Bilgisayar Ses Sorunu

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
S.a arkadaşlar bende win 8 vardı win 8.1 e yükselttim ve artık video ve müziklerde ses alamıyorum sesler acık hoparlör acık sorun nerden olabilr ?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Merhaba [MENTION=316283]fatih09[/MENTION]

Aygıt yöneticisinden ses video bileşen satırından bakın. Realtek gibi ses sürücünüzün devre dışı olmadığından emin olun. Saatin ordaki ses ayarlarına girdiğinizde varsayılan aygıt olarak ses çıkış donanaımızın seçili olduğundanda emin olun.

Bunlardan çözüm alamazsanız Chipsetinizdeki ses sürücünüzü tekrar yükleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Chipsetinizi bilmiyorsanız anakartınızın tam modelini yazın bakalım.

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba @fatih09

Aygıt yöneticisinden ses video bileşen satırından bakın. Realtek gibi ses sürücünüzün devre dışı olmadığından emin olun. Saatin ordaki ses ayarlarına girdiğinizde varsayılan aygıt olarak ses çıkış donanaımızın seçili olduğundanda emin olun.

Bunlardan çözüm alamazsanız Chipsetinizdeki ses sürücünüzü tekrar yükleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Chipsetinizi bilmiyorsanız anakartınızın tam modelini yazın bakalım.

http://k1311.hizliresim.com/1h/g/ujl3j.png sorun varmı krdsm burda varrsa nasıl düzeltebilirm yoksa başka neyden olabilir

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
http://k1311.hizliresim.com/1h/g/ujl3j.png sorun varmı krdsm burda varrsa nasıl düzeltebilirm yoksa başka neyden olabilir

Saatin ordaki ses ikonuna sağ tuşla tıklayın. Kayıttan yürütme aygıtlarına gelin. Kayıttan Yürüt sekmesinde gördüğünüz ses çıkış aygıtına, yani hoparlör resmine ( resim atarsanız bakarız hangisi olabilir diye) sag tusla tıklayın ve varsayılan aygıt yapın. Yine o hoparlör resmine sağ tıklayarak bu sefer özelliklerine gelin.Aygıt kullanım durumunda kullanılmıyor yazısı varmı? düzeyler sekmesindede ses gücü kapalıysa sağa doğru çekerek sesi açın. Bunlardan sorun alamazsanız chipsetinizdeki ses sürücünüzü tekrar yükleyin. Anakartın tam modelinide yazın buraya

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Saatin ordaki ses ikonuna sağ tuşla tıklayın. Kayıttan yürütme aygıtlarına gelin. Kayıttan Yürüt sekmesinde gördüğünüz ses çıkış aygıtına, yani hoparlör resmine ( resim atarsanız bakarız hangisi olabilir diye) sag tusla tıklayın ve varsayılan aygıt yapın. Yine o hoparlör resmine sağ tıklayarak bu sefer özelliklerine gelin.Aygıt kullanım durumunda kullanılmıyor yazısı varmı? düzeyler sekmesindede ses gücü kapalıysa sağa doğru çekerek sesi açın. Bunlardan sorun alamazsanız chipsetinizdeki ses sürücünüzü tekrar yükleyin. Anakartın tam modelinide yazın buraya

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://m1311.hizliresim.com/1h/h/ukmwk.png[/URL][/IMG]

Anakart modeline nerden bakabilirim ?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Anakart modeline nerden bakabilirim ?

Sağ resimdeki düzeyler sekmesine baktınız değilmi? Ses açık görünüyor?
Bilgisayar ın özelliklerine girdiğimizde Windows Deneyim Dizinine tıklayın.En alt Puanın gösterildiği kutunun altında ki ''Ayrıntılı performans ve sistem bilgilerini görüntüleyin ve yazdırın'' a tıklayın..

Üretici ve model bölümünü yazın.

Bulamadıysanız eğer bunu indirin ve çalıştırın. Main board sekmesindeki model bilgilerini yazın yada ekran görüntüsünü yollayın.
http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.67-en.zip

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sağ resimdeki düzeyler sekmesine baktınız değilmi? Ses açık görünüyor?
Bilgisayar ın özelliklerine girdiğimizde Windows Deneyim Dizinine tıklayın.En alt Puanın gösterildiği kutunun altında ki ''Ayrıntılı performans ve sistem bilgilerini görüntüleyin ve yazdırın'' a tıklayın..

Üretici ve model bölümünü yazın.

