Bilgisayar Mühendisliği ve Üniversite Hakkında Soru

canerdmrky26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar henüz 11. sınıfa geçtim fakat şimdiden hedefimi belirlemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Çocukluğumdan beri bilgisayar oyunlarına ve bilgisayarlara ilgim var bu yüzden bilgisayarın başında zaman geçirmekten hoşlanıyorum. İleride Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum fakat Ankara ve İstanbul'daki üniversitelerde siyasi kavgaların çok olması ve şehir olarak sevmediğimden dolayı o şehirlerde okumak istemiyorum. Aklımda Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği var ayrıca sıralama olarak ilk 40.000'le alıyor. Benim asıl sorularımdan birisi şu benim sınav sonucum 20.000-30.000 gelirse sizce istediğim üniversiteyemi gitmeliyim (Ege Üniversitesi) , yoksa o aralıktaki üniversitelerimi tercih etmeliyim ? Araştırmalarıma göre Ege Üniversitesi sürekli gelişmekte olan , her yıl kariyer günleri düzenlenen , hocalarının tecrübeli olduğu , yazılım ağırlıklı ders veren bir üniversite fakat hedefim konusunda kararsız kalıyorum. İkinci sorum olarak bilgisayar mühendisliğinden mezun olunca yüksek lisans yapmamın çok katkısı olur mu ? Forumlarda bakıyorum çoğu kişi 1000 tl maaşın artar ve ünvan alırsın başka getirisi yok yazıyor sizce yüksek lisans yapmak değer mi ? Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Merhabalar henüz 11. sınıfa geçtim fakat şimdiden hedefimi belirlemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Çocukluğumdan beri bilgisayar oyunlarına ve bilgisayarlara ilgim var bu yüzden bilgisayarın başında zaman geçirmekten hoşlanıyorum. İleride Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum fakat Ankara ve İstanbul'daki üniversitelerde siyasi kavgaların çok olması ve şehir olarak sevmediğimden dolayı o şehirlerde okumak istemiyorum. Aklımda Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği var ayrıca sıralama olarak ilk 40.000'le alıyor. Benim asıl sorularımdan birisi şu benim sınav sonucum 20.000-30.000 gelirse sizce istediğim üniversiteyemi gitmeliyim (Ege Üniversitesi) , yoksa o aralıktaki üniversitelerimi tercih etmeliyim ? Araştırmalarıma göre Ege Üniversitesi sürekli gelişmekte olan , her yıl kariyer günleri düzenlenen , hocalarının tecrübeli olduğu , yazılım ağırlıklı ders veren bir üniversite fakat hedefim konusunda kararsız kalıyorum. İkinci sorum olarak bilgisayar mühendisliğinden mezun olunca yüksek lisans yapmamın çok katkısı olur mu ? Forumlarda bakıyorum çoğu kişi 1000 tl maaşın artar ve ünvan alırsın başka getirisi yok yazıyor sizce yüksek lisans yapmak değer mi ? Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler
İzmir düşünüyorsanız. İzmir Yüksek Teknoloji Ensütüsü var. Oranın puanını bilmiyorum ama çok başarılı okul. Tavsiye ederim

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
Bilgisayar oyunlarını herks sever, gerçekten bilgisayar mühendisliği okumak istiyor musunuz? Ben 11. Sınıfta iken google play geliştirici hesabı açıp basit uygulamalar yayınlayıp içine admob gömüyordum. Hatta sırf bu sayede (yanına da birkaç şey de ekleyip) 70₺ küsür kazandım. 12. Sınıfta ise java yı bırakıp html yi öğrendim. İnternetten bir araştırın html öğrenmesi en kolay dildir bir bakın bakalım eliniz alışık mi bunları yazmaya, algoritmaya aklınız yatıyor mu? Bunlar temel seviye bilgiler, eğer sıkılırsanız sizde diğerleri gibi 1. Sınıfta geçiş yaparsınız ama bu olmasın diye bunları anlatıyorum. Önemli olan bilgisayar karşısında uzun süre sıkılmadan oturmak yada oyunları sevmek değil.

