Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum

Cadı.1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Ben lise 3. Sınıfa gidiyorum. Ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Şuan eşit ağırlık bölümündeyim. Ama önümüzdeki yıl sayısal bölümüne geçeceğim. Malesef bilgisayar mühendisi olmak için bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Yardımcı olabilir misiniz acaba ?

femek513

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
güzel bir düşünce ama tavsiyem kesinlikle iyi bir üniversitede okuman, bilgisayar mühendislerinin devlete atanması çok zor bu sebeple kendini geliştirmen gerekecek. Kendini geliştirmek içinde iyi bir üniversitede okumalısın

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,926
BilgisayarKavramlari
Sadi hocamız gerekli bilgileri ayrıntılı olarak vermektedir. Bu forumda sana verilebilecek tavsiyelerin yanı sıra kendisini takip etmeni öneririm.

lBLack

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Ülkemizde malesef mesleğimizi yönelimlerimize ya da yeteneklerimize göre değil de anlamsız kutucuk doldurma yöntemi ile seçebiliyoruz. Zannediyorum ki mevcut lise eğitiminden ötürü sayısal tecrüben pek yoktur. Ve iyi bir okul okuyabilmen zor. Bu yüzden tavsiyem 2 yıllık bir bilgisayar programlama bölümü okuman ve DGS ile iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği okuman. Böylece mesleki açıdanda daha donanımlı olacağını düşünüyorum.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Kodlamayı öğrenmen gerek internette ücretli kurslar var

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Bilgisayar mühendisliği donanım ile ilgili bir meslek. Yazılım ikinci sırada gelir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
devlet bir sürü bilgisayar ve yazılım mühendisi aldı, alıyor... yanlış bilgilendirme olmasın. geleceği parlak bir meslek ama yazılım da önemli... hangisi ağırlıklı hoşuna gidiyorsa ona yönelmelisin.