Bilgisayar Algı Sorunu

Arogger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Değerli SDN Kullanıcıları,Benim Çok garip bir hatam var. Bilgisayarda belli bir süre İşlem yapmayınca (Örneğin fare kıpırdatmıyorum,klavyeden herhabgi birşeye basmıyorum,bir video izlerken mesela) Sonradan Yaptıgım işlemi yapmak için bekliyor 4-5 saniye ve sonra o işlemleri yapıyor.Sonra gine normale dönüyor.Anında algılıyor problem kalmıyor Fakat her video izlediğimde yada bişeyler okuduktan sonra tekrar Bilgisayarı kullanmak için zorunlu 4-5 saniye beklemek can sıkıcı oluyor.

mesela açtım 5 dklık bir video izledim.video bitti ve vvideoyu kapatıcam.Fareyi alıyorum bir sağa bir sola kıpırdatıyorum yada alt+F4 yapıyorum.4-5 saniye sonra fare sağa sola gidiyor ve düzeliyor,yada diğer dediğim örnek biraz bekledikten sonra alt+F4 işlemi gerçekleşiyor ve sonra bu sorun ortadan kalkıyor.bilgisayar gine normale dönüyor.Umarım açıklayıcı Olmuştur.

Şimdiden Teşekkür ederim...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Temiz format atıp sürücüleri offical sitesinden kurun ve öyle deneyin. Eğer sorun tekrar ederse bilin ki anakartınızda sıkıntı vardır. Güvendiğiniz bir teknik servise baktırmanızda fayda var.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sisteminde kasma var buna arkaplan programları sebeb olabilir, işlemcin ne? ram kaç Gb? , bir video aç ve izlerken görev yöneticinden ne kadarı kulanılıyor bak eğer ram kullanım oranı ramin toplam kapasitesinden fazlaysa hdd ye yükleme yapar bu da geç algılamalara sebeb olur.