Bilgisayar kapanışı çok yavaş

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar kapanış neredeyse 5 dakika açılış ise 30 saniye neden olabilir :confused1:

Vista Ultimate var.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Orijinal vista değilse 1 dk. bile beklemeden başka bir işletim sistemine (XP, Windows 7 vs.) geçmek menfaatine olur.
Diğer sebepleri saymaya gerek yok, en azından stresten kurtulursun..

Düzenleme:
Orijinal vista ise:

Vista Manager v3.0.2

The complete solution to optimize, tweak, clean up Windows VistaA all-in-one utility to tweak, optimize, tweak,tune up and clean up your Windows Vista, it bundles more than 30 different utilities in one and help your system faster and more stable, secure and personal!

tavsiyemizdir..​

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım öncelikle başlat>çalıştır>msconfig yaz>başlangıçta çalışan gereksiz programları kaldır>

İlk önce SP2 kurmalısın.Kurduysan Aşağıya yazdıklarımı uygularsan bi nebze olsun performansı artacaktır.

Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları>disk temizleme>hepsini işaretle ama silmen gereken önemli veri ise hazırda beklet kullanmıyorsan düşünmeden sil 4 GB yer kaplıyor.

Bilgisayarım>özellikler>sol bölümde sistem koruması sistem geri yükleme>kapat en az
11GB yer kaplıyor kullanmam dersen kapat

Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları<disk birleştirme diski birleştir ve yeniden başlat .

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Orijinal vista değilse 1 dk. bile beklemeden başka bir işletim sistemine (XP, Windows 7 vs.) geçmek menfaatine olur.
Diğer sebepleri saymaya gerek yok, en azından stresten kurtulursun..

Düzenleme:
Orijinal vista ise:

Vista Manager v3.0.2

The complete solution to optimize, tweak, clean up Windows VistaA all-in-one utility to tweak, optimize, tweak,tune up and clean up your Windows Vista, it bundles more than 30 different utilities in one and help your system faster and more stable, secure and personal!

tavsiyemizdir..​

Evet lisanslı bu programı denedim ama etkı vermedı :bored:

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım öncelikle başlat>çalıştır>msconfig yaz>başlangıçta çalışan gereksiz programları kaldır>

İlk önce SP2 kurmalısın.Kurduysan Aşağıya yazdıklarımı uygularsan bi nebze olsun performansı artacaktır.

Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları>disk temizleme>hepsini işaretle ama silmen gereken önemli veri ise hazırda beklet kullanmıyorsan düşünmeden sil 4 GB yer kaplıyor.

Bilgisayarım>özellikler>sol bölümde sistem koruması sistem geri yükleme>kapat en az
11GB yer kaplıyor kullanmam dersen kapat

Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları<disk birleştirme diski birleştir ve yeniden başlat .

Teşekkür süre 3 dakikaya indi şimdi daha püf noktalarınız varmı :lol:

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Windows 7 kur bence..:)

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows Advanced Care ve cclear ıle temızlık yapıldı sonuc aynı :(

Naturel37

Asistan
Reaksiyon puanı
0
birde şunu deneyin
c:>windows>Prefetch klasörünün içindekilerin tümünü silin PC yi yeniden başlatın

bir nebze olsun süre kısalır umarım

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kapanış uzun sürüyorsa işletim sistemiyle alakalı bir bozukluktur.

Zaten söylendiği gibi vistayı at gitsin. 5.000 değil 10.000 tllik bilgisayara kursan bile adam olmaz ondan.

Şu anda windows 7 den yazıyorum bu mesajımı. Bu bilgisayara vista basic kurunca bile deli gibi kasıyordu. Kullanmak işkence oluyordu. Ama windws 7 ultimate kullanıyorum xpden bile daha rahat :)

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kapanış uzun sürüyorsa işletim sistemiyle alakalı bir bozukluktur.

Zaten söylendiği gibi vistayı at gitsin. 5.000 değil 10.000 tllik bilgisayara kursan bile adam olmaz ondan.

