Bilgisayar Programlamaya Nereden Başlanmalı?

SeBeReR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar arkadaşlar ben bilgisayar programcılığına giriş yapmak istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum sıfırdan bir giriş yapıcam ve profesyonel anlamda bunu istiyorum sizce nereden başlamalıyım? Şimdiden önerileriniz için teşşekkür ederim.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Python ve Javaya bakmanı tavsiye ederim.

SeBeReR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pyton ve java bu sektörün en alt başlangıcı mıdır acaba mesela javaya bakmadan önce ön koşullar nelerdir?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Java & C & C++

Bunlar iyi tercihler olabilir ama başlangıcta profesyonel yardım alsan daha iyi olur

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu amacına göre değişir. Hangi alanda ilerlemek istiyorsun? Sadece masaüstü uygulamaları mı geliştireceksin?

SeBeReR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizce bu amaçların hangisi olmalı hangisi iyidir

k.adem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım, hiçbir şey bilmiyorsun bu yüzden bir dilden direkt olarak başlaman çok yanlış olur diye düşünüyorum..
Yapacağın şey bence önce mantığını öğrenmek, bunun için de AÇIK AKADEMİ yi öneriyorum. Buradan başlarsan sonra kendi düşüncelerini oluşturursun emin ol. İyi çalışmalar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Microsoft Small Basic öneririm. Nedeni ise, daha kolay, daha basit ve de daha iyi anlaşılabilir olması. Geleceğin programlama alt yapısı olan .NET Platformuna için de, aymı zamanda iyi bir giriş olmuş oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Vatandaşın sorusu: Sıfırdan (en temeldeden ) nereden başlayabileceği. Sanırım soru yanlış anlaşılmış ve herkes kendi bildiğini veya duyduğunu saymış. Progralama hakkında hiç bir şey bilyeyen biri acaba python nedir C# nedir, anlayabilecekmidirki ?

wikipedia org en adresinde M3U olarak arayın

Burada yazanlar ingilizce ama deneyerek ve çalışarak öğrenilebileceğini düşünüyorum.

banneduser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim hiç boşuna zamanını compiler (derleyici) programlar öğrenerek harcama. Bu programlar aşağı yukarı aynı yani hepsinin de kendine özel, aynı işe yarayan kod deyimleri var . Önemli olan kod yazabilmek, bunun içinde sana algoritma öğrenmeni tavsiye ediyorum. Sana bi link vereyim; video, ödev, dersler(not), sınavlar...:

http://www.acikders.org.tr/course/view.php?id=132

Bu eğitim MIT Üniversitesinde veriliyor ve hoca "Algoritmayı öğrenerek, günde 1 saat kod yazarak 10 senede geleceğiniz konuma sadece 1 senede gelebilirsiniz." diyor.

Önemli Not: Bu sitede ödevler felan da var zaten göreceksin. Onun dışında bu derslerde iki derleme yazılımı kullanıyorlar diyebiliyorum.

Not: Dersler Türkçe Dublaj. Bi üniv hocası çevirmiş, biraz sıkıcı ama eğlenceli dersler, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

İyi Çalışmalar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim hiç boşuna zamanını compiler (derleyici) programlar öğrenerek harcama. Bu programlar aşağı yukarı aynı yani hepsinin de kendine özel, aynı işe yarayan kod deyimleri var . Önemli olan kod yazabilmek, bunun içinde sana algoritma öğrenmeni tavsiye ediyorum. Sana bi link vereyim; video, ödev, dersler(not), sınavlar...:

Bu eğitim MIT Üniversitesinde veriliyor ve hoca "Algoritmayı öğrenerek, günde 1 saat kod yazarak 10 senede geleceğiniz konuma sadece 1 senede gelebilirsiniz." diyor.

Önemli Not: Bu sitede ödevler felan da var zaten göreceksin. Onun dışında bu derslerde iki derleme yazılımı kullanıyorlar diyebiliyorum.

Not: Dersler Türkçe Dublaj. Bi üniv hocası çevirmiş, biraz sıkıcı ama eğlenceli dersler, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

İyi Çalışmalar...

Bu Vidolar Üniversite seviyesinde okurlara hitab eder. SeRbErEr isimli arkadaşımızın bu vidyolardan bir şey anlayabileceğini düşünmüyorum. Buruda açılmış bu konudada yazışanlar arasındada bu vidyolara bir anlam verebilecek birinin olduğunu sanmıyorum. Vidyoların, özelliklede Java ile ilgili bölümlerinde son kullanma tarihleri geçmiş. Vidyolar 2005 ten kalma. Amerikalılar bize yine çöplerini hibe etmişler.

Daha basit ve daha güncel vidyolar yokmu ?