canerdmrky26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İzmir düşünüyorsanız. İzmir Yüksek Teknoloji Ensütüsü var. Oranın puanını bilmiyorum ama çok başarılı okul. Tavsiye ederim
Bildiğim kadarıyla oranın kontenjanı 20 ve o 20 kişiyide akademik kariyer yapmalarını sağlıyorlar bilmiyorum henüz erken tabi ama hedefimi bilmek iyi hissettirir.
--- Gönderi Güncellendi ---
Bilgisayar oyunlarını herks sever, gerçekten bilgisayar mühendisliği okumak istiyor musunuz? Ben 11. Sınıfta iken google play geliştirici hesabı açıp basit uygulamalar yayınlayıp içine admob gömüyordum. Hatta sırf bu sayede (yanına da birkaç şey de ekleyip) 70₺ küsür kazandım. 12. Sınıfta ise java yı bırakıp html yi öğrendim. İnternetten bir araştırın html öğrenmesi en kolay dildir bir bakın bakalım eliniz alışık mi bunları yazmaya, algoritmaya aklınız yatıyor mu? Bunlar temel seviye bilgiler, eğer sıkılırsanız sizde diğerleri gibi 1. Sınıfta geçiş yaparsınız ama bu olmasın diye bunları anlatıyorum. Önemli olan bilgisayar karşısında uzun süre sıkılmadan oturmak yada oyunları sevmek değil.
Evet kod yazmak vs çok ilgimi çekiyor ve cidden bu işi yapmak istiyorum 1. Sınıfta geçiş yapmam sanırım çok istekliyim çünkü

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
Ozamana size söyleyim,bunlar gerçek örnek.. bugün microsoft ta çalışan Karadeniz Teknik Üniversitesi (okuduğum Üniversite olur kendileri) mezunları da var. Yada özel sektöre de 9/6 sıradan çalışan İTÜ mezunu da var. Ktü mezunu kendini sürekli geliştirmiş, itü mezunu beni nasılsa işe alırlar qeyfim yerinde demiş. Yani istedrğin şehirden mezun ol. Değiştireceğim tel şey işe başlarken ki çalışacağın kademe. İtü ile işe girersen 10 kademe nin 5 ini atlayıp 5. Kademede başlarsın direk. Ktü ile girersen 10 kademenin 2 sini atlayıp 8. Kademede işe başlarsın kendin daha çok yukarıya tırmanmak zorunda kalırsın. Ayrıca tabii başlangıç maaşlarında etkiler. İtü başlangıç 2500 alırsa misal, ktü 2250 alır.

canerdmrky26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anladığım kadarıyla üniversite o kadar önemli değil asıl önemli olan fazla kod dili bilmek ve mezun olduktan sonra kendini geliştirmek doğrumudur ?

Reaksiyon puanı
5,171
Anladığım kadarıyla üniversite o kadar önemli değil asıl önemli olan fazla kod dili bilmek ve mezun olduktan sonra kendini geliştirmek doğrumudur ?
Kesinlikle deyil...

Türkiye burası adamlar nereden mezun olduğuna bakıyorlar ki sıradan bir bilgisayar mühendisi türkiyede alacağı maaş 3 ü zor geçiyor...

Benim tanıdığım bir çok bilgisayar müh. işsiz, üstelik kimse ne kadar bilgili diye bakmıyor nereden mezun olduğuna bakıyor diplomaya bakıyor(türkiyede) yok ben yurtdışında çalışacağım diyorsan bilkent ve boğaziçi ünilerinin yurtdışı bağlantışarı çok iyi eğer linkedin kullanırsanız google microsoft gibi şirketllerde çalışanlarının %90ı bu ünilerden.

Benim görüşüm ilk 500 boğaziçi bilgisayar. İlk 1000 boğaziçi sonrası ise tutuyorsa tıp eğer tutmuyorsa mimarlık vs olabilir ama bilgisayar asla...

teknikercnyt

Profesör
Reaksiyon puanı
250
Bilgisayar alani ucsuz bucaksiz deniz derya sirekli ama surekli arastirma gelistirme icinde olman lazim.tabi kodlama olaylarini hic saymiyorum bile.ders mufredatlarina ders iceriklerine herseye son derece iyi bak arastir.hatta rehberlik hocalarinla irtibata gec sektor icinden insanlar bul onlarla konus.bu senin gelecegin.