Bilgisayar Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği Arasındaki Farklar Nelerdir ?

İkisi arasında bir seçim yapmak istiyorum. Şu anda lise sondayım. Bilgisayar bölümü öğrencisiyim. Farkların ne olduğunu bilenler yardımcı olursa sevinirim. Sizin önerilerinize duymak isterim..

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu farkı sen bilmiyosan biz nerden bilelim nasıl bilgisayar bölümü öğrencisisin sen

Reaksiyon puanı
2,148
Yazılım mühendisi bilgisayarın sadece yazılım kısmıyla ilgilenir, oysa bilgisayarın tonla bölümü vardır. Sanırım fark budur.

kral2003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılım Müh. Bil.Müh. nazaran ülkemizde daha az bulunan eleman yetiştirir ama getirisi çok iyidir. Bil.Müh. ise daha çok aranan ama yazılım müh. nazaran daha düşük ücretle çalıştırılan kişilerdir. Farklara gelince yazılım müh. bilgisayarın yazılım kısmı ile alakalı fakat üzerinde çok emek verilmesi gereken bir bölümdür. Bil.Müh. donanım,sistem,yazılım ve bilgisayarın çalışma mantığını kapsar. Size tavsiyem yazılım işine yatkınsanız kod yazmaktan zevk alıyorsanız bu bölümü tercih etmenizdir.Hem yüksek getiri hem daha saygın bir iş sahibi olabilirsiniz.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Matematik mühendisliğide bu ikisinin ortası birşey denmişti bana kazanamadığım için bilemiyorum araştır. :D

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yurt dışında farklı bölümler olarak okutulsa da şu an ülkemizde bilgisayar ve yazılım mühendisleri aynı müfredatı işliyor. sadece isimleri farklı

TrmeN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bu yıl yeni üniversitesi kazandım bu konularla ile biraz bilgim var. benim sana tavsiyem gidebilirsen yazılım mühendisliğine gitmedir ama devlet üniversitesinde sadece elazığda var olmazsa vakıflara gitersin ama bilgisayar mühendisliğine herkes gittiği için çok iyi geliştirme gerekli çünkü çok fazla bilgisayar mühendisi oldu ve çoğu sadece diplaması vardır

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu farkı sen bilmiyosan biz nerden bilelim nasıl bilgisayar bölümü öğrencisisin sen
Öncelikle kendi adına konuş. Diğer arkadaşlar bayağı bi bilgi verdiler sağolsunlar. Bilgisayar öğrencisiyim dedim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum demedim. Fikrimin olmaması gayet doğal.
Yapılan yorumlara göre yazılım mühendisliği daha cazip geldi :) Zaten vakıf üniversitesinde okumayı düşünüyordum. Teşekkürler.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
arkadaşlar açıklamışta gereken bilgileri bende şunu ekleyeyim.

pc mühendisi genellikle yazılım ile ilgilenir ve donanımla ilgilendiği şekli şöyledir. örneğin bir ram in ne işe yaradığı hakkında hangi sistemlerde daha iyi verim için neler kullanılabilir gibi şeyleri bilir. Ama bir ram yapmaz. ram i elektronik mühendisi yapar. donanımda var derken bu bölümü ayırmak istedim.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Bilgisayar mühendisliği, çoğu bilgisayar öğrencisinin 2 yıllık üniversiteye direk geçiş yaparak biten bir rüyasıdır :((

zeymel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar Mühendisi hem yazılım hem donanım ile ilgilenir.
Yazılım Mühendisliği sadece yazılım ile ilgilenir. Dekstop, web ya da mobile üzerinde uygulamalar geliştirir. Aynı zamanda da "yazılım proje" yöneticiliği yapabilir. Sektörün en çok ihtiyaç duyduğu konulardan biri de aslında bu husus. Yapılan yazılımların çoğu belirli bir sistemde yapılmadığı için yazılımlar çöpe gidiyor.
Bu konuyla ilgili güzel bir yazı okumuştum sizinle de paylaşmak istedim umarım faydası olur.
http://www.bayilikburada.com/makale/yazilim-surecinde-ilk-adim/14.html

Marcelo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği istiyorum. Ama yazılım mühendisliği devlette sadece Elazığ'da mevcut. En kötü ihtimal burslu bi özel üniversite düşünüyorum. Yazılım mühendisliği daha ağır bastı diyebilirim. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.