Bilgisayar Kasa Temizliği

crazyfrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarı alalı 3 sene oldu. Şu ana kadar bilgisayarın içini açıp da temizlemedim. Dolayısıyla ne nedir bilmiyorum.Açıkçası biraz telaşlandım. Acaba bu temizlik için ne yapmamı önerirsiniz. Kendim yapabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çalışan bi şeye asla bakım yapma, elinde kalabilir;)

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bence kasa iyi dayanmış bugüne kadar. Bir de fan gürültüsünden rahat çalışabiliyor musunuz?
En iyisi bilen biriyle temizlemek.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eğer kompressor'un yoksa bir teknik servise götürüp temizletmen en sağlıklı yöntem olacaktır. Madem çok iyi değilim donanım konusunda diyosun 5-10 YTL verip temizletmek varken hiç risk alma derim.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
korkulacak pek birşey yok ama temizlik yap çünkü tozlar elektronik sistemleri mahvediyor geçenlerde müşterilerden biri ucuz yırttı =) işlemci fanı resmen örümcek yuvası olmuş sabit kaldığından bilgisayar açılıp otomatik olarak kapatıyor diye getirmişti işlemci yanmadan iyikide getirmiş arkadaşlar bilgisayarınızın sağlıklı ve performanslı bir şekilde çalışmasını istiyorsanız temiz tutun en azından elektrikli süpürgeyle tozunu çektirin faydası olacaktır kompressor almanızı tavsiye ederiz

ozanca024

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Süpürgeyle de temizleyebilirsin ama tehlikeli diğer arkadaşın dediği gibi kompresör daha iyi temizleme işinde. Temizlemeye fazla bir fiyat alacaklarını zannetmiyorum , çok kar yanlısı değillerse 5 YTL yi geçmez.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bir Cafeci Olarak Her ay pcleri temizliyorum.

1 Temizlemesem Ne olur?

2 Temizlemessem Fanlar Tıkanır Çalışmaz Duruma Gelir pc Sapıtır açma Kapamada Yavaşmaa OLur BunU Nasıl temizliceksin bitane Hava basma aleti alcan ayda 1 kere hava bascaksın ve ölece içi temiz olur sevgiler.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Çalışan bi şeye asla bakım yapma, elinde kalabilir;)

ÇoK Gereksiz ve Alakasız ve Mantıksızca bi Cevap OLmuş Bilmiyorsan bekle Ören sende Ama gereksiz şeyler yazıp insaların Kafalarını karıştırmaya Gerek yok hiç bişey bilmiyorsan bile sende nasıl temizleyeceğin hakında bilgi edine bilirsin sevgiler.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
3 yıl mıı :D abi naptın sen ya... Reisin söylediğini yap 20 ytl bir kompresör :) hem her ay temizlersin bilgisayarcıya götürsen 1 kez temizlersin :)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
3 yıl mıı :D abi naptın sen ya... Reisin söylediğini yap 20 ytl bir kompresör :) hem her ay temizlersin bilgisayarcıya götürsen 1 kez temizlersin :)

kompresör Aldıktan sonra neden bilgisayarcıya götürsün:)

Eyer imkanı yoksa tanıdık bi bilgisayarcıya iki daka hava basa bilir istanbuılda avrupa yakasında isen gel ben 2 dakada hava basayım sorun değil.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yok abi onu kastemedim, bilgisayarcıya götürsen 1 kez o parayla belki temizlerler, komprasörü sen alıp kullansan istediğin kadar temizlersin dedim :) anlatım bozukluğu olmuş biraz:)

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Hiç bişey olmaz korkmana gerek yok parcalara dokunma kabloları fanların üstüne getirme kapatırken yeter

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yok temizlerken birşey olmaz diyor :) zarar vermezsin diyor bilgisyara :D Reis abi bu gün pek bi dalgın gibisin :)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
way be şimdi bana ilk kasayı açtıgım günü hatırlattınız :D

kendin temizliyceksen öce pc yi kapat fişi çek sonra kasayı tornavidayla aç (bazıları parmak vida oluyo dikkat et)sonra içini bi güzel temizle yalnız di,kkat et hangi kabloyu nerden söktügünü bilirsen sorun olmaz yani neyi nasıl yaptıgını unutmazsan bişiey olmaz ;)

servise götüreceksen ver bi 10 ytl kurtul daha kolay

bu arada uzun süredir bende temizlik yapmadık sen hatırlattın bi temizliyim şunu :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
garantin varsa kasayı açmanı tavsiye etmem küçük kompresörün yoksa yine temilzik yapmanı tavsiye etmem saç kurutma mak. ile soğuk hava üfleme seçeneği ile soğuk hava ile temizlemeye bilirsin.

