Bilgisayar ile alakalı ÖNEMLİ bir sorun - YARDIM

ShaLaLa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar..

Orijinal olmayan windows 7 kullanıyorum.
Dün masaüstü bilgisayarım açıkken elektrikler gitti. Uzun süre PC'yi açmadım.
Ertesi gün sabah açtığımda ise aşağıdaki resimlerde de göreceğiniz gibi bazı sorunlar ortaya çıktı.

Pixelleşme mi dersiniz artık ne dersiniz bilemiyorum.
Bilgisayar normal açılıyor görülüyor ama bir tarayıcıdan web sitelerine girdiğimde, site bembeyaz görünüyor. Mouse'u gezdirdiğim zaman siteye girdiğimi anlayabiliyorum.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Yardımcı olursanız büyük hayır duası alacaksınız :)

jnu37.jpg

jnu62.jpg

jnu69.jpg

jnu6l.jpg

jnu6g.jpg

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Vay canına :D ben de ilk defa böyle bişi görüyorum, windowsta ekran görüntüsü alıcı ile bir kare alıp koysana buraya eğer işleyemiyorsa arka plan görüntüsünü falan ekran kartında sıkıntı vardır yok görüntü düzgün sana ulaşmıyorsa lcd de

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Lisanssız Windowslarda olan şeyler Bende bir kere karşılaştım.Uğraşmadım Formatladım oldu ..

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim bak sana tavsiyem yazdıklarımı not al ve bi dene 1. kasayı aç ekran kartını sok anakartta vga çıkış varsa ona bağla çalıştır sorun düzelicektir düzelirse ekran kartı gitmiş.
2. kasayı normal çalıştır ve monitörü değiştir başka monitör tak öle dene eğer görüntü sağlamsa monitör gitmiştir.

bu ikisini kontrol et sorunu çözüceksin senin ilk önce sorunun nerde olduğunu bulman lazım burda o sorunu bulma yolu

Lisanssız Windowslarda olan şeyler Bende bir kere karşılaştım.Uğraşmadım Formatladım oldu ..

bence lisanssız windowslarla alakası yok burda bir yanlış var

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Sistem mühendislerimiz cevaplamışlar, ama sorunun cevap burada değil ;)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
işletim sistemiyle alakası yok, donanımsal bir problem var ki muhtemelen ekran kartı..

rCpkSk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ekran kartını çıkar onboard dene bıde aynı kare kare noktalar çıkarsa anakarttan olabilir.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hayır anakarttan değil benim sölediğim gibi ekran kartı veya monitör

La Mekan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartta problem olsa pc hiç açılmaz, ekrankartini sök, 10 board olarak dene eğer sorun ekran kartindaysa yedeklerini al bir guzel format at, ekran kartının güncel driverlerini kur çalışırsa tamamdir çalışmazsa ekran kartından ümidi kes, yeni ekran kartı alana kadar 10 board ile idare et,

Gecmis olsun.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Ekran kartı göçmüş gibi geldi geçmiş olsun. Benim de ekran kartı yanmıştı zamanında masaüstü 9 parçaya ayrılmıştı 9 başlat 9 fare :D

numantekinay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
geçmiş olsun. önce sakin olun. ve farklı bir monitörde deneyin eğer sorun geçmezse ekran kartı aramaya başlayın

ShaLaLa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mesajlarınız için teşekkürler.

kardeşim bak sana tavsiyem yazdıklarımı not al ve bi dene 1. kasayı aç ekran kartını sok anakartta vga çıkış varsa ona bağla çalıştır sorun düzelicektir düzelirse ekran kartı gitmiş.
2. kasayı normal çalıştır ve monitörü değiştir başka monitör tak öle dene eğer görüntü sağlamsa monitör gitmiştir.

bu ikisini kontrol et sorunu çözüceksin senin ilk önce sorunun nerde olduğunu bulman lazım burda o sorunu bulma yolu

bence lisanssız windowslarla alakası yok burda bir yanlış var

Hocam dediğini yaptım. HDMI kablosunu çıkarttım. kasadan ekran kartı bağlantısını söktüm.
VGA ile çalıştırdım makinayı ve sorunsuz bir şekilde açıldı. Dediğiniz gibi ekran kartındaymış sorun.

Anakartta problem olsa pc hiç açılmaz, ekrankartini sök, 10 board olarak dene eğer sorun ekran kartindaysa yedeklerini al bir guzel format at, ekran kartının güncel driverlerini kur çalışırsa tamamdir çalışmazsa ekran kartından ümidi kes, yeni ekran kartı alana kadar 10 board ile idare et,

Gecmis olsun.

Format atıp, dediklerini denemeyi planlıyorum.

Tekrar teşekkürler yorumlar için.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
rica ederim kardeşim benim işim bu arıza tespiti ve tamiri yine bir ihtiyac olursa buralardayım

ShaLaLa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartını garantiye verdim. İncelendikten sonra ya tamir edilecek ya da yenisi verilecek.
Ekran kartının tamir edildiğini hiç duymamıştım. Neyse bakalım ne olacak :)

ShaLaLa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Durum bugün belli oldu.
Yarın gidip yeni ekran kartımı garantiden alacam.
Teşekkürler tekrardan.