Şu anda windows 7 den yazıyorum bu mesajımı. Bu bilgisayara vista basic kurunca bile deli gibi kasıyordu. Kullanmak işkence oluyordu. Ama windws 7 ultimate kullanıyorum xpden bile daha rahat :)

Hımm o zaman onu kurayım ama daha beta dıyorlar :huh:

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bilgisayarın aldığın günden beri mi böyle geç kapanıyor? Eğer öyleyse aldığın yere başvurmanı öneririm. Ama sonrada geç kapanmalar başladıysa sistem geri yükleme noktasından çalışan bir güne alabilirsiniz. Tavsiyem sp2 ile birlikte tüm güncelleştirmeleri yüklemeniz. Sonra ccleaner ile güzel bi temizlik yapmanız. Ve bilgisayarda bulunan gereksiz programların kaldırılmasıda bir nebze rahatlatacaktır. Ve bu sitede yer alan püf noktaları uygularsanız sorun kalacağını sanmıyorum. Eğer halen devam ederse vistanın ultimate paketinde bulunan home premiuma da geçebilirsiniz.

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hımm o zaman onu kurayım ama daha beta dıyorlar :huh:

7264 kullanıyorum fena sayılmaz. Galiba kararlı sürümü çıkmış.

Beta meta, vistadan iyi olduğu için gerisi yalan :)

Hiç tereddüt etmeden geçin.

Torrentten yaklaşık 40 dakikada indirdim. Kurulum murulum zart zort 2 saatte windows 7 hazırdı :)

(kurulum yapmak için win7 yi dvdye çekmeye gerek yok. daemon tools ile ön yükleme yaptıktan sonra dvdsiz kurulum gerçekleşiyor.)

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ben bilgisayara tam 5000 ytl verdim neden xp kurayım ?

5000 TL değil 5000 &#8364; da versen kesinlikle bende Vista önermem.

Önerim;
Geçici olarak farklı bir HDD edinip istediğin işletim sistemini kurup deneyebilirsin.
Geçmişte donanımında sorun bulamadığım ve senin gibi yavaşlıktan şikayet eden bir müşterimin bilgisayarında yaşamıştım. HDD değiştirince performansta çok fark görmüştüm.

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Torrentten yaklaşık 40 dakikada indirdim. Kurulum murulum zart zort 2 saatte windows 7 hazırdı :)

(kurulum yapmak için win7 yi dvdye çekmeye gerek yok. daemon tools ile ön yükleme yaptıktan sonra dvdsiz kurulum gerçekleşiyor.)

Windows ortamındanmı kuruluyor anlamadım :huh:

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows ortamındanmı kuruluyor anlamadım :huh:

Evet. Daemon tools ile indirdiğin iso yu sanal sürücü yap. Ordan kurulumu başlat. Zaten yükleme dosyalarını harddiske kopyalıyor. Bilgisayar yeniden açılıyor kendi kendine setup işlemine geçiyor zaten. Boot işlemlerinde karmaşa olmuyor. ister xp ister win7yi açabiliyorsunuz.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
dostum merak ettim 5000 tl lik pc nin özellikleri ne?

Cybernetic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hakikaten tam ben yazıcaktım arkadas benden once davranmış.

hayırdır ne bu 5000 TL ?

mmnder16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

kardeş daemon tools la denediniz mii oluyor muuu bana biraczık saçma geldi... windows açıkkan yeni bir işletim sistemi kurmak mantıksız gibi. en azından xp de öyleydi. hatta çoğu arkadaşım windows açıkkan format atmaya çalışıyorladı xp ye

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bilgisayarın prefetech klasörünü yada page file dosyasını kapanırken sil demeye ayarlanmıştır.

Yada explorer kullanıyosan kapanışta Temp. int files sil ayarlıdır.

Virüs vardır.

Daha bir çok sey olabilir tabiki.

Vistaya devam.... İlk kurduğunda bölyle değildi ozaman vistadan değil :mad:

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
uyku modunda kapatın kapanış 5 saniye açılış 5 saniye:)

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
aldıgından berı boyle degılse bı format at gerçı bılmıyorum nekadar suredır boyle en son nezaman format attında bı formatı dene D:

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
olayı kaçıryorsunuz. makina 5000 tl imiş.

özelliklerini büyük bir merakla bekliyoruz. as400 falan sanırım :)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
özellikler az değil
Q9650
2*2 2000Mhz ram
4TB HDD
24" monitör falan mış orası kurcalamayın fazla :D

C diskini biraz boşalt, kayıt defterini temizle, kayır defterinden kapanış süresini düşür,

kapatma esnesinde arka planda hangi programlar sonladırılmaya çalışılıyo ona bak görev yöneticisinden