Bilgisayar Kapalıyken Klavye ve Farenin Işiğı Yanıyor. Neden?

musteri53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu forumda bilen arkadaşlar, tamir işlerinden anlayanlar bu konuda yardımcı olurlar umarım. Sorun şu: Bilgisayarı kapatıyorum optik farenin ışığı ve klavyenin ışığı yanmaya devam ediyor. Halbuki normalde ışıklarının sönmesi gerekirdi. Acaba ana kartta mı bir problem var.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarda Elektiriği dağıtan anakart olduğuna göre
Anakart gücü kesmiyor demekki tam olarak

Donanımsal bi teknik bi probleme benziyor

Bilen arkadaşlar daha iyi cevap verirler heralde

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Problem yok yeni nesil anakartlarda mouse ve klavyenin gücü kesilmiyor. Arkada güç kablosunun orda bi anahtar olması lazım onu kapatırsan ışıklardan kurtulabilirsin.Ama PC yi açarken tekrar açman gerekiyor.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Problem yok yeni nesil anakartlarda mouse ve klavyenin gücü kesilmiyor. Arkada güç kablosunun orda bi anahtar olması lazım onu kapatırsan ışıklardan kurtulabilirsin.Ama PC yi açarken tekrar açman gerekiyor.

Eğer öyleyse yeni anakartlarda Güç kesilmiyorsa çok saçma anlamsız gereksiz olmuş

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
anakartın bağlı olmasının yanısıra, işletim sistemine de bağlı.. mesela benim pc de xpyi kullanıp kapatınca tam kapanıyor. ama vista,win7,ubuntu kullanınca kapanmıyor.. hatta modemden de sanki aktifmişim gibi görünüyor.. (pc geceleri bizden habersiz nasa için felan mı çalışıyor ne :D)

musteri53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kafamız iyice karıştı. Gerçekten yeni nesil diye tanıtılan anakart bu şekilde dizayn edildiyse bu bir saçmalıktır. Benim bilgisayarda xp kurulu, böyle bir problem var. bazı arkadaşlar vista da böyle bir durum olduğunu söylüyor. Her seferinde bigisayarın arka tarafındaki power düğmesiyle uğraşmak pratik hayat açısından bence insanı boş yere yormaktır. Bu konuda ilgi gösterip yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Başka görüşü olan varsa onların da görüşlerinden istifade edebiliriz. Şunu da söyleyeyim anakart ASROCK P4VM800

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
problem değilki bu bende de yanıyor.prizden den çek fişi o zaman kapanır.

musteri53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
40 yıl düşünsem bu aklıma gelmezdi arkadaşım. her zaman fiş çekme ile mi uğraşacağız, bu işe fiş dayanmaz ki...

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Normalde bende de kameranın ısıgı kapanmıyor pc yı kapadıgım zaman bu da oyle bır neden den dolayı olabılır mı ?
ama sacma degıl mı yınede : )

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
ya bu normal bir durum fiş prize takılı olduğu sürece klavye yada optik mousedeki ışıklar (Webcam da olabilir usbyle bağlı herhangi bir donanımda olabilir)yanabilir.Fazla elektrik harcamaz korkmayın az bir enerjiyle anakart hep aktif olur!!

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
en güvenli bilgisayar elektriğe bağlı olmayan bilgisayardır. (daha önce biyerden duymuştum bilgisayar kapalıyken klavyeden açabiliyormuşsun eğer elektriğe bağlıysa ama ne kadar doğru bilemiyorum) bendede aynı bilgisayarı kapadığımda fare ve klavyenin ışıkları yanıyor

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bilgisyarı kapattığında klavyesinin mouse unun ışığıyanan arkadaşlar anakaratlarınızı yazında bizde aynısından almayalım :D

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bende de yanıyor.Fişi çekince sönüyor.Benim anakarttan zaten bulamazsın daha 4 yıllık çünkü. :D

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya bu normal bir durum fiş prize takılı olduğu sürece klavye yada optik mousedeki ışıklar (Webcam da olabilir usbyle bağlı herhangi bir donanımda olabilir)yanabilir.Fazla elektrik harcamaz korkmayın az bir enerjiyle anakart hep aktif olur!!