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ÇoK Gereksiz ve Alakasız ve Mantıksızca bi Cevap OLmuş Bilmiyorsan bekle Ören sende Ama gereksiz şeyler yazıp insaların Kafalarını karıştırmaya Gerek yok hiç bişey bilmiyorsan bile sende nasıl temizleyeceğin hakında bilgi edine bilirsin sevgiler.

Ben soran arkadaşa cevap verdim sana vermedim.
Ayrıca istediğimi yazarım alakalı veya alkasız gelip sana danışcak değilim.
Benim konu hakkında görüşüm bu.
Bir şey düzgün çalışıyorsa ona bakım yapmanın bi anlamı yok.
Bi sorun çıkarsa temizleme işlemi yapılır.

Ayrıca git forum kurallarını oku bence sen. Flood yapma ;)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
3 yıl olmuş ne garantisi ayrıca okadar büyütülecek bir durum yok büyütmekten ziyade korkulacak aç an kapağı bas havayı yakınlarda bi bisiklet tamircisi tarzı bişi varsa onada götürsen olur maksat tazikli hava üfleyen bir cihaz bul :D

crazyfrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bilgisayarı açtım görünen yerlerdeki topak halindeki tozları mini elektrik süpürgesiyle aldım. Daha sonra elime küçük bir fırça alıp diğer tozları da temizledim. Kasanın sağ tarafındaki fanı söküp onu da temizlemeye çalıştım. İşlemciye dokunmadım. Bu kadar temizlik yeterli mi acaba. Bilgisayarcıya götürmek istemedim. Bilgisayarcılara fazla güvenemiyorum. Nedeni de şu bu bilgisayarı benden habersiz aldılar. 80 Gb'lik hard disk takıldı. İnsan başka seçenekler de sunmalı müşteriye. Babam bilgisayar alınırken her şeyi tam olsun istemişti. Bilgisayarı alalı 2 hafta geçmeden kamera ve tv kartı değiştirildi. Sebebi bu. Hepinize çok teşekkür ederim. Cevaplarınızı bekliyorum.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
valla tazikli havanın üfürmenin yerini bişi tutmuyor bence en kısa zamanda komprasör bulursan daha verimli olmuş olur ;)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ben saç kurutma makinasını kullanıyorum :D

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben soran arkadaşa cevap verdim sana vermedim.
Ayrıca istediğimi yazarım alakalı veya alkasız gelip sana danışcak değilim.
Benim konu hakkında görüşüm bu.
Bir şey düzgün çalışıyorsa ona bakım yapmanın bi anlamı yok.
Bi sorun çıkarsa temizleme işlemi yapılır.

Ayrıca git forum kurallarını oku bence sen. Flood yapma ;)

Biliyorsan Paylaşcaksın Bilmiyorsan Sorcaksın boş Konuşmanın Bi anlamı Yok!!!!!

muhosoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardes hiç korkma temizlik imandan gelir kapagı aç içine güçlü bir hava akımı ver aklında bulunsun faların kablosunu çek bişey olmaz ama sen çek statik yarata bilir
sonra bilgisayarın parçaları yani vga kart ram falan onların yerinde tam oturup oturmadıgını kontrol et hafifçe bastır sonuç.. geçmiş olsun pc hazır keyifli çalısmalar
unutma fan kablolarını geri takkkkkkk

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım eğer kompresör almak ve bilgisayarcıya gitmek istemiyorsan

en yakında ki petrol ofisine git orda hava var arabanın lastiklerine vurdukları hava var onu bilgisayrda da kullanbilirsin
en güzel yöntem

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
arkadaşım eğer kompresör almak ve bilgisayarcıya gitmek istemiyorsan

en yakında ki petrol ofisine git orda hava var arabanın lastiklerine vurdukları hava var onu bilgisayrda da kullanbilirsin
en güzel yöntem

Pc İçinden Çıkcak Tozun Hesabını Kim Vercek adamlar İzin Vermezler :)

Contagioso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyer imkanı yoksa tanıdık bi bilgisayarcıya iki daka hava basa bilir istanbuılda avrupa yakasında isen gel ben 2 dakada hava basayım sorun değil.[/quote]

ÖLE Bİ dedin ki sanki istanbul ikiye bölünmüş ülke :mrgreen::mrgreen:

worsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence kendini hiç yorma sadece yan tarafını aç ve elekrik elektirik süpürgesiyle tozunu al içinde bak eğer herhangi bir pislik varsa başka birşey yapma

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
İyi yosun tutmamış o makina canlı şahit oldum birine resmen yeşil yeşil yosun tutmuştu :D

Kompresör en iyisi tabiki temizlemede . ama bi saç kurutma makinesi bi süpürge çek gitsin zaten söylenmiş bunlar ayrıca bişi yapmana gerek yok .madem bilgisayarcıya gitmem diyorsun. yapcak başka bişi yok .