Bilgisayar Mı Beyin Mi Daha Güçlü ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan -BeSTe-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar sadece hızlı yoksa birşey yapabildiği yok. Tanımlı olmasa 1x1=? cevabını bile bilemez ;)

Reaksiyon puanı
189
BoSS dedi ki:
Bilgisayar sadece hızlı yoksa birşey yapabildiği yok. Tanımlı olmasa 1x1=? cevabını bile bilemez ;)

tabiiki yani sonuçta bilgisayarı da yapan insan onun nasıl işleyeceğini de düşünen insan.

insan yapmasa bilgisayar da olmazdı.

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bence bilgisayar insan beyninden çok daha güçlü çünkü bilgisayarı tek bir beyin yapmaz yüzlerce insanın uzun araştırmalarıyla ortaya çıkar bilgisayardaki sistemler hem sayısal hem sözel alanda bizden daha güçlüdür ..

Reaksiyon puanı
189
yndn dedi ki:
bence bilgisayar insan beyninden çok daha güçlü çünkü bilgisayarı tek bir beyin yapmaz yüzlerce insanın uzun araştırmalarıyla ortaya çıkar bilgisayardaki sistemler hem sayısal hem sözel alanda bizden daha güçlüdür ..

aslında burada birçok doğru var yani insan beyni bir şifrelemeyi hesaplarken çok uzun süre harcarken bilgisayar sadece 1 saniyede cevabı döndürebiliyor. fakan o şifreleme de sonuçta insan tarasından yapılan bir şey eğer insan öyle bir şey yaratmasa bilgisayar da kafasına göre yapamaz. her ne kadar yapay zeka gelişiyor olsa da yapay zeka da belirli sınırlar içinde çalışacaktır...

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
sorun hız mı..

yani bilgisayara yapacağı şeyler emredilmiş oda sıralamayı bozmadan yapıyor o zaman bende bir bilgisayarım..

banada küçükken 2+2=4 olduğunu öğrettiler

şimdi 4+4=? diyorlar bana bunun mantığını anlatmalısın eğer ben bu ''+'' ifadesinin ne anlama geldiğini bilmessem ezberlemiş olurum zaten bilgisayarın yapısının çokk karmaşık olduğunu sanmıyorum herşey kodları bilmeye bağlı

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yndn dedi ki:
sorun hız mı..

yani bilgisayara yapacağı şeyler emredilmiş oda sıralamayı bozmadan yapıyor o zaman bende bir bilgisayarım..

şimdi 4+4=? diyorlar bana bunun mantığını anlatmalısın eğer ben bu ''+'' ifadesinin ne anlama geldiğini bilmessem ezberlemiş olurum zaten bilgisayarın yapısının çokk karmaşık olduğunu sanmıyorum herşey kodları bilmeye bağlı

;)

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
-BeSTe- dedi ki:
yndn dedi ki:
sorun hız mı..

;)

n3_wink.png

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Önemli olan zekadan ne anladığınız ve bir diğer konuda bir şeyi bulmak demek ondan daha zeki ve daha ileride olmak demek midir.
Yapılan bilim kurgular hep bilgisayarların bizlere hakim olacağı üzerinedir.Yani insanoğlu bu araştırmalar sırasında bir hata yapacak(insanlıktan kaynaklanan) ve o hatanın sonucu olarak bilgisayar ve teknoloji sistemleri kendi kendilerine hareket ve düşünme yeteneğine sahip olacaklar.İmkansız değil çünkü... neyse :)

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kriptograf dedi ki:
Önemli olan zekadan ne anladığınız ve bir diğer konuda bir şeyi bulmak demek ondan daha zeki ve daha ileride olmak demek midir.
Yapılan bilim kurgular hep bilgisayarların bizlere hakim olacağı üzerinedir.Yani insanoğlu bu araştırmalar sırasında bir hata yapacak(insanlıktan kaynaklanan) ve o hatanın sonucu olarak bilgisayar ve teknoloji sistemleri kendi kendilerine hareket ve düşünme yeteneğine sahip olacaklar.İmkansız değil çünkü... neyse :)
bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibisin ;)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Yumurtamı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıktı giib bişey oldu bu :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yumurtadan çıkanın adının tavuk değil civciv olduğunu belirtmek isterim,döllenmeden tavuk olmaz civcivler.Bir horoz tarafından döllenene kadar civcivdirler :)
Childhood ve adulthood olarak iki yaşam dönemleri vardır falan filan...

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bilgisayar dediğin programlanmış şeyleri hızlı bir şekilde yapar. İnsan beyni gelişim içindedir. Kendini geliştirebilir. Duyulardan aldığı yeni şeyeleri yorumlayabilir. Ayrıca beyni overclock yapmak biraz daha zordur.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
nsgnc dedi ki:
Bilgisayar dediğin programlanmış şeyleri hızlı bir şekilde yapar. İnsan beyni gelişim içindedir. Kendini geliştirebilir. Duyulardan aldığı yeni şeyeleri yorumlayabilir. Ayrıca beyni overclock yapmak biraz daha zordur.

overclock mu :D :D
istersen insan kendini sonuna kadar zorlayabilir ama bunu denemesi zor nasıl yapacagımız bilmiyoruz