan sonra da bilgisayarımda aşırı ısınma sorunu ortaya çıkmaya başladı.Örneğin yüksek grafikli bir oyunda hiç bir sorun yokken,aynı grafiklerde ki başka bi oyunda aşırı ısınma oluyo ve bilgisayar kapanıyor.Bilgisayarımın özellikleri güzel,GTA 5 gibi oyunları sıkıntısız oynayabiliyorum.Son olarakta biraz araştırdım ben işlemciyi bi kaç kez sökmüştüm termal macundan dolayı olabilir yazıyo forumda.Yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemcin ne?

KCaglayann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcim: AMD FX-6100 Six-Core Processor

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
amd stock soğucuyu dandik koyuyor şark kurnazı kafasından çıkmalı...

KCaglayann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba şunla ilgisi olabilir mi.Ben ne zamandır temizlemiyordum ara ara temizliyodum.İşlemciyi bi kaç kez çıkarttım fakat termal macununu hiç yenilemedim bu zamana kadar.Onla bi ilgisi olabilir mi yada yeni bir soğutucu alsam sorun düzelerim mi?

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Acaba şunla ilgisi olabilir mi.Ben ne zamandır temizlemiyordum ara ara temizliyodum.İşlemciyi bi kaç kez çıkarttım fakat termal macununu hiç yenilemedim bu zamana kadar.Onla bi ilgisi olabilir mi yada yeni bir soğutucu alsam sorun düzelerim mi?
Yeni bir soğutucu alman lazım. Termal Macun iletkenliği artırıyor.

KCaglayann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım peki yeniden kastın kasaya bir soğutucu daha mı ekleyim yoksa mevcut olanla değiştiriyi mi ?

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Anladım peki yeniden kastın kasaya bir soğutucu daha mı ekleyim yoksa mevcut olanla değiştiriyi mi ?
İşlemci soğutucusunu değiştireceksin. AMD için sağlam bir soğutucu şart cebinden en az 150 lira çıkacak.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
benim pentium d 820 2.80ghz in bile fanı değişmesi gerek te cpu fan seç tak uzun iş axess amcada desteklemiyor zaten.

Trollust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende böyle sorunlar olunca ekran kartınını fanının altındaki tozları temizleyince düzeliyor bide fan sayısını arttır daha iyi olur

dieselhazza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim islemci vefat etti. Sanirim sogutucu yeterince sogutmadi ve isinma yapmis. Tavsiyem fani degistir