tester
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
Bilgisayar kapanış neredeyse 5 dakika açılış ise 30 saniye neden olabilir :confused1:
Vista Ultimate var.
Vista Ultimate var.
kaldırat.. vistayı.. Windows 7 yada xp kur
Orijinal vista değilse 1 dk. bile beklemeden başka bir işletim sistemine (XP, Windows 7 vs.) geçmek menfaatine olur.
Diğer sebepleri saymaya gerek yok, en azından stresten kurtulursun..
Düzenleme:
Orijinal vista ise:
![]()
Vista Manager v3.0.2
The complete solution to optimize, tweak, clean up Windows VistaA all-in-one utility to tweak, optimize, tweak,tune up and clean up your Windows Vista, it bundles more than 30 different utilities in one and help your system faster and more stable, secure and personal!
tavsiyemizdir..
Arkadaşım öncelikle başlat>çalıştır>msconfig yaz>başlangıçta çalışan gereksiz programları kaldır>
İlk önce SP2 kurmalısın.Kurduysan Aşağıya yazdıklarımı uygularsan bi nebze olsun performansı artacaktır.
Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları>disk temizleme>hepsini işaretle ama silmen gereken önemli veri ise hazırda beklet kullanmıyorsan düşünmeden sil 4 GB yer kaplıyor.
Bilgisayarım>özellikler>sol bölümde sistem koruması sistem geri yükleme>kapat en az
11GB yer kaplıyor kullanmam dersen kapat
Başlat>tüm programlar>donatılar>sistem araçları<disk birleştirme diski birleştir ve yeniden başlat .
Ben bilgisayara tam 5000 ytl verdim neden xp kurayım ?
Bilgisayar kapanış neredeyse 5 dakika açılış ise 30 saniye neden olabilir :confused1:
Vista Ultimate var.
birde şunu deneyin
c:>windows>Prefetch klasörünün içindekilerin tümünü silin PC yi yeniden başlatın
bir nebze olsun süre kısalır umarım
Kapanış uzun sürüyorsa işletim sistemiyle alakalı bir bozukluktur.
Zaten söylendiği gibi vistayı at gitsin. 5.000 değil 10.000 tllik bilgisayara kursan bile adam olmaz ondan.
Şu anda windows 7 den yazıyorum bu mesajımı. Bu bilgisayara vista basic kurunca bile deli gibi kasıyordu. Kullanmak işkence oluyordu. Ama windws 7 ultimate kullanıyorum xpden bile daha rahat![]()
Hımm o zaman onu kurayım ama daha beta dıyorlar :huh:
Ben bilgisayara tam 5000 ytl verdim neden xp kurayım ?
7264 kullanıyorum fena sayılmaz. Galiba kararlı sürümü çıkmış.
Beta meta, vistadan iyi olduğu için gerisi yalan
Hiç tereddüt etmeden geçin.
Torrentten yaklaşık 40 dakikada indirdim. Kurulum murulum zart zort 2 saatte windows 7 hazırdı
(kurulum yapmak için win7 yi dvdye çekmeye gerek yok. daemon tools ile ön yükleme yaptıktan sonra dvdsiz kurulum gerçekleşiyor.)
Windows ortamındanmı kuruluyor anlamadım :huh:
7264 kullanıyorum fena sayılmaz. Galiba kararlı sürümü çıkmış.
Beta meta, vistadan iyi olduğu için gerisi yalan
Hiç tereddüt etmeden geçin.
Torrentten yaklaşık 40 dakikada indirdim. Kurulum murulum zart zort 2 saatte windows 7 hazırdı
(kurulum yapmak için win7 yi dvdye çekmeye gerek yok. daemon tools ile ön yükleme yaptıktan sonra dvdsiz kurulum gerçekleşiyor.)