Bilgisayar kapandı acil!!

erayerinc

Asistan
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
140
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
merhaba arkadaşlar arkadaşımın laptopu aniden kapandı ve şuan hiçbir şekilde açılmıyor power tuşuna basmama rağmen açılmıyor güç kablosunda ki ışık yanıyor nedeni ne olabilir anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum
laptop hakk bir kaç özellik
asus
corei3
 

eSa

Dekan
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
83
Pilini de çıkartıp 1-2 dk. bekleyin. Daha sonra tekrar takıp açmayı deneyin.
 

PatavatsiZ

Doçent
Katılım
15 Mart 2013
Mesajlar
719
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Elektrik kablosunda ve adaptöründe sıkıntı olmadıgından eminseniz adaptör'ün laptopa giriş yerini kontrol ediniz. Tam oturmamış olabilir. yada Otururken göbek yüzeyindeki erkek soket takılım sırasında yamulmus olabılır.
1- Adaptor , takılım şekli ve elektrik aldıgından eminseniz pil şarj olmuyo olabilir pili çıkartın ve şarja takılıyken öyle çalıştırmayı deneyin
2- Laptop kapalı dahi olsa pilin dolu olup olmadıgından emin olabilmek adına Telefon , ipod - mp3 vs. tarzı USB ile şarj edilebilen bir cihazınız var ise laptopa baglayınız. Pil takılı iken laptop kapalı dahi olsa şarj oluyorsa piliniz saglam demektır. Aynı işlemi elektriğe takılıyken pili çıkartarakta deneyiniz. O durumda da şarj alıyorsa bilgisayarınız elektrik alıyor demektir.
3- Bu koşullar yerıne geldıgınde yınede çalışmıyorsa garanti dışı kalmaması için lütfen en kısa surede hiçbir donanımsal mudahalede bulunmadan lutfen servisinize başvurunuz.

İyi günler dilerim...
 

erayerinc

Asistan
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
140
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
sorun çözüldü sorun pildenmiş pilsiz çalışıyor
 
Üst