- Konuyu başlatan
- #61
istanbultelekom
Doçent
- Katılım
- 15 Ekim 2008
- Mesajlar
- 609
- Reaksiyon puanı
- 5
- Puanları
- 0
bildisayar ?
3 lira kazanıyo hadi nolacak..
ne demek ne olacak arkadaşım 3 lira değini kimse ala mı nerdeyse bu zamanda sen alıyosundur konuşuysundur görürüm benseni mesleğin neyse kovulduğun zaman anlarsın dünya kaçakmış :icon_-1::icon_-1:
Öncelikle birkaç kez mesajlarını okudum daha yazmasını bilmiyorsun ne yazdığın anlaşılmıyor, cümleleri düzgün ve okuyarak yaz istersen.
Başlık olarak çok saçma, yani ne kadar kazanabildiği kendisine bağlıdır. Kendisi geliştirmezse alacağı en fazla 700-800 lira. Kafayı çalıştırır kullanırsa 10,000 lira bile alır.
Öncelikle birkaç kez mesajlarını okudum daha yazmasını bilmiyorsun ne yazdığın anlaşılmıyor, cümleleri düzgün ve okuyarak yaz istersen.
Başlık olarak çok saçma, yani ne kadar kazanabildiği kendisine bağlıdır. Kendisi geliştirmezse alacağı en fazla 700-800 lira. Kafayı çalıştırır kullanırsa 10,000 lira bile alır.
Megavolt forumda gezerken mesajlarına bakıyorum ve çok kötü bir önyargın var.Huyun mu böyle bilmiyorum ama gerçekten insanın canını çok sıkıyorsun.Adam 25 yıllık tecrübem var demiş.Yalan veya doğru orası önemli değil.Gerçekten bilişim sektöründe 25 yıllık tecrübesi varsa o adam senin 1 senede aldığını 2-3 ayda alıyordur.3 lira kazanıyo hadi nolacak..
Megavolt forumda gezerken mesajlarına bakıyorum ve çok kötü bir önyargın var.Huyun mu böyle bilmiyorum ama gerçekten insanın canını çok sıkıyorsun.Adam 25 yıllık tecrübem var demiş.Yalan veya doğru orası önemli değil.Gerçekten bilişim sektöründe 25 yıllık tecrübesi varsa o adam senin 1 senede aldığını 2-3 ayda alıyordur.
Yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi.
nedemek istiyorsun anlayamadım....Ne çok uzadı bu konu
süpersin hocam 25 yıl demekmeslek neydi hocam
Tecrübelerin paylaşımı her zaman güzeldir. Malesef (piyasa deneyimleri neredeyse hiç olmayan) akademisyenlerin çok sıcak bakmadığı bir önerim vardı:
Piyasada en az 5-6 yıldır çalışan eski mezunların, üniversitelerin 3 ve 4üncü sınıflarıyla 2-3 ayda bir mesleki sohbet seminerleri yapması, yakında iş hayatına atılacak ve belli bir konu üzerinde branşlaşacak genç meslektaşlarımızın doğru adımları atmalarına çok yardımcı olabilir. Bunu hangi üniversiteler yapıyor bilmiyorum ama bence bu sohbet seminerleri en az yaz stajları kadar faydalı olabilir. Hatta öğrenci arkadaşların staj yeri seçimlerini bile etkileyecektir. Çoğu yeni mezunumuz onları çalışma hayatında neyi beklediğini, ve aynı sınıfta eğitim görmüş 2 mezunun kariyerlerinin zamanla nasıl farklılaştığını görme fırsatı verebilir.
Sanane arkadaşım ya istediğim yorumu yazarım sende yaz. Millete batıyor sanırım yorumlarım, çünkü farklıyı söyleyince her zaman eleştiri alır herkes.
Yani başlığı okuyunca bana çok saçma geldi, ne yani o zaman her meslek için binlerce konu açılsın yazılsın, ne alaka! Bende yorumumu yazdım herkesin becerisine göredir diye.
Kafan basmazsa kazanamazsın, basarsa parayı götürürsün işte bunu demek istedim, var mı itirazı olan?
bence de yaa amma uzadı herdk görüyorum :S bizene kardeşim ne kadar alırlarsa alsınlar![]()
silemiomda sürekli çıkıyor
![]()
12 yıllık eğitimden geçip 12 yıldır hazırlandıkları asıl sınav olan üniversite sınavına giriyor gençler. Bu sınavda en iyi %0.1 ile %10 arasındaki öğrenci arasında çok büyük bir fark olmasa da tabii ki fark olacaktır. Bence çok çalışarak ilk %10 arasına girilebilir. İlk %0.1 arasına sadece istisnalar girebilir.
Bence iyi bir bilgisayar mühendisi olabilmek için "istisna" olmak gerekmiyor. Çalışkan olmak, kendini sürekli yenileyebilmek, yaratıcı olmak, ve bu mesleği sevmek iyi bir mühendis olmak için yeter.
İşe eleman alırken aranan kriterler çok çeşitlidir. Kimse "en iyi mühendisin" peşinde değil. Üniversite sınavında alınan puan tabii ki kriterlerden biridir ancak her pozisyon için aranan kriter farklıdır. Bunu kolay formülize edemeyiz. Bu elemanın hangi işi yapacağı, şirket kültürüne uyup uymayacağı, konuşma tarzı, kendine güveni, çok yönlülüğü, iş tecrübesi, kendini ifade yeteneği, kaşı gözü boyu posu, yabancı dili, işyerinden beklentileri, kariyer beklentileri, daha önce hangi işlere neden girdiği ve neden ayrıldığı, eski işyerlerinden alınan referanslar vs vs... Örnek verecek olursam geçenlerde aynı bölümde okuyan iki programcıyla mülakat yaptım. Birisi bölüm 3. sü olarak mezun olmuş. Diğeri bir yıl uzatmış bir yerlerde part-time çalışırken derslerini temizlemeye çalışıyordu. Bölüm 3.sü olanla mülakatım 10 dakika sürdü. Diğerine askerliğini bitirene kadar part time olarak iş vermeyi düşünüyorum.
Puanlara fazla kafayı takmayın.
güzel açıklama yapmışsın hocam süpersin :icon_:
teşekkürler arkadasm, guzel bi noktaya değinmişsin