Bilgisayar Kapalıyken Klavye ve Farenin Işiğı Yanıyor. Neden?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşlar sorun değil bu zaten yaktığı 5 w. bişi ki bunun aktif olma sebebi ; Bios'dan ayarlanan herhangi bir kombinasyonun pc kapalıyken çalıştırılabilmesi.
Ben bunun için anahtarlı priz kullanıyorum
vmeks250.jpg

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Peter, senin söylediğin de önemi bir ihtimal. Yalnız benim bilgisayarımda iki fare var; doğal olarak ikisi de aynı anakarta bağlı. Birinin ışığı hep açık kalırken diğeri de hep kapalı kalıyor. :) Bence bazı fareler sinyal aldıkça ışık yapıyor, bazı fareler de kapanma sinyalinden sonra kendini kapatıyor ya da uyku moduna geçiyor.

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Peter dedi ki:

Arkadaşım bu resimdeki gibi 10'lu prizlerden arıyorum bende. En fazla 6'lı bulabildim. 6'lı olunca 3 tane kullanmam gerekiyor. 10'lu bulabilirsem 2 tanesi fazla bile gelecek..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Sorunu BIOS tan çözebilirsin. Bilgisayar kapalı iken kasadan güç düğmesinebasmadan, klavye, mouse veya başka bir aygıtın belirlediğin tuşuna basarak bilgisayarını açılabilir. Genelde CTRL+ESC, Space tuşları kullanılır. İşte bunu sağlamak içinde bu cihazların sürekli açık olması gerekiyor. Bu seçeneği BIOS tan iptal edersen sorunun çözülür. Neresinde dersen tam hatırlamıyorum. Alarm, Power vs. seçeneklerinin olduğu kısımda olabilir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Sorunu BIOS tan çözebilirsin. Bilgisayar kapalı iken kasadan güç düğmesinebasmadan, klavye, mouse veya başka bir aygıtın belirlediğin tuşuna basarak bilgisayarını açılabilir. Genelde CTRL+ESC, Space tuşları kullanılır. İşte bunu sağlamak içinde bu cihazların sürekli açık olması gerekiyor. Bu seçeneği BIOS tan iptal edersen sorunun çözülür. Neresinde dersen tam hatırlamıyorum. Alarm, Power vs. seçeneklerinin olduğu kısımda olabilir.

Bu şekilde olması mümkün değil. Yukarıda kendi bilgisayarımdan örnek verdim; iki adet mouse takılı. Bilgisayarı kapattığımda birinin ışığı açık kalıyor, diğeri kapanıyor. Ayrıca BIOS'taki o başlatma seçenekleri de kapalı.

postacu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen iyisimi Sistemi Değiştir :D Vista Kur Pc.ne Bu sorun kalkar Uyku modunda bile modem dahil tüm elektiriği kesiyor klavye bile ofline durumda muhakkak senin pc. eski model o yüzden optik mauseyi tam olarak tanımıyor Vista ise kendisi yönetiyor tüm driverleri

insert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nedeni pc kapalı iken mp3 çalar ve diğer aygıtları şarj etme yetenegi ama bunu istersen bıosdan kapatabılırısnın diye biliyorum

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu şekilde olması mümkün değil. Yukarıda kendi bilgisayarımdan örnek verdim; iki adet mouse takılı. Bilgisayarı kapattığımda birinin ışığı açık kalıyor, diğeri kapanıyor. Ayrıca BIOS'taki o başlatma seçenekleri de kapalı.
7-8 yıl önceki anakartımda Power On seçeneği vardı ve bu olay öyle çözülüyordu. Sonradan çıkan anakartlarda bir iki tuş yerine şifre giriyorsun. Bunların olabilmesi için klavye veya farenin çalışır durumda olması gerekebilir.
Kesin bumudur. Bu dur diyemem. Biostan farklı bir ayardan da çözülebilir.
İşletim sisteminden de olabileceğini düşündüm. Kapanırken bazı cihazları kapatmıyor gibisinden. Ancak kapanan güç kaynağı. Güç kaynağı kapansada anakarta enerji geliyor ve bu enerjiyi sonuçta anakart yönetiyor. Anakartı da BIOS.
Çözümü bios diyorum.

urfali63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kafaniza takmayin cÖzÜm urfalida :-) uygunsuz hardware kullanmayin mesala wepcam lerde genelde oluyor bu cameralar bilgisayarinizin anakartini yakacak seviyeye kadar gelebiliyor en iyisi sÖkÜn camerayi Öyle deneyin yada bluetoth gibi aygitlar varsa onlarida sÖkÜn tek tek deneyin sÖndÜgÜnÜ eminim gÖreceksiniz klavye isiginin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
pc yı kapantırken arkadakı şarter görevı goren anahtarı pc kapandıktan sora ısıklardan kutulmak ıcın kapatabılırsınız
acarken aynı anahtarı acmazsanız pc acılmaz :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ddr2 intel marka intel tabanlı eski nesil anakartın da usb entegreleri yanınca gigabyte g41 combo ddr2+ddr3 anakart aldım.
klavye v4 mouselar eskileri ama bende de klavye ve mouse ışığı yanıyor.
capslock ve numlock düğmelerini tıklarsanız ışık klavyede görülmüyor.
fakat kasaya enerji gelişini kesmezsen fare ışığı hala yanıyor.
bence bios ayarları sorunu çözer.
ayarlarla oynamayı bilmediğim için çözüm yolu öneremesem de bu yolla olabileceğine inanıyorum.
başka yolla bir çözüm olmazsa, anahtarlı giriş fişi ya da çoklu priz işi halleder.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Eger power supply kapanınca anakarta verdiği elektiriği komple keserse biz power düğmesine bastığımızda bilgisayar poweri tetiklemez ve bilgisayar açılmaz, iyi hatırlıyorum asus netbook umda bilgisayarınız kapalı iken usb cihazlarınızı şarz edebilirsiniz diye bi özellik olarak bahsetmişler, bu bir anakart arızası değil korkulacak bişey yok bazı anakartlarda jumper ile açık kapalı yapılabildiğini daha önce gördüm.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
normalde bu problemle karsılasmıyordum ama yenı basladı bu problem

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu sorun Falan degil arkadaşlar sadece pc'nin bios ayarlarından usb mause ve usb klavye'yi disabled yapmanız lazım ama yanması iyi birşey :)

cumalisav02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Soruna Çözüm kimse yazmıyor. Anca lak lak. ÇÖZÜM biosta da nasıl. Bir kameranın aydınlatma ışığı sürekli açık olması saçma. Bir problemdir. Arıza olmayabilir ama problem. Neyse Çözünce yazayım

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sorun yok pc kapalıyken usb şarj etmesi için gücü kesmiyor ps/2 de bundan dolayı gücü kesmiyor çünkü onun kontrolü de usb ile aynı yerde.

cumalisav02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben birkaç everest kamera var. Işığa duyarlı. Işığı kamera açınca yanmasını istiyorum. nasıl yapacağız?

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Bu gayet normal bişey hızlı boot etmek için tam kapatmiyor ayrıca telefon vs şarj etmek için özellikle yapılmış bişey