Yardım Bilgisayara format atamıyorum

Deniz1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar, görüntüden de göründüğü gibi key anahtarını girdikten sonra bu karşıma çıkıyor. Normalde böyle olmuyordu ama neden oldu anlayamadım. Burayı nasıl geçerim de, format atmaya başlayabilirim?

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    106 KB · Görüntüleme: 130

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
yaptığınız işlem yükseltme mi ?

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
bios'dan format atmayı denediniz mi ?

Deniz1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
bios'dan format atmayı denediniz mi ?
Eski bir Bios'a sahibim. First disk kısmına usbb-hdd yapıyorum, second kısmına hdd yapıyorum(benimki ssd), Hard disk boot priority kısmında da en üste usb'yi getirmeme rağmen format işlemine başlamıyor. kurulu olan windows'a geçiyor. Ben mi bir şeyi atlıyorum ya da yanlış yapıyorum anlayamadım.

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Eski bir Bios'a sahibim. First disk kısmına usbb-hdd yapıyorum, second kısmına hdd yapıyorum(benimki ssd), Hard disk boot priority kısmında da en üste usb'yi getirmeme rağmen format işlemine başlamıyor. kurulu olan windows'a geçiyor. Ben mi bir şeyi atlıyorum ya da yanlış yapıyorum anlayamadım.
bios sürümünüzü söylerseniz detaylı yardımcı olabilirim. Eğer işletim sisteminizi ssd üstüne kurmak istiyorsanız 1. yere usb belleğinizi 2. yere ssd 3. yere hdd şeklinde yapmanız gerekiyor

Deniz1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
bios sürümünüzü söylerseniz detaylı yardımcı olabilirim. Eğer işletim sisteminizi ssd üstüne kurmak istiyorsanız 1. yere usb belleğinizi 2. yere ssd 3. yere hdd şeklinde yapmanız gerekiyor
Bios eski olarak geçiyor. Mavi arayüze sahip, Cmos setup utility olarak geçiyor

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Hocam Anakart modeliniz Foxconn mu ?

Deniz1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hocam Anakart modeliniz Foxconn mu ?
G31 anakarta sahibim. Gigabayt'ın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi farklı bir yol deniyorum. Bios'a girmeden usb'ye attiğim iso dosyasının içerisindeki sources klasöründen direkt olarak kuruluma başlıyorum. Orada da "Bu yükseltme yolu desteklenmiyor" hatası veriyor. Daha önce bu hataları yapmazdı, kolay bir şekilde format atardım. Anlayamadım

Son düzenleme:

Cicero

Asistan
Reaksiyon puanı
176
Açılışta BIOS Menüsü yerine direkt Boot Menu'yu açmayı denediniz mi? Eğer açtıktan sonra Boot Menu'de "Hard Disk"in yanında [+] işareti varsa onu seçin. Orada USB belleği görebiliyor musunuz ?

Deniz1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Açılışta BIOS Menüsü yerine direkt Boot Menu'yu açmayı denediniz mi? Eğer açtıktan sonra Boot Menu'de "Hard Disk"in yanında [+] işareti varsa onu seçin. Orada USB belleği görebiliyor musunuz ?
onu denedim fakat kuruluma geçmiyor, yüklü olan windows açılıyor.