arkadasım benım elektrık masrafından korkum yokta daha once bu sorunu yasamamıstım ondan sordum ılgımı cektı gıttım kamerayı degıstırdım aldıgım yerde bır baska kamera aldım sorun yıne devam edıyor
bana verılen cevap anakartınız yada power supply de bır sorun olabılecegı ve elektrıgı tam anlamıyla kesemedıgınden dolayı boyle bır sorun yasanılabılır dendı ...

musteri53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sebebi power supply olamaz. çünkü diğer bilgisayarda normal şekilde çalışan power supplyı söküp denedim yine işiklar sönmedi

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum o sorun değil bende de fiş takılıyken ve pc kapalıyken farenin ışığı yanıyor. o güç kaynağıyla alakalı, fiş takılı kaldığı sürece elektiriği pcye dağılıyor(az derecede). bi arkadaşın dediği gibi güç kaynağının tuşuyla sürekli açıp kapatmak zorunda kalırsın eğer yanmasını istemiyorsan.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bios ta ayarı vardı diye hatırlıyorum ama yanlısta olabilir. Usb lerin gücünü kesme şeklinde birşey.

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
normal bişey arkadaşım, benim bilgisayarımda öyle. Bilgisayar elektriğe bağlı olduğu için hazır durumda olarak görüyorum ben. Diğer arkadaşların dediği gibi fişi çekmek, powersupply deki anahtardan kapatmak yapılabilecek seçenekler. Anakartın sorunlu olduğu anlamına da gelmez bana kalırsa...

oghn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
evet normal birşey benim pc de aynı anakartın özelliğiymiş.!

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
win 98 de yaşamıştım bu sorunu. o yüzden anakarttan yaşandığını sanmıyorum ki eski anakartım 10 yıllık :D ama yaşanadabilir oda ihtimal dahilinde. benim yaiadığım programsaldı format atınca düzeliyordu hep, ama sizde nasıl düzelir bilemem..

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sanırım anakarttan kaynaklanıyor şöyle ki ben yıllardır bilgisayarın düğmesine dokunmadım. BIOS ayarlarından CTRL+F1 olarak ayarladığım kombinasyona bastığımda bilgisayar açılıyor tabi bunu mouse click olarakta ayarlayabiliyorsun. Bu kolaylık için sanırım anakartlar bilgisayar kapalıykende klavye-fare gibi öğelere elektrik yolluyor. Ancak elbette bunun kapanması için bir seçenek vardır BIOS'ta en azından öyle tahmin ediyorum. Kesinlikle bozukluk/yanlışlık falan yok işte o konuda için rahat olsun :)

Elektrik harcamaya gelirsek şimdi araştırdığım kadarıyla bir yabancı arkadaş "..the 5 volt standby power will keep the PS/2 and USB ports active when the system is powered off.." demiş yani 5 volt falan yakıyomuş heralde çok bişey yakmaz :)

crx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
4 yıl önceki bilgisayarımda anakart asrocktu ve 2 yıl boyunca mause yandı hiçbişeyde olmadı.bunun bir sorun olabileceğide aklımın ucundan geçmedi :)

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Takmayın kafanıza küçücük ışık kimseyi rahatsız etmez :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Üzerinde açma-kapama anahtarı olan bir priz alacaksınız bu kadar basit. Kapalıyken boşuna elektrik harcamamış da olursunuz.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bilgisayar :D normal performansında çalışıyomu :D gerisi palavra

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Aslında bu durum piyasa açısından normal, mantıksal açıdan anormal. Bu durum anakarttan değil, fare ve klavyeden kaynaklanır. Benim iki farem var bilgisayarıma takılı; bilgisayar kapandığında birisinin ışığı kapanıyor, diğerinin ışığı açık kalıyor. Olay farenin ve klavyenin kalitesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Gerçi bazen aynı markanın fareleri arasında da bu fark ediyor; ama yine de ışığın açık kalmasının sadece gereksiz değil aynı zamanda güç tüketimi ve görüntüyü bozma gibi nedenlerle oldukça zararlı olması bana sadece kalite farkını düşündürüyor.

Bazı arkadaşlar yazılımsal olabilir demiş, evet bu da bir ihtimal.