Bulamadıysanız eğer bunu indirin ve çalıştırın. Main board sekmesindeki model bilgilerini yazın yada ekran görüntüsünü yollayın.
http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.67-en.zip

[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://l1311.hizliresim.com/1h/j/ulwtz.png[/URL][/IMG]

kardeşim kurcalarken düzeltmiş :) saol kardeşim emek verdin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bilgisayarımdan ses çıkmıyo sağ alttaki hoparlörün üstünde çarpı işareti var yardımcı olursanız sevinirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ne olduysa oldu bilgisayarın sesi gitti ve gelmedi bir keze yapıldı 1 gün kaldı sonra yine gitti ve gelmedi yardımlarınızı bekliyorum bilgisayar 7
windows 7

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben hoparlörü sına dediğimde bu cihaz başka bir uygulama tarafından kullanılıyor diyor ne yapabilirim bazende jendi kendine gelip gidiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben hoparlor sına dediğimde bu cihaz başka bir uygulama tarafından kullanılıyor diyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynenn sına dediğimde başka bir uygulama tarafından kullanılıyor diyor sövecem bu ne uygulamasıysa bi yardım edin ya lütfen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben bilgisayarı yenilediğimde ses geliyor ama sürekli müzik açtığımda kalıcı, diğer türlü yine gidiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde bilgisayarımda ses gidyor yeniden baslatınca geliyor sına dediğim zaman aynı sorun bende de var yardım lutfen win 8 kulanıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde bilgisayarımda ses gidyor yeniden baslatınca geliyor sına dediğim zaman aynı sorun bende de var yardım lutfen win 8 kulanıyorumBende de aynı sorun var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de windows 8 kullanıyorum son günlerde bir güncelleştirme oldu sanırım bir çok windows 8 kullanıcısınında benim gibi bilgisayarının sesinde bir sorun oluştu. Güncelleştirmeden beri var bu sorun. Geri yükleme yaptım ama düzelmedi. Bilgisayarı yeniden başlattıkça ses geliyor bir süre sonra tekrar gidiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
win 8 kullanıyorum normal ses alabiliyodum ertesi gün ses gelmiyodu sonra bi ara yine geldi tekrar gitti ayrıca indirdiğim şarkıları videolarıda açmıyo hata olduğunu soyluyo napabilirim ??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende de Windows 8 var bios güncelleme yaptim ses gelmiyo yardim edin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bende de var bı saattr hıc bı cozum bulamadım kapatıp acınca duzelıyor sonra yıne gıdıyor...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende Hoparlör özelliklerine tıkladığımda Gelişmiş seçeneği yok neden böyle lütfen bir yardım edin gösterirdim ama ben buraya nasıl resim atılır bilmiyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
maalesef aynı sorun bende de var win 8 kullanıcısıyım bilgisayarımda ses yok sına diyorum bu aygıt başka bir uygulama tarafından kullanılıyor diyor bilgisayarı yeniden başlatıyorum birkaç dakika ses geliyor yine gidiyor bir çözümü yok mu bunun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Windows8 in guncellestirmelerden sonra olusan sorunlarindan biri bu sesin gitmesi. Benim sistemimde de surekli oluyor ve cozuyorum. Sizinde uygulamanizi tavsiye ederim.
Denetim masasi/Sistem/Aygit yoneticisi/Ses girisleri ve cikislari/Realtek High Definitaion Audio nun uzerine gelerek sagla tikliyoruz ve buradan Devre disi biraki tikliyoruz. Sonra sayfanin en ustundeki basliklardaki 5. baslik Donanim degisikliklerini tarayi tikliyoruz. Ekranin sag altindaki ses denetiminden sesi acip kapayarak tin sesini duyuyoruz. Sonra da pc veya notebookunuzu tekrar baslatarak sorunun cozuldugunu goruyoruz. Eger sorun cozulmediyse, Ses giris ve cikislarindaki 3 adet Realtek high defination Audio basligi icinde ayni islemi tekrarlayin.

Kolay gelsin. Devrim KARACAN

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim 5. baslık donanım değişikliklerini tara demişsin ben öyle bişey göremedim de

S

SDN Okuru

SDN Okuru
devrim kardeşim fransa le mans tan mustafa ben. benim pc de de aynı sorun vardı senin çözüm önerinle problem çözüldü. çok teşekkür ederim. gurbetten senin şahsında ana vatana selamlar. (10 gündür ses bir geliyor bir gidiyordu)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gerçekten çok teşekkürler sizin sayenizde sorunumu çözdüm kardeş iyi günler :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar kesin çözüm aynı problem vardı. REALTEK sürücüsü yüklü değil. Realtek sürücü yükleyin çözülecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bnim bilgisayarda ses var ama oyunların şarkıdaki adamların sesi neden çıkmıyor.