Bilgisayar Mühendisliği Okuyanlar ve Okumuşlar Olanlardan Tavsiye ve Yardım İstiyorum

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba. Ben 10. sınıfa gidiyorum. Galiba yarın bölüm seçeceğiz. Sayısal bölümünü seçmeyi düşünüyorum ve şu an için bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Bilgisayarla aram iyidir yani bilgisayar kullanmayı seviyorum. Bilgisayar mühendisliği okumuş olanlar, okumakta olanlar ya da yakını bilgisayar mühendisi olanlar beni bilgisayar mühendisliği hakkında bilgilendirebilir misiniz? Yani bilgisayar mühendisliğinde önemli olan şeyler nelerdir? İyi bir bilgisayar mühendisi olmak için hangi derslere ağırlık verilmelidir ve neler yapılmalıdır? Şu an programlama dillerini kullanamıyorum çünkü bilmiyorum. Ama öğrenmek isteyebilirim. Bilgisayar mühendisliğinde programlama dillerinin önemi nedir ve en çok hangi programları üzerinde durulur?
@eronis @Ben Kenobi @__kadıköyRAP__

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Öncelikle kolay gelsin daha lisedesin çok fazla takılma hangisinde iyiysen sözelde vs. onu seç burada öğreneceklerin küçük bi temel zaten pek bir işe yaradığı da söylenemez eğer gerçekten istiyorsan kendin çabalayacaksın kendine ek bir sürü şey katman lazım günümüzde ki liselerle olmuyor maalesef(ülkemiz için konuşuyorum) üniversitede asıl olay oraya kadar ne kattıysan kendine kardır.Önemli olan güzel bir üniversite İnşallah istediğin yere girersin başarılar :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Öncelikle kolay gelsin daha lisedesin çok fazla takılma hangisinde iyiysen sözelde vs. onu seç burada öğreneceklerin küçük bi temel zaten pek bir işe yaradığı da söylenemez eğer gerçekten istiyorsan kendin çabalayacaksın kendine ek bir sürü şey katman lazım günümüzde ki liselerle olmuyor maalesef(ülkemiz için konuşuyorum) üniversitede asıl olay oraya kadar ne kattıysan kendine kardır.Önemli olan güzel bir üniversite İnşallah istediğin yere girersin başarılar :)
Cevabınız için teşekkürler. Peki bilgisayar mühendisliği ile ilgili iyi bir üniversite kazanırsam kendimi çok iyi geliştirebilir miyim? Şu an programlama dillerini bilmiyorum. Üniversitede programlama dillerini bize öğretirler mi yoksa biz kendimiz mi öğrenmek zorunda kalırız?

Entürkteynment

Doçent
Reaksiyon puanı
186
Türev,integral,martis vs. Üni 1 de mutlaka karşına çıkar. Sen matematik dersine iyi çalış. Ayrıca fizik dersin de iyi olsun.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben önermiyorum.
Nedenini öğrenmek istersen özel mesaj atabilirsin.

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Cevabınız için teşekkürler. Peki bilgisayar mühendisliği ile ilgili iyi bir üniversite kazanırsam kendimi çok iyi geliştirebilir miyim? Şu an programlama dillerini bilmiyorum. Üniversitede programlama dillerini bize öğretirler mi yoksa biz kendimiz mi öğrenmek zorunda kalırız?
Üniversiteye kadar senin EN AZINDAN programlama mantığını,algoritma olayı kavraman gerek daha gençsin istersen başarırsın bence :) bu arada arkadaş haklı bence bir dil öğrenip onda usta olursan önün zaten açık.İleride önü açık olan arkasında Microsoft,Google gibi firmalar olan diller var araştır ve uğraş derim Java'yla falan olmaz belli teknoloji inanılmaz bir hızla gelişiyor daha fazla yardımcı olmak isterdim ama maalesef lütfen daha fazlasını bekleme seni hayal kırıklığına uğratmak,hevesini almak istemem tek bilmen gereken çok istemek vazgeçmemek gerisi gelir zaten :)

küheylanTR

Doçent
Reaksiyon puanı
1,067
Cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim :). Peki ben nasıl programlama dili öğrenebilirim? C++'tan mı başlamalıyım sizce?
Python ile başlarsan hem kendine güvenin artar hem de bu işe sıkı sıkı sarılırsın ilk başlar sıkıcı olur ama bir şeyler yaptıkça hoşuna gidecektir eminim belli bir yere geldikten sonra senin de kafana tak eder zaten çizersin yolunu dediğim gibi uzun soluklu bir yolculuk bu asla pes etme! :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Python ile başlarsan hem kendine güvenin artar hem de bu işe sıkı sıkı sarılırsın ilk başlar sıkıcı olur ama bir şeyler yaptıkça hoşuna gidecektir eminim belli bir yere geldikten sonra senin de kafana tak eder zaten çizersin yolunu dediğim gibi uzun soluklu bir yolculuk bu asla pes etme! :)
Aslında pek de sabırlı değilimdir. Yani çabucak vazgeçebilirim de. İnşallah hayırlısı olur. :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Python'u sevmeyen tek ben miyim. :D
Ama gerçekten script dilleri arasında en iyisi Python.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@isyankar42 Sizce ülkemizde bilgisayar mühendisliği nasıl? İş imkanı nasıl? Biliyorsanız cevaplar mısınız?

FK5896

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Ben bilgisayar programcılığı okuyorum 2 yıllık. Lisede veritabanı programcılığını seçmiştim. Bu yüzden şuan neredeyse hiç zorlanmıyorum. Lisede gördüklerimin binevi devamını görüyorum. 4 yıllığa geçiş yaparsam bende mühendislik okumayı düşünüyorum. Bu mesleği okuyup çok zenginde olan var fakir olanda. Yani projeler yapmayı, keşfetmeyi seviyorsan ve parlak fikirlerin varsa bu bölümü seçebilirsin. Ben istemeden bilmeden bu bölümlere gelipte isyan eden ve notları yerlerde sürünenleri çok gördüm ve görüyorumda. O yüzden en basiti bi youtubedan c# ve sql derslerine gözat. Bazıları web programcılığı seç der ama tavsiye etmem. Onu artık hemen herkes çözebiliyor. Yapabileceğine inanıyorsan ilk olarak veritabanı programcılığını seçebilirsin.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ben bilgisayar programcılığı okuyorum 2 yıllık. Lisede veritabanı programcılığını seçmiştim. Bu yüzden şuan neredeyse hiç zorlanmıyorum. Lisede gördüklerimin binevi devamını görüyorum. 4 yıllığa geçiş yaparsam bende mühendislik okumayı düşünüyorum. Bu mesleği okuyup çok zenginde olan var fakir olanda. Yani projeler yapmayı, keşfetmeyi seviyorsan ve parlak fikirlerin varsa bu bölümü seçebilirsin. Ben istemeden bilmeden bu bölümlere gelipte isyan eden ve notları yerlerde sürünenleri çok gördüm ve görüyorumda. O yüzden en basiti bi youtubedan c# ve sql derslerine gözat. Bazıları web programcılığı seç der ama tavsiye etmem. Onu artık hemen herkes çözebiliyor. Yapabileceğine inanıyorsan ilk olarak veritabanı programcılığını seçebilirsin.
Önerileriniz için teşekkürler.